Hyppää sisältöön

Laadukas ruoka tukee koiran hyvinvointia

Laadukas ruoka tukee koiran hyvinvointia

16.12.2021

Monille allergisille koirille sopivat, viljattomat Dr. John Grain Free -nappulat maistuivat erinomaisesti myös englanninsetteri Tessulle ja labradorinnoutaja Hempalle. 

Oikeanlaisella ruoalla on iso merkitys koiran hyvinvointiin. Laadukas ruoka tukee koiran aktiivisuutta, sen karva kiiltää ja yleisolemus on pirteä sekä ystävällinen.

TEKSTI I SAMI TURUNEN KUVA I LASSE SIMPANEN

Pihalla piisaa vauhtia ja hännänhuiskutusta, kun englanninsetteri Tessu ja labradorinoutaja Hemppa purkavat loputonta energiaansa leikkimällä.

– Terve koira on iloinen ja aktiivinen, sen karva kiiltää ja yleisolemus on pirteä ja ystävällinen, luonnehtivat hyvinvoivan koiran tuntomerkkejä koirien omistaja Helka Petäjä sekä Dr. John -koiranruokia myyvän VetAgron tuotepäällikkö Silja Bergman.

Laadukas ruoka on koiran hyvinvoinnin kannalta erittäin keskeinen tekijä – Tessu ja Hemppa ovat siitä hyvä esimerkki ja todellisia kokemusasiantuntijoita.

– Dr. Johnin ruoista löytyy erilaisia vaihtoehtoja erilaisille koirille, laajaan käyttöön. Ruokasarjassa on kahdeksan erilaista tuotetta, aina pentujen ruuista seniorikoirien kevytruokavalioihin, kertoo Bergman.

Oikea ruoka eri tarpeisiin

Kuten ihmisten, myös koirien allergiat ja yliherkkyydet ovat lisääntyneet. Koirilla tämä näkyy kasvavina iho- ja hengitystieongelmina sekä ruoansulatuskanavan häiriöinä. Tämä on huomioitava myös koiranruuissa.

Dr. John -ruuista löytyy viljaton ja gluteeniton vaihtoehto, sekä ruokia, joissa ei käytetä laisinkaan punaista lihaa. Valikoimassa on myös kattava tarjonta hyvin aktiivisille metsästys-, työ- ja harrastekoirille, jotka kuluttavat paljon energiaa.

– Aktiivinen koira tarvitsee korkeaenergistä ruokaa jaksamisen tueksi, ja erityisesti metsästyskoirien omistajien ja riistanhoitajien keskuudessa meillä on vakiintunutta asiakaskuntaa, Bergman sanoo. 

– Heidän koiransa tekevät usein pitkää työpäivää ja tarvitsevat paljon energiaa varsinkin talvikaudella, jotta koirien energitasot säilyvät hyvinä. Niille sopii erityisesti Titanium- tai Activ-ruoka. Activ on alun perin meidän oma reseptimme, jota nykyään myydään muun muuassa Britanniassa esimerkiksi kilpaileville vinttikoirille.

Koirakin arvostaa laatua

Dr. John -ruokien suurin valttikortti on tuotteiden ylivoimainen hinta-laatusuhde. 

– Tuotteiden laadusta emme tingi yhtään. Itsekin eläinten omistajina haluamme edistää ja tukea lemmikkien hyvinvointia. Haluamme myös, että mahdollisimman monella kuluttajalla on siihen mahdollisuus. Siksi tarjoammekin laadukkaita ja monipuolisia koiranruokavaihtoehtoja erilaisille koirille, kohtuulliseen hintaan.

Ruokien valmistaja, brittiläinen Gilbertson & Page, on tehnyt koiranruokia jo 1800-luvulta saakka, joten tietotaitoa riittää. Ruokien sulavuus ja ensiluokkaiset raaka-aineet ovat nostaneet Dr. Johnin ruuat Britannian johtavaksi merkiksi. 

– Ruoissa käytetty liha on käytännössä ihmisruuaksi kelpaavaa. Kuningatar Elisabethin metsästyskoiratkin syövät näitä ruokia, joten Dr. Johnilla on oikeus käyttää kuningattaren vaakunaa, Bergman hymyilee.

VetAgro on eläinlääkärien ja agronomien 1986 perustama yritys, joka koiran- ja kissanruokien lisäksi maahantuo muun muassa rehuteollisuuden raaka-aineita. Toiminta ja raaka-aineiden valinta perustuu tarkasti tutkittuihin tilastoihin ja tietoon sekä eläinten hyvinvoinnin parantamiseen.

Helka Petäjän koirat ovat syöneet Dr. John -ruokia jo pari vuotta. Hän tilaa ruuat suoraan verkkokaupasta, josta lähetys kotiovelle tulee parissa päivässä. 

– Ruoan laadusta kertoo myös se, että koirilla ei ole ilmavaivoja syömisen jälkeen. Jos kuppiin jää ruokaa, ollaan ongelmissa, mutta yleensä nirso englanninsetteri Tessukin syö ruokansa mukisematta, ja se on hyvä merkki, Petäjä nauraa.

Haku