Hyppää sisältöön

Laaja kattaus uusia elämyksiä

Laaja kattaus uusia elämyksiä

10.06.2021

Suositut lapsitubettajat Elina ja Sofia innostuivat Jyväskylän seudun kattavasta tarjonnasta.

Parhaalla perhelomalla lapset ja nuoret viihtyvät. Parempaa on vain se, että iloon voivat heittäytyä myös aikuiset.

Teksti Riitta Mikkonen  Kuva Lasse Simpanen

Kesäloma kannattaa käyttää tehokkaasti niin, että koko porukalla on kivaa. Kotimaanmatkailussa aika ei kulu matkantekoon. Läksitpä mistä tahansa, Jyväskylän seutu on lähellä.

Viime vuosina reippaista videoistaan tutuiksi tulleet, Suomen suosituimmat lapsitubettajat Elina ja Sofia tulivat paikan päälle testaamaan mitä kaikkea täältä löytyy. Heillähän on tapana kertoa suoraan tuntemuksistaan, mihin he muitakin kannustavat juuri ilmestyneessä kirjassaan Rohkeasti sinä!

– Kirjanteon jälkeen olimme kyllä ansainneetkin kunnon loman, ja täällähän on kaikkea, iloitsee Elina.

– Vaikka on tosi ärsyttävää, ettei millään ehdi tehdä ja kokea kaikkea mitä haluaisi, jatkaa Sofia.

Runsaudenpulaan voi jokainen tarttua omalla tavallaan, rytmittää päivänsä vaihtelevasti ja sään mukaan, sisällä tai ulkona, vesillä tai maalla, liikkuen ja välillä rauhoittuen. Melkein samoilta jalansijoilta voi nähdä huikeita maisemia ja kansainvälisen luokan arkkitehtuuria.

Kohteesta kohteeseen

Visit Jyväskylä Regionin kokoama Lasten Seikkailut -kokonaisuus auttaa loman suunnittelussa. Nettisivuilta löytyvät tarpeelliset tiedot kohteista ja vierailusta niissä.

Jyväskylä on Alvar Aallon pääkaupunki. Konkreettisesti sen kokee vesiliikuntakeskus Aalto Alvarissa – kylpylässä, jossa on sekä aaltoallas että 50 metrin kuntoaltaat.

– Vanha osa on ainoa Aallon suunnittelema uimahalli, vinkkaa Visit Jyväskylä Regionin markkinointisuunnittelija Tiia Masalin.

Liikuntakeskus Hutunki puolestaan tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan keilailusta sulkapalloon, sekä tenniksestä, squashista ja padelista ryhmälajeihin kuten salibandyyn. Golfiakin voi Hutungissa treenata, kesällä tarjolla on myös minigolfia.

Laajavuoren seikkailupuistokin on lähellä Jyväskylän keskustaa. Sieltä löytyy esimerkiksi kiipeiltävää kaikille taitotasoille, kaikkiaan 2,5 kilometrin verran. Alamäkipyöräilyyn vauhtia antaa bike park.

Ylös ja alas kieputaan myös Nokkakiven huvipuistossa Laukaassa. Tarjolla on vanhanajan huvipuistotunnelmaa sekä pienille että kokeneemmille hurjapäille. Laukaassa on myös Peurunka, joka yhdistää luontoa ja kylpylälomaa. Voit joko suppailla luonnonvesissä tai nauttia Pohjoismaiden pisimmästä vapaasti laskettavasta vesiliukumäestä.

Sitten kun halutaan enemmän jännitystä, sitä tarjoaa Megazone & Prison Island. Samassa osoitteessa voi nauttia joko laserpelin tai vankilaseikkailun tunnelmasta.

Suomen Ilmavoimamuseossa sen sijaan pääsee jopa istumaan hävittäjän ohjaamoon ja tutustumaan muihinkin oikeisiin lentokoneisiin.

Ja kun tuntuu jo olevan aika rauhoittua, voi suunnata ihailemaan järvimaisemia Päijänne-risteilyt Hildenin s/s Suomi -höyrylaivalle tai Keski-Suomen museoon, jossa ei myöskään aika käy pitkäksi.

– Kannattaa muuten laittaa Visit Jyväskylä Region seurantaan sekä somessa että muualla verkossa, niin löytää kätevästi ajankohtaiset vinkit, summaa Masalin.

Haku