Hyppää sisältöön

Lainaa maksukyvyn mukaan

Lainaa maksukyvyn mukaan

4.02.2022

Pankkitoiminnan johtaja Noora Monte kertoo, että OmaLaina.fi tuo nopeutta ja helppoutta myös yritysten rahoitusten hankkimiseen. 

Erilaisten rahoitustuotteiden vertaileminen ja lainan hakeminen onnistuvat kotoa käsin helposti ja nopeasti verkossa. 

TEKSTI I VILMA TIMONEN KUVA I SANNI HIRVONEN

Rahoitusala on kehittynyt viime vuosina huimaa vauhtia. Muutos perinteisestä hattu kourassa -tyyppisestä pankkilainan hakemisesta 2000-luvun puolivälin pikavippiaallon kautta nykyisiin verkkorahoituspalveluihin on suuri. Kuluttajalle uudet palvelumallit merkitsevät sekä rahan että ajan säästöä. Samalla myös pankit hyötyvät saadessaan sopivia ja tyytyväisiä asiakkaita.

– Nopea luotonanto ei tarkoita samaa kuin vastuuton luotonanto, vaan se on aidosti kuluttajakeskeistä. Meillä pankit kilpailevat hyvästä asiakkaasta, sanoo OmaLaina.fi-palvelun pankkitoiminnan johtaja Noora Monte.

OmaLaina on kokonaisvaltainen lainojen vertailupalvelu, jonka avulla suomalaiset voivat kilpailuttaa kaikenlaiset lainat kulutusluotoista asuntolainoihin ja luottokortteihin. Monte kertookin, että pienikin laina kannattaa kilpailuttaa. 

– Toki isoissa lainoissa edut ovat kaikkein selkeimmät, mutta mitä pienemmäksi laina menee, sitä korkeampia korkoja ja kuluja siinä myös on. Pieniä lainoja myös tarjotaan usein puolivahingossa: teet ostoksen ja valitset maksuvaihtoehdoksi osamaksun – sehän on laina.

Asiakas on aina ykkönen

OmaLainalla on paneelissaan markkinoiden laajin valikoima luotonantajia, joista osa on perinteisiä kotimaisia pankkeja ja osa ulkomaisia rahoitusyhtiöitä. OmaLainan oma päätehtävä on asiakaspalvelu. 

– Tämä on hyvin asiakaslähtöinen palvelu. Haluamme tuoda hyötyä, säästöä ja samalla kunnioittaa asiakkaan aikaa. Haluamme tuoda kaikki erilaiset rahoitusratkaisut samaan osoitteeseen. 

OmaLainan käyttäminen on asiakkaalle täysin ilmaista, eikä vaadi asiantuntemusta luotonannosta. Lainojen korkotaso on sama kuin pankeissa, ja myönnettävän lainan määrä perustuu aina asiakkaan omaan maksukykyyn.

– Jos meidän palvelussamme yli 10 pankkia tarjoaa lainan hyvillä ehdoilla, on riski sille, että asiakas ei selviytyisi lainan takaisinmaksusta, hyvin pieni. 

Lainaa myös yrityksille 

Kevään aikana OmaLainan valikoimiin tulevat mukaan luottokortit. Tarjolla on ainakin aluksi ainoastaan vuosi- ja kuukausimaksuttomia kortteja.

– Luottokortit ovat luonnollinen jatkumo. Asiakkaat hakevat lainaa matkailuun tai konkreettisiin ostoksiin, ja monet ostoksista on jo vakuutuksellisista syistä fiksumpaa rahoittaa luottokortilla. Luottokortissa on matkavakuutus ja verkko-ostoksia varten parempi turva, jos esimerkiksi tilaus ei saavu perille. Moni asiakas myös pystyy säästämään luottokortin avulla, sillä luottokortilla saa parhaimmillaan 45 päivää korotonta maksuaikaa ja velkaa voi lyhentää joustavasti.

Paitsi kuluttajia, OmaLaina palvelee myös yritysasiakkaita. Tulevaisuudessa tavoitteena on tehdä yritysten rahoituksen hankinnasta entistä asiakaslähtöisempää.

– Haluamme tuoda välittömyyttä ja nopeutta yrityspuolelle ja ravistella syntyneitä rakenteita. Asiakas on oikeasti se, jolle palvelua tuotetaan ja myydään – se on rahoitusalalla vuosien myötä hieman unohtunut, Monte sanoo.

Haku