Hyppää sisältöön

Laadukas silmäluomileikkaus uudella CO2-lasertekniikalla

Laadukas silmäluomileikkaus uudella CO2-lasertekniikalla

28.02.2022

Uudenlaista, tarkkaa ja kudokselle hellävaraista hiilidioksiidilasertekniikkaa käytetään muun muassa silmäluomien leikkaushoidoissa.

Silmät ja silmäluomet ovat keskeisiä alueita kasvojen estetiikassa, ja ikääntyminen tuo muutoksia niiden toimintaan. Uusi CO2-lasertekniikka mahdollistaa hellävaraisen toimenpiteen ja kauniin lopputuloksen.


TEKSTI | MARJO HEIKKINEN   KUVA | OUTI AALTO

Silmäluomileikkaukset on Suomen ensimmäinen ja ainoa silmäluomien leikkaushoitoihin keskittynyt klinikka, joka sijaitsee Kauppakeskus Ratinassa Tampereella. Leikkaavana lääkärinä toimii silmätautien erikoislääkäri Outi Hautalahti, joka on tehnyt silmäluomileikkauksia päätoimisena työnään yli 10 vuoden ajan. Leikkaukset tehdään kudokselle hellävaraisella hiilidioksidilasertekniikalla (CO2).

Silmäluomileikkaus on tehokas ja turvallinen, iholla ja ihonalaiskudoksessa tehtävä polikliininen toimenpide. Leikkauksessa poistetaan paikallispuudutuksessa silmäluomien ylimääräiset ihopoimut sekä rasvakohoumat. Lopputuloksena päivittäinen näkeminen on vaivattomampaa ja silmäluomista johtuvat vaivat poistuvat. Leikkauksella saavutetut terveyshyödyt sekä nuorekkaampi olemus lisäävät merkittävästi elämänlaatua.

Yksilöllistä huolenpitoa

Hiilidioksidilaser on uusin silmäluomien leikkaushoidossa käytettävä tekniikka. Ihoviilto ja ylimääräisen kudoksen poisto tehdään lasersäteen avulla kudokseen koskematta. Lasersäteen piirtolinja on tarkka ja hellävarainen kudokselle.

– Käyttämäni CO2-laserlaitteen energiapulssi tuotetaan digitaalisesti ja erittäin nopeasti, jolloin kudoksen lämpöaltistus on mahdollisimman lyhytkestoinen. Laserilla leikatessa vuotokontrolli on perinteisiin leikkaustekniikoihin, kuten radiofrekvenssiveitseen verrattuna selkeästi parempi, mikä nopeuttaa toipumista, Hautalahti tiivistää.

Silmäluomien ongelmat ovat yleisiä, mutta monelle todella henkilökohtaisia asioita. Moni myös jännittää leikkaukseen tuloa. Hautalahdelle ja hänen työtiimilleen ensisijaista on asiakkaasta huolehtiminen ja erinomainen palvelu.

– Leikkauspotilaani toivovat toimenpiteen yhteydessä yksityisyyttä ja turvallista oloa, nopeaa toipumista sekä esteettisesti kaunista lopputulosta. Heille voin työtiimini kanssa tarjota korkeatasoisen leikkauspalvelukokonaisuuden klinikallani. Rauhallisen tyylikkäissä tiloissa on huomioitu asiakkaiden yksityisyyden säilyttäminen. Palvelumme ensimmäisestä yhteydenotosta jälkitarkastukseen saakka on laadukas kokonaisuus, jonka voimme tarjota asiakasta arvostaen.

Potilaat toivovat turvallista oloa, kaunista lopputulosta ja nopeaa toipumista.

Silmätautien erikoislääkäri Outi Hautalahti

Rohkeasti arviokäynnille

Silmäluomileikkaus on yleisin kasvojen alueelle tehtävä plastiikkakirurginen toimenpide Suomessa. Ylä- ja alaluomileikkausten lisäksi Silmäluomileikkaukset-klinikalla tehdään monipuolisesti myös muita silmäluomien alueen toimenpiteitä. Klinikka avattiin Tampereelle vuonna 2018. Toisena toimintavuotena vuonna 2019 klinikalla tehtiin yli 200 silmäluomileikkausta. Neljäsosa leikkauspotilaista oli miehiä. 

– Mikäli silmäluomet vaivaavat, kannattaa rohkeasti varata aika leikkausarviokäynnille. Erillistä lähetettä ei tarvita. Arviokäynnillä tehdään henkilökohtainen arvio silmäluomien tilanteesta sekä yksilöllinen leikkaussuunnitelma. Kerron käytännönläheisesti toimenpiteen sisällön sekä valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeet.  

– Silmäluomileikkaus on kiireetön toimenpide ja se tehdään yleensä vain kerran elämässä. Lähes 3000 leikkauksen kokemuksella pidän asiakkaistani hyvää huolta.

Hiilidioksidi-lasertekniikka

  • Edistyksellinen leikkaustekniikka edustaa uusinta laitesukupolvea.
  • Lasersäteen piirtolinja on tarkka ja hellävarainen kudokselle.
  • Paikallispuudutuksessa tehtävästä leikkauksesta toipuminen on nopeaa.

Haku