Hyppää sisältöön

Laservalon energia kivunlievittäjänä

Laservalon energia kivunlievittäjänä

30.09.2021

60-luvulta saakka tunnetun laserhoidon vaikuttavuudesta on tehty tuhansia tutkimuksia.

Laserhoito on lääkkeetön ja luonnonmukainen hoitomenetelmä, joka nopeuttaa lemmikin haavojen, jännevaurioiden ja lihasvammojen paranemista. 

Teksti Mia Heiskanen  Kuva Sanni Hirvonen

Keypoint Oy on jyväskyläläinen perheyritys, jolla on kolmen vuosikymmenen kokemus teollisuuslasereiden valmistuksesta. Yhtiö on erikoistunut myös eläinten laserhoitolaitteiden kehitystyöhön ja valmistukseen Suomessa. 

– Olemme valmistaneet eläinten luonnonmukaiseen hoitoon kehitettyjä Theralux-laserhoitolaitteita jo kymmenen vuoden ajan. Tuotekehitystämme ohjaa ajatus siitä, että eläimet voivat elää onnellista ja aktiivista elämää, toimitusjohtaja Silva Orkosalo-Paananen kertoo.

Laserhoito on tunnettu hoitomuotona jo 60-luvulta saakka, ja sen vaikuttavuudesta on tehty tuhansia tieteellisiä tutkimuksia. Eläinlääkärit, -fysioterapeutit ja -hierojat käyttävätkin matalatehoista laserhoitoa täydentävänä hoitona eritoten hevosten ja koirien ihon, limakalvojen, jänteiden, lihasten, nivelten ja luiden ongelma-alueiden hoitamiseen. Laserhoito soveltuu myös eläimen ennaltaehkäisevään lihashuoltoon.

Laservalo käynnistää toipumisen

Orkosalo-Paananen korostaa laserhoidon luonnonmukaisuutta. 

– Laservalo on auringonvalon tavoin energiaa, joka aktivoi soluja ja auttaa näin kehoa hoitamaan itse itseään. Laservalo tuo hoidettavan alueen soluihin luonnonmukaista energiaa, joka stimuloi solut käynnistämään paranemisen. Se kuljettaa hoidettavalle alueelle myös happea, mikä voi parhaassa tapauksessa jopa puolittaa paranemisprosessin pituuden. 

Orkosalo-Paananen korostaa, että lempeänä ja rauhoittavana hoitomuotona laserhoito on erinomainen vaihtoehto myös silloin, jos eläin jännittää tai pelkää käsittelyä. 

LASERHOITOA tarjoavia ammattilaisia löytyy kattavasti ympäri Suomen.

Apua lukuisiin eri vaivoihin

Orkosalo-Paanasen mukaan eläinten haavat, jännevauriot ja lihasvammat paranevat jopa kuukausia nopeammin, kun ongelma-alueelle annetaan muiden hoitojen lisäksi laserhoitoa. Hyviä hoitotuloksia on saatu myös nivelrikon ja luupiikkien kivunlievityksessä.

– Laserhoitoa voidaan käyttää myös kireiden lihasten pehmentämiseen hieronnan yhteydessä. Jännevaivojen hoidossa se on omaa luokkaansa, sillä jänne ei sisällä verta, joten tavanomaiset lääkkeelliset hoitokeinot eivät siihen tepsi. Ilman laserhoitoa jänteen parantuminen pitkittyy ja on eläimelle myös kivuliasta, Orkosalo-Paananen painottaa.

Laserhoitoja annetaan aktiivisille palvelu-, työ- ja harrastekoirille, mutta myös perhekoirille. Ravi- ja ratsuhevosten kuntoutuksessa menetelmää on käytetty jo pidemmän aikaa erinomaisin tuloksin. 

Kertahoito riittää lihasjännitystiloihin, mutta jos kyseessä on haava tai vaikkapa jänteen repeytyminen, vaatii se hieman pidempiaikaista hoitoa. 

– Apua on saatavilla, sillä laserhoitoa tarjoavia eläinlääkäreitä, -fysioterapeutteja ja -hierojia löytyy kattavasti ympäri Suomen. Monet eläinten, etenkin hevosten omistajat hankkivat laserhoitolaitteen myös omakseen. Yhä useampi on myös kiinnostunut lääkkeettömästä ja luonnonmukaisesta laserhoidosta, jolla voidaan nopeuttaa eläimen paranemista.

Haku