Hyppää sisältöön

Kulttuurikeskus keskellä luontoa

Kulttuurikeskus keskellä luontoa

20.05.2022

Luonnon rauha maadoittaa läsnäolevaan hetkeen, tekee tilaa aidoille kohtaamisille ja tarjoaa elämyksiä, näkee kulttuurikeskus Sofian johtaja Leena Hoppania. 

Helsingin keskustan kupeessa sijaitseva kulttuurikeskus Sofia kutsuu inspiroitumaan, juhlimaan ja rauhoittumaan luonnon siimekseen. 

TEKSTI I MARI KORHONEN KUVA I JOONA RAEVUORI

Saaristomiljöö Helsingin Kallvikinniemessä vain reilun kymmenen kilometrin päässä keskustan rautatieasemalta kätkee sisälleen tyylikkään kulttuurikeskuksen ja kiehtovan kohtaamispaikan. Kulttuurikeskus ja kokoushotelli Sofia on monien mahdollisuuksien tapahtumapaikka, jossa saaristoluonnon rauha palauttaa läsnäolevaan hetkeen ja tekee tilaa aidoille kohtaamisille ja kulttuurielämyksille. 

Sofian johtaja Leena Hoppania toteaakin, että Sofia on ainutlaatuinen runsaudensarvi, josta riittää ammennettavaa intiimeihin yksityistapahtumiin, suuriin kansainvälisiin kongresseihin ja kaikkeen siltä väliltä. Yksityisen säätiön ylläpitämä keskus on itsenäinen ortodoksisesta kirkosta ja paikan ekumeeninen kappeli kutsuu hiljentymään oleellisen äärelle yksin ja yhdessä.

– Ekumeeninen kappeli on tehnyt Sofiasta suositun perhejuhlien pitopaikkana. Se tarkoittaa sitä, että kappeliin sopivat kristilliset siunaukset suuntauksesta riippumatta. Täyden palvelun ravintolamme anniskeluoikeuksilla merellisen luonnon keskellä antaa täydelliset puitteet juhlille, Hoppania sanoo.

Intiimeihin tilaisuuksiin sopivien lämminhenkisten takkahuoneiden lisäksi Sofiasta löytyy kokoustiloja ja luentosaleja yli 200 vieraalle, hotellista majoituspalvelut noin 60 vieraalle.

Rauhaa kaupungin sykkeestä 

– Olemme lentokenttää lähellä, joten tämä on oivallinen paikka myös kansainvälisille kongresseille. Täydellinen luonnon rauha vain joidenkin kilometrien päässä keskustan sykkeestä on maailmalla harvinaisuus ja kokousvieraille lisäarvoa tuova elämys. 

Etätyöhön kannattaa tulla lähempääkin.

Tilaa aidoille kohtaamisille ja elämyksille. 

Leena Hoppania Sofian johtaja

– Vuosaaren metroasemalta pääsee suoraan etuovellemme. Täällä on täydellinen rauha työnteolle ja otolliset olosuhteet tauoille. Olemme luoneet hotelliin työhuoneita, ja lounasravintolamme palvelee päivittäin. Tauolla voi vaikkapa pulahtaa mereen ja työpäivän jälkeen tuulettaa aivoja melontalenkillä, meiltä saa picknik-korinkin mukaan, Hoppania vinkkaa.

Ihmiset ja kulttuurit kohtaavat

Sofiassa järjestetään erilaisten tapahtumien lisäksi kaikelle yleisölle avoimia keskustelutilaisuuksia, seminaareja, kursseja ja taidenäyttelyitä. Viime vuosien poikkeusolojen jälkeen aidot kohtaamiset ja arvokeskustelut ovat vetäneet saleja täyteen.

– Yhteiskunnan epävakaus on herättänyt ihmisissä kaipuuta henkiseen keskusteluun ja pehmeiden arvojen vaalimiseen. Vastaamme tähän tarpeeseen omalta osaltamme luomalla tilan eettiselle pohdinnalle, hiljentymiselle, monikulttuuriselle keskustelulle ja eri uskontokuntien keskinäisen ymmärryksen lisäämiselle. 

Tulevina tapahtumina kulttuurikeskus Sofiassa järjestetään muun muassa suuren suosion saavuttaneen Sodan kylmät kasvot -keskustelutilaisuuden kolmas osa elokuussa, ja gallerian puolella pääsee ihastelemaan Sakari Marilan näyttelyä. Kesäpäivää voi tulla viettämään myös luontoretkelle itsenäisesti tai opastetusti.

– Taiteen, henkisen pohdiskelun, yhteisöllisyyden ja kohtaamisten lisäksi voi lähteä esimerkiksi kanoottiretkelle tai lintuja bongailemaan, Hoppania päättää hymyillen ja kutsuu tekemään tuttavuutta tämän ainutlaatuisen kulttuurikeitaan kanssa.

Haku