Hyppää sisältöön

Laitehallinta tehostaa yrityksen toimintaa

Laitehallinta tehostaa yrityksen toimintaa

16.02.2022

Asiakkuuksista vastaava johtaja Jere Jutila uskoo laitehallinnan olevan yrityksille elintärkeää, kun älylaitteilla työskentely yleistyy.

Yrityksillä on käytössään useita eri päätelaitteita, joilla on monia eri käyttötarkoituksia. Kotimainen Miradore tarjoaa ohjelmiston, jonka avulla laitehallinta hoituu keskitetysti ja turvallisesti.


TEKSTI | PEKKA SÄILÄ   KUVA | MARJA SEPPÄLÄ

Useilla eri laitteilla tehtävä työ lisääntyy jatkuvasti, ja nykyään töitä tehdäänkin tietokoneiden lisäksi myös älypuhelimilla ja tableteilla. Suuret laitemäärät ja erityisesti niiden käyttö yrityksen toimiston ulkopuolella voivat tuottaa IT-osastolle päänvaivaa: kaikilla laitteilla tulisi olla tarvittavat ohjelmistot työn suorittamiseksi sekä pitävä tietoturva.

Kotimainen Miradore myy yrityksille pilvipohjaista ohjelmistoa laitehallintaan. Tuotteen avulla laitteiden käyttöönotto voidaan automatisoida, minkä ansiosta kuhunkin käyttötarkoitukseen soveltuvat laitteet saadaan hallitusti, tehokkaasti ja nopeasti oikeille käyttöpaikoille, käyttäjille valmiiksi asennettuina. Myös laitteiden etähallinta ja päivittäminen onnistuu automaattisesti niiden elinkaaren aikana.

– Miradoren käyttöönottoprosessi on erittäin yksinkertainen. Laitehallintaan rekisteröidytään suoraan yrityksemme verkkosivuilta, minkä jälkeen laitteissa olevia ohjelmistoja voi hallita helposti ilman pitkiä ostoprosesseja tai tuotteen asentamista omille palvelimille, kertoo Miradoren asiakkuuksista vastaava johtaja Jere Jutila.

Miradoren asiakkaina on laaja joukko kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä. Asiakkaat ovat IT-laitepalvelua tarjoavia yrityksiä sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä esimerkiksi terveydenhuollon-, logistiikan- ja kaupanalalta. Miradoren voi sanoa olevan myös poikkeuksellinen yritys laitehallintaohjelmistojen valmistajien joukossa.

– Olemme perinteinen alan toimija ja tarjonneet palveluita jo vuodesta 2006 asti EU:n alueella. Kotimaisena yrityksenä meiltä saa kaiken palvelun myös suomeksi.

Sujuvoita työntekoa

Miradore tukee suosituimpia käyttöjärjestelmiä, eli sillä voidaan hallita keskitetysti Windows-, Mac-, Android- ja iOS-laitteita. Tuotteesta on saatavilla ilmaisversio, jolla pystyy hallitsemaan esimerkiksi pienen tiimin laitteita ja samalla tutustua maksullisen laitehallintaohjelmiston ominaisuuksiin. Maksullisen version laskutus perustuu  käytettävien laitteiden määrään.

– Kehittämämme laitehallinnan ansiosta yritysten IT-osastot voivat keskitetysti ja automatisoidusti huolehtia, että kaikki käytössä olevat laitteet on asennettu yrityksen ohjeiden ja kunkin laitteen käyttötarkoituksen mukaisesti: niissä on käytössä tarvittavat ohjelmistot ja asetukset, kuten WiFi-verkot tai VPN:t. Tarvittaessa laitteiden epätoivottua käyttöä voidaan estää myös erilaisin rajoituksin ja vaikkapa erottaa henkilökohtainen data yrityksen datasta.

On yrityksen etu, että työntekijällä on omaan työhön parhaiten sopivat laitteet.

Miradoren asiakkuuksista vastaava johtaja Jere Jutila

Kun työ- ja henkilökohtainen käyttäjäprofiili on määritelty erikseen, voidaan yrityksen laitteita käyttää turvallisesti myös henkilökohtaisiin tarpeisiin.

– On yrityksen etu, että työntekijällä on omaan työhön parhaiten sopivat laitteet, joita voi joustavasti päivittää uusia käyttötarkoituksia vastaaviksi. Laitteiden joustava hallinta on tärkeää myös työtehtävien vaihtuessa: pitää tietää, kenellä on mikäkin laite ja millaista dataa se sisältää, ettei salassa pidettävää materiaalia pääse vääriin käsiin.

Minimoi tietoturvariskit

Miradoren avulla ohjelmistopäivitykset voidaan asentaa kootusti ajan tasalle kaikkiin yrityksen laitteisiin. Kunkin laitteen ohjelmistojen versiot näkyvät suoraan Miradoren palvelusta. Yrityksen IT-osastoa ei tarvitse kuormittaa turhaan, kun laitehallinta hoituu yhdestä paikasta ja käyttöoikeudet saa  kohdennetusti. 

Henkilöstön sitouttamisen kannalta yritykset ottavat käyttöön myös entistä useammin ”Choose Your Own Device” -ratkaisuja, joissa yrityksen työntekijät saavat itse päättää, millä laitteilla työskentelevät. Koska Miradore tukee kaikkia yleisimpiä käyttöjärjestelmiä, työntekijät voivat vapaammin valita itselleen mieluisimmat laitteet.

Laitehallinta on usein kiinteä osa erilaisten tietosuoja-asetusten vaatimuksia. Miradoren laitehallinta täyttää osaltaan nämäkin vaatimukset.

Haku