Hyppää sisältöön

Lanseeraustiimi tuo tulosta ja lisää yrittäjän vapautta

Lanseeraustiimi tuo tulosta ja lisää yrittäjän vapautta

30.08.2022

Suomen Sisältömedian toimitusjohtaja Tiia Konttinen on myynyt omia verkkokurssejaan lähes miljoonalla eurolla. Nyt hänen johtamansa tiimi auttaa muita saavuttamaan saman.

Kun verkkokurssin lanseerauksen jättää markkinoinnin ja myynnin kokonaisvaltaisesti tuntevalle tiimille, yrittäjän tehtäväksi jää ainoastaan opiskelijoiden – ja tuloksien – vastaanottaminen.

TEKSTI | SAANA LEHTINEN   KUVA | MARKO PAAKKANEN

Verkkokurssien suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti, eikä kiinnostus verkkopohjaiseen opiskeluun näytä hiipumisen merkkejä. Yhä useampi asiantuntija- ja valmennustyötä tekevä suunnitteleekin laajentavansa liiketoimintaansa verkkokurssialustoille. Osalla tähtäimessä on sivutulojen sijasta täysipäiväinen, sijainnista riippumaton digiyrittäjyys ja passiivisten tulovirtojen mahdollistama vapaus. 

Vaikka verkkokurssin myyminen tarjoaa tehokkaan vaihtoehdon niin passiivisten lisätulojen kerryttämiseen kuin kokonaisen liiketoiminnan pyörittämiseen, pelkkä myyvä idea ja tiiviiksi kokonaisuudeksi paketoitu, laadukas kurssisisältö eivät vielä itsessään takaa tuloksia. 

– Tärkeässä, mutta usein vähälle huomiolle jäävässä roolissa on kurssin lanseeraus, joka vaatii niin markkinoinnin ja myynnin kuin digi- ja sisältömarkkinoinnin tuntemusta ja yhteensovittamista, verkkokurssiyrittäjä ja Suomen Sisältömedian toimitusjohtaja Tiia Konttinen korostaa. 

Konttinen tietää, mistä puhuu. Hänen omia verkkokurssejaan on myyty tähän mennessä lähes miljoonalla eurolla. Verkkokurssien myymisen lisäksi Konttinen luotsaa vuonna 2019 perustamaansa sisältömarkkinointitoimistoa, Suomen Sisältömediaa, jonka referensseihin verkkokurssilanseerauksia on kertynyt kolmessa vuodessa reilu parisenkymmentä – omien kurssilanseerausten lisäksi.

Ulkoistettu tiimi vapauttaa aikaa pitkän tähtäimen suunnitelmille

Konttisen mukaan moni yrittäjä yllättyy lanseerausvaiheen vaatimasta työmäärästä.  

– Verkkokurssilanseeraus ei edellytä kymmenien tuhansien markkinointibudjettia mutta onnistuneeseen lanseeraukseen tarvitaan muutakin kuin 500 euron mainosbudjetti tai muutama somepostaus, Konttinen taustoittaa. 

Lanseeraus ja sen suunnittelu sisältävät lukuisia liikkuvia osia, joiden koordinoimiseen tarvitaan riittävästi aikaa. Tätä haastetta silmällä pitäen Suomen Sisältömedia on kehittänyt Lanseerauksen markkinointijohtaja -palvelun, jossa verkkokurssiyrittäjä saa taustalleen copywriterista, oikolukijasta, someassistentista sekä Instagram- ja Facebook-mainonnan osaajasta koostuvan lanseeraustiimin. Kokenut tiimi luo 3–4 kuukauden mittaisen suunnitteluvaiheen aikana lanseerausaikataulun ja -suunnitelman sekä ottaa vastuun myyntitekstien, kuten myyntisivujen ja -sähköpostien kirjoittamisesta. Apua on saatavilla myös muun muassa webinaarialustojen käyttämiseen ja sosiaalisen median kanavien moderoimiseen.  

– Yrittäjän tehtäväksi jää ainoastaan suunnitelmien ja aikataulujen hyväksyminen sekä opiskelijoiden vastaanottaminen. Näin aikaa vapautuu yrityksen kasvattamiseen ja muihin pitkän tähtäimen suunnitelmiin. Myös stressi vähenee, kun yrittäjän ei tarvitse huolehtia itse kaikesta, Konttinen listaa lanseerauksen ulkoistamisen etuja. 

Suomen Sisältömedian kehittämän lanseerauspalvelun tuloksiin lukeutuu muun muassa asiakkaan verkkokurssin bruttomyynnin nelinkertaistaminen ja nettomyynnin kolminkertaistaminen. Viivan alle jääviä numeroiden lisäksi Konttinen antaa suuren painoarvon myös ulkoistamisen säästämälle ajalle. 

– Vapaus on yksi digiyrittäjyyden tärkeimmistä kulmakivistä. Haluamme poistaa suuren työmäärän asiakkaidemme harteilta ja antaa heidän nauttia vapaudestaan. 

Haku