Hyppää sisältöön

Liha kuuluu myös kuivaruokaan

Liha kuuluu myös kuivaruokaan

30.09.2021

Lisäaineeton ja vähähiilihydraattinen Oscar-kuivaruoka soveltuu kaikenkokoisille ja -ikäisille koirille. 

Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:ssä tiedetään, että ravintorikas ja puhdas ruoka toimii lemmikin terveyden ja hyvinvoinnin perustana.

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Eläinruokatehdas Lemmikki

Eläinruokatehdas Lemmikki Oy on kehittänyt koirien hyvinvoinnin tueksi Oscar-kuivaruoan, jonka proteiini- ja energiapitoisuudet ovat erittäin korkeat.

– Haluamme valmistaa parasta mahdollista ruokaa, joka auttaa koiria pysymään terveinä ja hyvinvoivina. Käytämme ruokien valmistuksessa parhaita kotimaisia raaka-aineita, joiden alkuperän tunnemme hyvin. Turhia lisä- tai täyteaineita ei ruoissamme ole, Lemmikin toimitusjohtaja Janne Räsänen sanoo. 

Oscar-kuivaruokaperheen kana- ja kana-lohi-tuotevaihtoehtojen erikoisuutena on erittäin korkea lihapitoisuus. Oscar-kanaruoan sisällöstä 82 prosenttia on lihaa, loput raaka-aineista ovat kasviksia. 

Oscar-ruokia voikin tarjota kaikenkokoisille ja -ikäisille koirille. Lisäaineettomuuden ja vähähiilihydraattisuuden vuoksi ne sopivat myös ruoka-aineallergisille lemmikeille. 

– Tuotteissamme on rajallinen määrä erilaisia ainesosia, ja koostumus selviää pitkälti jo tuotenimestä. Lihaisuutensa ansiosta ruuat kelpaavat nirsommillekin koirille, jotka harvemmin syövät kuivaruokaa.

VALMISTAMME ruokaa, joka auttaa koiria pysymään hyvinvoivina.

Korkea lihapitoisuus

Koirien kuivaruokien valmistuksessa käytetään yleensä ekstruusiomenetelmää. Koirannappulat puristetaan kokoon korkean paineen ja lämpötilan avulla. Tällä menetelmällä ruokaa voidaan valmistaa erittäin edullisesti. Räsäsen mukaan haittana on kuitenkin se, että prosessissa voidaan käyttää vain kuivia raaka-aineita kuten maissia, vehnää, perunaa ja lihaluujauhoa.

– Meidän kuivaruokamme valmistetaan ekstruusion sijaan lämpökuivattamalla. Tällä menetelmällä voimme valmistaa tuoreesta lihasta puhdasta ja prosessoimatonta ruokaa, jonka ravintoarvot ovat korkeat ja joka säilyy huoneenlämmössä.

Alkuvaiheessa Oscar-kuivaruokaa myydään 1,2 kilon pusseissa, jotka maksavat noin 14–15 euroa. Ekstruusiomenetelmällä valmistettuihin ruokiin verrattuna hinta on korkea, mutta ruuat ovat myös perinteisempiä koiranruokia ravitsevampia ja riittoisampia.

– Sadassa grammassa Oscar-kuivaruokaa on 49 grammaa proteiinia. Esimerkiksi 10-kiloiselle koiralle riittää hyvin 110–150 grammaa ruokaa päivässä. Tämä on noin puolet koiran peruskuivaruuan tarpeesta. 

Sertifikaatti takaa laadun

Lemmikki on valmistanut laadukkaita lemmikinruokia jo 80-luvulta lähtien. Vahvuuksina ovat parhaat mahdolliset ainekset, henkilöstön osaaminen ja huippuluokan tuotantoteknologia. Osoituksena korkeasta laadusta he ovat saaneet ainoana kotimaisena eläinruokavalmistajana FSSC 22000 -laatusertifikaatin.

Haku