Hyppää sisältöön

Laadukas lattia kestää kulutusta

Laadukas lattia kestää kulutusta

20.09.2022

Massalattiaan on mahdollista saada uniikki kuviointi tai brändiä vahvistava värimaailma. Kuvassa Tatu Tuomisen suunnittelema Satujen palatsi vuodelta 2020. 

Monipuoliset lattiapinnoitteet luovat otolliset olosuhteet tilaan, joka kestää käyttäjiensä elämää huolettomalla ylläpidolla. Pinnoite tulee valita käyttötarkoituksen mukaan.

TEKSTI | MARI KORHONEN  KUVA | PATRIK RASTENBERG

Lattiapinnoitteiden eli massalattioiden käyttö lattiamateriaaliina on viime vuosina yleistynyt, eikä suotta. Pinnoitusjärjestelmien kehittyminen on lisännyt massalattioiden käyttöpotentiaalia ja yksilöllisiä räätälöintimahdollisuuksia käyttäjän tarpeen mukaan. Teollisuuskohteiden, koulujen, sairaaloiden, päiväkotien, urheiluhallinen ja varastojen lisäksi kovaa käyttöä kestävät ja visuaalisesti viihdyttävät massalattiat ovat käyttäjä- ja ympäristöystävällinen vaihtoehto esimerkiksi liike- ja toimistotiloihin. 

– Massalattiat kestävät hyvin käyttöä ja kovaa mekaanista rasitusta vaivattomalla ylläpidolla. Käyttötarkoituksen mukaan lattiapinnoitteen avulla lattiasta saadaan esimerkiksi lapsille mukava ja joustava, urheilijoille iskuja vaimentava ja vammoja ehkäisevä, teollisuudelle kovaa kemiallista rasitusta, voimakkaita iskuja ja korkeita lämpötiloja kestävä tai liiketilalle helposti muokattavissa oleva. Massalattiaan on myös mahdollisuus saada uniikki kuviointi tai brändiä vahvistava värimaailma, kertoo lattiapinnoitusten asiantuntijayritys Master Chemicalsin toimitusjohtaja Jussi Heinonen.

Ylläpito ja puhdistus on helppoa 

Saumaton massalattia on visuaalisesti miellyttävä kokonaisuus, joka on ystävällinen sekä käyttäjälle että ympäristölle. Korkeaan hygieniatasoon vaadittava ylläpito on vaivatonta, eikä kovaa hankausta tai voimakkaita kemiallisia aineita tarvita lattiapinnan puhtaanapitoon.

– Useimpien pinnoitteiden puhdistamiseen riittää pelkkä vesi, jolloin myös ylläpitokustannukset ovat matalat. Massalattiassa ei myöskään käytetä liima-aineita, ja niiden kestävyys, muuntautumiskyky sekä mahdollisuus muun muassa uudelleen lakkaukseen uuden lattian asentamisen sijaan tekevät elinkaaresta pitkän. Massalattia onkin kustannustehokas ja ekologinen vaihtoehto, jonka vuoksi se tulee tulevaisuudessa viemään jalansijaa entistä enemmän muovimatoilta, Heinonen avaa lattiapinnoitteiden vahvuuksia ja markkinanäkymiä. 

Oikeanlainen pinnoiteratkaisu

Laadukkaista järjestelmistään ja konsultoivasta palvelustaan tunnettu Master Chemicals palvelee suunnittelijoita, urakoitsijoita ja rakennusliikkeitä valtakunnallisesti koko prosessin ajan lattian suunnittelusta pinnan huoltamiseen. Hyvä suunnittelu, laadukkaat tuotteet, ensiluokkainen toteutus ja oikeaoppinen huolto luovat edellytykset elämää kestäville lattiapinnoille.

– Lattiaan kohdistuu tilan suurin rasitus, mikä lisää materiaalivalintoihin kohdistuvaa painetta. Kustannusten ja visuaalisen ilmeen lisäksi onkin tärkeää huomioida lattian käyttötarkoitus ja ylläpito koko elinkaaren ajalta. Me huolehdimme, että asiakasyrityksemme saavat mitä tilojen käyttäjät tarvitsevat, Heinonen kiteyttää kotimaisen asiantuntijayrityksen toimintaperiaatteen.

Pinnoittaminen sopii eri kohteisiin

  • Pinnoitteen yksi merkittävimpiä hyötyjä on mekaanisen rasituksen kesto. Se kestää mainiosti lämpöä, iskuja ja kemikaaleja. 
  • Saumattomuuden ansiosta pinnoitteella saa tilaan yhtenäisen lattiapinnan, jota on helppo hoitaa.
  • Massalattiat sopivat myös loistavasti hygieenisyyttä edellyttäviin tiloihin, joissa on korkeat puhtausvaatimukset siivouksen osalta.

master-chemicals.fi

Haku