Hyppää sisältöön

Leipomotuotteita rakkaudella jo vuodesta 1964

Leipomotuotteita rakkaudella jo vuodesta 1964

4.06.2021

Toimitusjohtaja, leipurimestari Anttu Rautio kertoo, että tulevana kesänä Kotileipomo Siiskoselta saa perinteisten leipomotuotteiden lisäksi myös uunituoretta artesaanipitsaa suomalaisella tvistillä.

Hyvät raaka-aineet ja tinkimätön laatu ovat pitäneet perinteikkään Kotileipomo Siiskosen suosiota yllä läpi vuosikymmenten. 

Teksti Mari Laaksonen  Kuva Anna-Katri Hänninen

Kotileipomo Siiskonen on tunnettu pitkistä perinteistään. Perheyritys jo kolmannessa sukupolvessa luottaa isoäidin alkuperäiseen reseptiikkaan, mutta tuo rinnalle myös nykymaailman moderneja tuulahduksia. Pentti ja Sirkka Siiskonen perustivat kotileipomon Mikkelin maalaiskunnan Asilaan vuonna 1964, jota jatkamaan ja kehittämään 70-luvulla lähti Siiskosten tytär Riitta.

Nyt Siiskosen leipomukset ovat Riitan poikien hyvässä huomassa. Pienestä torimyynnistä alkunsa saanut kotileipomo työllistää jo 27 ihmistä, ja sen tuotteet ovat tunnettuja koko Savon alueella.

Perustajien lapsenlapsi, Siiskosen kotileipomon nykyinen leipurimestari ja toimitusjohtaja Anttu Rautio selittää suosion salaisuutta tinkimättömällä tuoreudella ja laadukkailla raaka-aineilla.

– Legendaarisimmat tuotteet ovat pysyneet samoina mummon ajoista lähtien, niihin ei käy koskeminen. Luotamme laadukkaisiin kotimaisiin raaka-aineisiin, ja toimitamme leipomukset vastaleivottuina kauppoihin. Toimintamme ajurina on ollut alusta asti saada herkuttelijoiden suut vehnäselle, Rautio kertoo hymyillen.

LUOMME HERKKUHETKIÄ perheiden arkeen.

 

Perinteitä kunnioittaen

Alun perin kokonaan käsityöhön perustuneen leipomon toiminta on kasvanut ja kehittynyt. Mukaan on otettu nykyaikaisia koneita leipomisen tueksi, mutta kotona leivotun maku on säilynyt.

– Emme tee vain leipomuksia, vaan perinteitä ja omaa ammattiaitoamme kunnioittaen luomme herkkuhetkiä perheiden arkeen ja juhlaan, Rautio kertoo Siiskosen kotileipomon toimintaperiaatteista.

Siiskosen kotileipomo on tunnettu makunystyröitä hivelevistä leivistä, pullista, kakuista, piirakoista ja pasteijoista. Tulevana kesänä klassikkoherkut saavat rinnalleen tuoreen tulokkaan ja odotetun makuelämyksen, kun Siiskonen lanseeraa hartaudella kehitetyt artesaanipitsansa. 

– Muutimme 12 vuotta sitten uusiin tiloihin, joihin rakensimme myös artesaanipitsauunin. Nyt aika ja reseptiikka on kypsä sille, että pitsan paisto voi alkaa. Leipuritiimimme on löytänyt täydellisen pohjan koostumuksen, jonka hedelmästä asiakkaamme pääsevät pian nauttimaan, Rautio iloitsee.

Siiskosen tyyliin pitsojen ydin on laadukkaissa raaka-aineissa. 

– Täydellisen pitsan peruspilarit ovat hyvä pohja, maukas kastike ja laadukas juusto. Paljon muuta ei pitsa kaipaa, Rautio toteaa.

Haku