Hyppää sisältöön

Kuuntelutaito on rekrytoinnissa avainasemassa

Kuuntelutaito on rekrytoinnissa avainasemassa

22.04.2021

Jax-Yhtiöiden markkinoinnista vastaava Jani Saarinen, toimitusjohtaja Harri Vaaja ja hallintoa pyörittävä Maria Saarinen nostavat esiin, että rekrytointiprosessin aikana on tärkeää tunnistaa asiakkaan ja työntekijän toiveet työsuhteelle. Kun tarpeet ja kemiat kohtaavat on työnteko sujuvaa. 

Rakennusalan palveluita tarjoava Jax-Yhtiöt pitää toimintansa keskiössä asiakkaan kuuntelemista herkällä korvalla. 

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Juho Länsiharju

Jax-Yhtiöt toimittaa ammattitaitoista työvoimaa pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan rakennustyömaille. Yrityksen tekijärosteri kattaa käytännössä kaikki rakennustyömaan ammattilaisryhmät yrityksen toimitusjohtaja Harri Vaajan mukaan.

– Meillä on vankka kokemus rakennusalasta ja olemme erikoistuneet tarjoamaan työvoimaa juuri kaiken kokoisten rakennustyömaiden tarpeisiin. Meille on kunnia-asia tuottaa laadukasta työnjälkeä ja edistää asiakkaidemme työmaiden valmistumista aikataulussa. Neljän vuosikymmenen kokemus rakennusliikkeissä auttaa ymmärtämään työmaan toimintaympäristöä ja sen tarpeita, Vaaja sanoo.

Ammattitaitoinen tekijä

Jax-Yhtiöiden johdolla on rakennusalan laaja osaamistausta. Toiminnan keskiössä on halu kuunnella herkällä korvalla niin asiakkaiden kuin henkilöstönkin tarpeita. Tekijöiden tekemisistä kerätään työmailta jatkuvasti palautetta, jonka pohjalta palvelua kehitetään entistäkin tehokkaammaksi.

– Tärkein tehtävämme on varmistaa, että hihat heiluvat työmailla. Pyrimme siihen, että työmaa saa tarpeeseen kuin tarpeeseen sopivan osaajan. Pistämme tiukassa tilanteessa kroppaa peliin ja pystymme vastaamaan pikaisiinkin tarpeisiin, Jax-Yhtiöiden markkinoinnista vastaava Jani Saarinen sanoo.

Yritys maksaa työntekijöilleen vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja hoitaa kaikki työnantajan lakisääteiset velvollisuudet. Jaxin kautta työntekijät saavat käyttöönsä myös tarvittavat työkalut, suojaimet ja työvarustuksen. Asiakkaan tehtäväksi jää tekijän perehdyttäminen työmaahan ja työn valvonta. 

– Jax-Yhtiöiden hallintoa pyörittävä Maria Saarinen kertoo, että yrityksen tahtotilana on, että kaikilla Jaxin työntekijöillä olisi mahdollisimman paljon työtunteja joka viikko. Haluamme, että hyvät työntekijät viihtyvät meillä pitkään.

Tarpeisiin sopivat osaajat

Jax-Yhtiöt kantaa vastuun siitä, että asiakkaat saavat työmailleen juuri tarpeisiinsa sopivat osaajat. Jotta tässä onnistutaan, on työntekijöiden osaaminen tunnettava hyvin. Rekrytointiprosessit onkin suunniteltu niin, että työnhakijan koulutus, työkokemus, suositukset ja työmotivaatio tulevat tarkkaan kartoitetuiksi prosessin aikana. 

– On tärkeä tuntea työntekijä sekä hänen toiveensa ja rajoitteensa hyvin, jotta hänelle voi tarjota oikeanlaisia töitä. Tässä olemme hyviä. Tunnemme työmaiden työtehtävät tarkkaan, ja rekryvaiheessa tarkastamme hakijan osaamisen ja soveltuvuuden työmaan eri työvaiheisiin, toteaa Saarinen.

On kaikkien etu, että asiakkaan ja työntekijän tarpeet, toiveet ja kemiat kohtaavat työsuhteessa. Työntekijän on mukava tehdä töitä, kun hänen osaamisensa on työtehtävien tasalla ja työympäristö on itselle mieluinen. 

Urakointi osaksi palvelua 

Vaaja painottaa, että työntekijää ei missään olosuhteissa jätetä yksin. Ennen töiden alkamista Jax hoitaa työntekijöiden luvat ja viranomaisilmoitukset kuntoon sekä varmistaa, että työntekijöillä on työssä tarvittava osaaminen ja pätevyydet suoritettuna. Työntekijä myös tutustutetaan työmaan järjestelmiin ja perehdytysaineistoihin. 

– Jax auttaa ja opastaa siten, että tekijä on valmis aloittamaan työmaalla. Työkielinä käytämme suomea, viroa, venäjää ja englantia. Jos asiakkaallamme on käytössään omia järjestelmiä, teemme perehdytykset ja ilmoitukset luonnollisesti niiden mukaisesti, Vaaja toteaa.

Vuonna 2015 perustetun yrityksen palkkalistoilla on tällä hetkellä noin 50–70 rakennusalan ammattilaista. Jax on henkilöstövuokraustoiminnan ohella myös mukana urakointipalveluita tarjoavien yritysten toiminnassa.

– Kysynnästä johtuen haluamme palvella asiakkaitamme myös osaurakoinnissa. Tavoitteena on, että tekijöiden erikoisosaaminen saadaan hyödynnettyä vielä paremmin.

JAX.FI

Haku