Hyppää sisältöön

Laadukkaat kuntoiluvälineet tekevät onnistuneen treenin

Laadukkaat kuntoiluvälineet tekevät onnistuneen treenin

9.09.2021

Yrittäjä Kalle Räsäsellä on monta rautaa tulessa kun Sportkraft.net-verkkokaupan valikoima kasvaa syksyllä sadoilla uusilla tuotteilla, josta jokaiselle löytyy jotain.

Sportkraft.net-verkkokauppa on löytänyt lyhyessä ajassa voimailun ammattilaiset ja kuntoilijat. Valikoiman ytimessä ovat laadukkaat, ammattilaisten suunnittelemat välineet.

Teksti Mia Heiskanen  Kuva Saara Lavi

Voimailuun- ja kuntoiluvälineisiin erikoistunut verkkokauppa Sportkraft.net on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti – eikä ihme. Maailman huipulla urheilevan perustajakaksikon, Kalle Räsäsen ja Marianne Kososen, taustalta löytyy järeä määrä asiantuntemusta, joka näkyy itse suunniteltujen välineiden ja laitteiden korkeassa laadussa. 

– Teemme tätä suurella sydämellä. Uskomme siihen, että keskustelemalla löydämme asiakkaalle juuri hänen tarpeisiinsa sopivat välineet ja usein kaupan päälle saa vielä treenivinkitkin, Räsänen kertoo.

Kaksikolla on monta rautaa tulessa ja tämäkin haastattelu tehdään Räsäsen istuessa auton ratissa. 

– Niin hullulta kuin se kuulostaakin, perustimme verkkokaupan vuoden 2020 alussa ja olemme rakentaneet sitä keskellä koronapandemiaa. Toisaalta pandemia on myös auttanut kasvua, sillä ihmiset ovat kotoillessaan panostaneet toden teolla kotikuntoilulaitteisiin. Kiireinen elämänrytmikin saa monen nipistämään aikaa ja rakentamaan kotiin toimivan ympäristön laadukkaine voimailu- ja kuntoilulaitteineen. Siihen meiltä löytyy parhaat mahdolliset välineet. Alkuun lähdimme liikkeelle pelkillä nostovarusteilla, mutta kysynnän kasvaessa valikoimastamme löytyvät nyt kaiken kattavasti treenivälineet voimailuun ja kevyempään treeniin, kokonaisia salikonsepteja myöten. Kasvuvauhti on kova, Räsänen hehkuttaa.

Vahva asiantuntemus takaa asiakaspalvelun laadun

Sportkraftin laajan valikoiman ja tuotteiden punainen lanka löytyy omasta suunnittelusta. 

– Olemme Mariannen kanssa molemmat huippu-urheilijoita, joten tiedämme, mitkä tuotteet toimivat ja mitkä eivät. Meillä on myös laaja kansainvälinen verkosto, joten oli helppo seuloa mukaan parhaimmat laite- ja välinevalmistajat. Suurin osa valikoimastamme syntyykin asiantuntemuksemme ja asiakkaiden toiveiden pohjalta. Tuotevalikoima laajentuessa tulemme pitämään tiukasti kiinni tuotteiden laadusta, erottuvista ominaisuuksista ja yksilöllisestä suunnittelusta. 

Erinomainen asiakaspalvelu on kaksikolle kunnia-asia. 

– Emme halua olla pelkkiä tuotemyyjiä. Se tarkoittaa, että meiltä löytyy aina aikaa keskustella asiakkaan kanssa hänen treenitoiveistaan, tavoitteistaan ja lähtötilanteesta. Näin löydämme juuri hänen tarpeiisiinsa parhaiten sopivat treenivälineet. On päivänselvää, että kilpaileva ammattilainen tarvitsee eri välineet kuin kotona pari kertaa viikossa harjoitteleva. 

Valikoimaa kehitetään jatkuvasti eteenpäin ja Sportkraft.net-verkkokaupan arsenaali laajeneekin syksyn mittaan mielenkiintoisilla uutuuksilla, joista Räsänen nostaa esiin uudet levypainomallit, käsipainot sekä voimatelineet. 

Räsänen kertoo panostavansa myös tuotekuvauksiin verkossa. 

– Pyrin kirjoittamaan tuotekuvaukset mahdollisimman kattavasti eli kertomaan mihin tuotetta käytetään ja millaiselle kuntoilijalle se on paras vaihtoehto. Sekin on hyvää asiakaspalvelua.

Visiona kansainvälisyys

Räsäsen puheessa kuuluu rohkeus, mutta ei hullun rohkeus. 

– Visionamme on laajentua kansainvälisille markkinoille, mutta ensin meidän on saavutettava hyvä ja vakiintunut asema Suomessa. Aivan kuten ammattiurheilussakin, tavoitteita on oltava, mutta niitä kohti on edettävä suunnitelmallisesti – ei häsläten. 

Kansainvälistyminen on kuitenkin jo käynnistetty Yhdysvalloissa, jonne on hiljattain perustettu yritys ja Sportkraft-verkkokauppa. 

– Katsomme miten homma siellä käynnistyy ja suunnittelemme sen jälkeen seuraavat askelmerkit. Suomi tulee pysymään kotipesänä, josta käsin liiketoimintaa pyöritämme. Olemmehan kotimainen, ketjuriippumaton yritys. Se tuo mukanaan elastisuutta ja yksilöllisyyttä, joka heijastuu asiakkaan parhaaksi.

Haku