Hyppää sisältöön

Lämpöratkaisu, joka säästää rahaa ja energiaa

Lämpöratkaisu, joka säästää rahaa ja energiaa

26.01.2021

RauHeatin toimitusjohtaja Lassi Ojala kertoo yrityksen tarjoavan asiakkailleen pohjoisiin olosuhteisiin sopivia alueputkijärjestelmiä, maalämmön siirtoputkistoja ja vesikiertoisia lattialämmitysjärjestelmiä.

Energiatehokas aluelämpöratkaisu on eduksi niin ympäristölle kuin kukkarollekin. Avainasemassa on lämmitys- ja käyttöveden siirtolinjaputkien tehokas eristäminen.

TEKSTI | VILMA TIMONEN   KUVA | SAMULI AHTIAINEN

Mitä vähemmän lämpöä häviää matkalla, sitä vähemmän sähköä tarvitaan lämmön tuottamiseen, tiivistää toimitusjohtaja Lassi Ojala RauHeat Oy:stä energiatehokkaan lämmitysjärjestelmän perusperiaatteet. 

RauHeat on raumalainen, vuonna 1999 perustettu LVI-tuotteiden maahantuontiyritys, jonka päätuotteita ovat eristetyt alueputkijärjestelmät, maalämmön siirtoputkistot sekä vesikiertoiset lattialämmitysjärjestelmät. Yritys on toimittanut eristettyjä putkistoja ja lattialämmitysjärjestelmiä yhteensä yli 50 000 kotitalouteen ja julkiseen kohteeseen. 

Kun pyritään energiatehokkaaseen ratkaisuun, on putkien eristämiseen käytettävällä materiaalilla hyvin suuri merkitys. 

– Tuotteiden laatu vaihtelee, ja meillä on markkinoiden energiatehokkaimmat tuotteet. Niillä mahdollistetaan se, että lämpöhäviöt jäävät mahdollisimman pieniksi, Ojala vakuuttaa.

RauHeatin maahantuomat PexFlex-aluelämpöputkistot on eristetty kiinnivaahdotetulla polyuretaanilla. Putkien ulkokuoren ja uretaanin välissä on solumattoeriste, joka lisää putkien taipuisuutta ja tekee niiden asentamisesta sujuvaa. Rau-Heat on ollut mukana PexFlex-tuotteiden kehittämisessä, ja ne sopivat erityisen hyvin vaativiin pohjoisiin olosuhteisiin. 

– Tuotteita löytyy kaikkiin tarpeisiin ja kokoluokkiin, ja niiden eristepaksuus on suurempi kuin Keski-Euroopassa. Noudatamme putkiluokissa pohjoismaisia dimensioita, Ojala sanoo.

Täyden palvelun osaaja

Energiatehokkuus on tärkeimpiä ominaisuuksia uudisrakennusta suunniteltaessa, olipa kyseessä sitten asuintalo tai julkinen rakennus. Energiatehokas ratkaisu säästää ympäristöä ja auttaa pienentämään kiinteistönhoitokustannuksia pitkällä aikavälillä, vaikka alkuinvestointi olisi hieman perinteistä lämmitysratkaisua korkeampi.

– Yrityksellämme on kestävän kehityksen ajattelutapa. Kaiken ytimessä on lämmönlähteen hyötysuhteen maksimointi, oli lämmön lähde mikä tahansa. Tuotteemme tuovat merkittävää säästöä energiankulutukseen, ja niiden hinta-laatusuhde on erinomainen.

Aluelämpöosaamisensa ohella RauHeat on täyden palvelun lattialämmitystalo, ja sen valikoimaan kuuluvat myös maalämmön siirtoputket. Yritys tarjoaa asiakkailleen alan parhaat tuotteet ja komponentit sekä kattavat suunnittelu- ja mitoituspalvelut koko Suomen alueella. Suuri varastokapasiteetti mahdollistaa nopeat toimitukset. 

Ojala kertoo, että RauHeat on aina suunnittelusta asennukseen asti asiakkaan tukena. 

– Palveluhenkisyys ja asiakaslähtöinen toiminta on meidän juttumme. RauHeat keskittyy kohtuullisen pieneen tuotealueeseen – aluelämmitykseen ja lattialämmitykseen – mutta siinä loistamme ja osaamme sen erityisen hyvin, Ojala kiteyttää.

Haku