Hyppää sisältöön

Lämpöpumppu hyödyntää ympäristön ilmaista energiaa

Lämpöpumppu hyödyntää ympäristön ilmaista energiaa

18.04.2023

Lämpöpumput käyttävät ympäristöstä ilmaiseksi saatavaa lämpöä omakotitalojen sekä suurempien kiinteistöjen lämmön hankintaan.

Lämpöpumppu on oikein asennettuna hiljainen ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Se takaa myös säästöä kodin lämmityskustannuksiin. 

TEKSTI JA KUVA VAILLANT

Ilmastokysymys on tärkeä suurimmalle osalle meistä, mutta kuinka tavallinen kuluttaja voisi kuluttaa vähemmän sähköä tinkimättä arjen mukavuuksista? Yksi tapa ratkaista yhtälö on käyttää hyödyksi ympäristön ilmaista energiaa. Lämmityskuluista voi karsia jopa 50–70 prosenttia, kun vaihtaa kodin sähkö- tai öljylämmityksen lämpöpumppuun. Lisäksi investointi maksaa itsensä takaisin noin viidessä vuodessa. 

Vihreä siirtymä etenee nyt nopeammin kuin koskaan ja saksalaisyritys Vaillant on perustamisvuodestaan 1874 asti ollut vaikutusvaltainen toimija lämmitysratkaisujen alalla. Tällä hetkellä yritys toimii energiamarkkinoilla lämpöpumppujen parissa ja toimittaa asiakkailleen ilmaista energiaa suoraan luonnosta. Lämpöpumput tuottavat kotitalouksille lämpöä ja lämmintä vettä – huolimatta siitä onko kyseessä remontti- tai uudiskohde. 

Suomalaistalouksista yhä useammalla on jo käytössään maalämpöpumppu ja lämmitysmuoto kasvattaa jatkuvasti suosiotaan. Omakotitaloasukkaiden keskuudessa suosio on vielä huomattavasti korkeampi. Ilmalämpöpumppujen käyttö on myös yleistynyt ja tällä hetkellä suomalaisista omakotitaloista suurin
osa lämmitetään jo ensisijaisesti ilmalämpöpumpun avulla. 

Energia moninkertaistuu lämpöpumpun avulla

Vaillantilla on valikoimassaan monia erilaisia lämpöpumppuja, mutta tavallinen asuintalo pärjää usein ilma-vesilämpöpumpulla. Lämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitetaan huomaamattomasti talon pihalle. Sisäyksikkö vuorostaan asennetaan sopivaan paikkaan talon sisälle. Lämpöpumppu on erityisen tehokas yhdistettynä kodin lattialämmitysjärjestelmään. 

– Lämpöpumppujen ainutlaatuisuus piilee siinä, että ne tosiasiassa moninkertaistavat energian, joka kulkee kylmäpiirin läpi ja tämä hyödyttää sekä kuluttajaa että ilmastoa. Lämpöpumppu on tällä hetkellä ehdottomasti markkinoiden yksi energiatehokkaimmista ratkaisuista, näkee Vaillant Nordicsin Sales Engineer Mikko Isokorpi

CO2-päästöt minimiin 

Lämpöpumput hyödyntävät maaperään, veteen ja ilmaan varastoitunutta lämpöenergiaa. Järjestelmä on kasvattanut nopeasti suosiotaan ja tällä hetkellä yli 250 000 Vaillant- lämpöpumppua löytyy asennettuna eri puolilta maailmaa. Kiinnostus kasvaa myös Suomessa. Lämpöpumput ovat erittäin tehokkaita ja luotettavia käytössä ja ne tarjoavat parhaimman energiatehokkuuden sekä pitkän käyttöiän.

50–70 prosenttia kodin lämmityskuluista voidaan karsia lämpöpumpulla.

– Remonttikohteeseen suosittelemme aroTHERM plus -mallia, joka ei edellytä minkäänlaisia muokkauksia talon rakenteisiin. Laitteen ulkoyksikkö on lisäksi erittäin hiljainen, joten se ei häiritse naapureita.

 AroTHERM plus -malli on joustava ratkaisu, joka tarjoaa mahdollisuuden vähentää merkittävästi CO2-päästöjä. 

Asiantuntija apuna 

Lämpöpumpun asennuksesta kiinnostunut on usein perehtynyt sekä tulevien käyttökustannuksien  mahdollisuuteen että pienentyviin ilmastovaikutuksiin. Asennus edellyttää kuitenkin jonkin verran valmisteluja, jotka on otettava huomioon ennen päätöksentekoa. 

Lämpöpumpun hankintaprosessin saa alkuun ottamalla yhteyttä paikalliseen Vaillant-jälleenmyyjään. Jälleenmyyjäpuolen asiantuntija auttaa tilanteen kartoituksessa. 

– Yhdessä asiantuntijan kanssa voi käydä läpi kodin olemassa olevat lämmitysratkaisut ja miettiä, minkä tyyppinen lämpöpumppu sopisi parhaiten juuri oman kodin tarpeisiin, vinkkaa Isokorpi. 

Varsinainen aroTHERM plus -yksikön asennus kotiin kestää tavallisesti päivästä kahteen. Suuremmat yksiköt vaativat noin kolmen tai neljän päivän asennusurakan poraustöiden vuoksi. 

Isokorpi kumoaa myös myytin, jonka mukaan lämpöpumppu pilaisi yöunet. Päinvastoin yöunten laatu paranee, kun siirtymä entistä ympäristöystävällisempiin energianlähteisiin etenee. 

Haku