Hyppää sisältöön

Laadulla tullaan suuremmaksi

Laadulla tullaan suuremmaksi

23.04.2021

Toimitusjohtaja Mikko Yrjönen avaa, että monipuoliset ja vaativat hankkeet ovat Tauno Nissinen Oy:ssä peruskauraa, eikä talon sisältä osaaminen tule loppumaan.

Pienessä yrityksessä dynaamisuus sekä ketteryys ovat valttia. Uudet tulijat saavat roppakaupalla kokemusta ja vastuuta – iästä riippumatta.

Teksti Elisa Salama  Kuva Joona Raevuori

Vuodesta 1956 toiminnassa ollut Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy on erikoistunut haastaviin sähkö-, tele ja turvallisuushankkeisiin. Pitkät asiakassuhteet ja takaisin palaavat asiakkaat kertovat siitä, että jotain on tehty oikein. 

Toimitusjohtaja Mikko Yrjönen listaa yrityksen tärkeimmäksi vahvuudeksi laajan osaamisen. 

– Olemme täyden palvelun toimisto sähkösuunnitteluun valaistuksesta turva- ja AV-järjestelmiin. Koska osaamista löytyy talosta, alihankintaa ei ole tarpeen käyttää.

30 henkilöä työllistävä yritys on kooltaan kilpailijoita pienempi, mutta tekee silti isoja peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeita. Tauno Nissisen työnjälkeä löytyy muun muassa HUSin sairaalaympäristöistä ja Länsimetron asemilta. 

– Teemme töitä monipuolisesti sekä maan alla että päällä.

Napakka ote tekemiseen

Pienessä yrityksessä ketteryys ja nopea tiedonkulku koituu asiakkaan eduksi. Vaativissa ja aikataulullisesti haastavissa hankkeissa suunnitteluryhmän on oltava tiivis, luotettava ja yhteistyökykyinen. 

– Koko hanke on omissa hanskoissa, jolloin vastuukysymykset ovat suoraviivaisia.

65 vuoden iästään huolimatta Tauno Nissinen Oy ei ole sammaloitunut. Yrjönen näkee, että yrityksen pitkäikäisyys ja vakavaraisuus ovat laadukkaan tuloksen lisäksi myös tehostamisen ansiota. 

– Kehitämme toimintaa yhteistyössä henkilöstön kanssa. Tämä johtaa siihen, että voimme työskennellä asiakkaalle tehokkaasti projektin alusta asti.

Yrjönen nostaa esiin myös työntekijöiden ammattiylpeyden. 

– Asiakas on loppupeleissä onnistumisen mitta. Meillä on vuosien pituisia asiakkuuksia. Tämä kertoo siitä, että asiat on hoidettu toivotusti. Virheitä sattuu kaikille, mutta niistä opitaan ja tehdään jatkossa paremmin.

ASIAKAS ON loppupeleissä onnistumisen mitta.

Osaaja kasvaa vastuun kautta

Kevyt organisaatiorakenne tekee työnteosta joustavaa ja työkavereista läheisiä. Useat tekijät päätyvät Tauno Nissiselle suoraan koulun penkiltä joko harjoittelun tai kesätyön kautta. Henkilöstön keski-ikä on tällä hetkellä alle 40 vuotta, eli myös nuoret saavat vastuuta projekteista. Uusille osaajille on jatkuva tarve. 

– Kanssamme on hyvä kasvaa alan huippuosaajaksi. Kouluttautuminen ja ammattitaidon ylläpito on meillä osa palkitsemisjärjestelmää.

Kun talo on täynnä huippuosaajia, keneltä vain voi kysyä apua. Pienessä yrityksessä hierarkia on matala ja kehittämisehdotuksiin suhtaudutaan innostuneesti. 

– Toimitusjohtajankin ovi on aina auki, Yrjönen kannustaa.

Useasti sähkösuunnittelun ja sisävalaistuksen palkinnoilla palkittu yritys on oiva paikka saada laaja kokemus sähkösuunnittelun alalta. Huhtikuussa myönnettävä RALA-ympäristösertifikaatti varmistaa, että yrityksessä ympäristöjohtamisen tavoitteet ja toteuttaminen on hyvällä tasolla. 

– Meille on tärkeää pysyä kehityksessä mukana, jotta olemme myös jatkossa varteenotettava toimija isojen rinnalla.

Haku