Hyppää sisältöön

Lattialämpöremontti onnistuu parissa päivässä

Lattialämpöremontti onnistuu parissa päivässä

20.09.2022

Lattialämmityksellä selvää säästöä. Roth Finland Oy:n Pauli Santalan mukaan lämmityskustannukset voivat laskea jopa 10 prosenttia.

Lattialämmitys lisää asumismukavuutta ja säästää energiaa. Rothin järjestelmillä lattialämpöremontin tekeminen onnistuu nopeasti ja pölyttömästi.

TEKSTI | MARJA HAKOLA   KUVA | LINDA BAARMAN

Roth Finland Oy:n maajohtaja Pauli Santalan mukaan lattialämmityksessä on monia etuja, kuten mukava ja tasainen lämpö. Lattian alla kulkevat lämmitysputket eivät myöskään vie tilaa. 

– Lattialämmitysasunnoissa huonelämpötilaa voi laskea 1–2 astetta ilman, että mukavuudesta tingitään. Tämä tarkoittaa jopa noin 10 prosentin säästöä lämmityskuluissa.

Lattialämmitysjärjestelmissä kiertävän veden lämpötila on yleensä 25–35 astetta eli reilusti vähemmän kuin patterilämmityksessä. Mitä alhaisempi menoveden lämpötila on, sitä parempi hyötysuhde maalämpö- tai ilma-vesilämpöpumpusta saadaan.

– Uskon, että lattialämmityksen suosio energiatehokkaana ratkaisuna tulee kasvamaan sekä geopoliittisista että ekologisista syistä.

Rothin järjestelmillä lattialämpöremontin voi tehdä nopeasti ja vaivattomasti niin vanhaan kuin uuteen rakennukseen. Saksalainen yritys on valmistanut laadukkaita lattialämmitys- ja käyttövesijärjestelmiä yli 40 vuoden ajan – ja järjestelmiä kehitetään jatkuvasti. 

– Rothin lattialämmitys sopii kaikentyyppisiin lattiarakenteisiin, aina betoniin valettavista järjestelmistä matalarakenteisiin ja nopeasti reagoiviin järjestelmiin.

Suoraan vanhan päälle

Kun saneerauskohteeseen halutaan matalarakenteinen lattialämmitys, helpoin ja nopein tapa on asentaa putkisto vanhan lattian päälle Rothin asennuslevyllä. Jos vanha lattia on suora ja tukeva, voidaan levyt asentaa vanhan lattiapinnoitteen päälle. Asennuslevyt ovat niin ohuita, että lattian pinnan nousu ei vaadi huonetilan rakenteellisia muutoksia. Saatavilla on järjestelmiä jopa 14 mm rakennuskorkeudella.

Kun levyt asennetaan vanhan lattian päälle, käy työ nopeasti ja siististi. Levyt myös vaimentavat ääntä ja toimivat lisälämmön eristeenä. Useimmat pintamateriaalit sopivat yhteen lattialämmityksen kanssa.

Vesikiertoisessa lattialämmityksessä koko huoneen lattia luovuttaa lämpöä tilaan. Lämmönlähteenä voi olla niin maalämpö, lämpöpumppu, kaukolämpö kuin lämpökattila. Lattialämmitysputket kulkevat lähellä lattiarakenteen pintaa, jolloin lämmitysjärjestelmä reagoi säätöön herkästi ja nopeasti. 

Viilennys samassa paketissa

Viilentämisen tarve on lisääntynyt Suomessa viime vuosina. Rothin lattialämmitysputkistoa voi esimerkiksi maalämpöpumppua käyttäen hyödyntää myös asunnon viilennykseen kesäisin. 

Valitsemalla viilennykseen sopivat termostaatit ohjaamaan lattialämmitystä, ei erillisiä puhaltimia tarvita. Esimerkiksi maalämpöpumpun lisäosalla voidaan lattiaviilennys kytkeä niin, että hyödynnetään ilmaista kylmää maalämpökaivosta. Viilennys on vedoton, hiljainen ja huomaamaton.

– Rothin tuotteita voi ostaa LVI-urakoitsijoiden kautta ympäri maan. Kaikki suunnittelu tehdään Suomessa, ja meillä on paikallinen asiakaspalvelu, kertoo Santala.

lamporemontti.fi

Haku