Hyppää sisältöön

Kuljetuspalvelut kokeneelta kumppanilta

Kuljetuspalvelut kokeneelta kumppanilta

6.04.2021

Vaativiin kuljetusjärjestelyhin perehtyneen Moveren logistiikkapäällikkö Anu Perttilä avaa, että suunnittelijoiden osaaminen ja tiivis yhteistyö ovat yrityksen onnistumisen ytimessä.

Monipuolisten logistiikkatarpeiden hoitaminen vaatii ammattitaitoa, jota vain harvalla yrityksellä on omasta takaa. Entistä useammin isotkin yritykset haluavat ostaa logistiikkapalvelut erikoistuneilta osaajilta.

Teksti Jukka Nortio  Kuva Lasse Simpanen

Movere on vuonna 1998 perustettu vaativiin kuljetusjärjestelyihin erikoistunut yritys, jolla on kattava logistiikan palveluvalikoima.

– Keskeinen tavoitteemme on muuttaa logistiikkaa Suomessa niin, että tavaravirtoja yhdistetään järkevästi, jolloin ajot vähenevät. Pitkien välimatkojen maassa näin saadaan kustannuksia alas,  kilpailukykyä ylös ja päästöjä pienemmiksi, Moveren toimitusjohtaja Jussi-Pekka Huovila avaa.

Moveren palvelupaletti kattaa tavanomaisten massakuljetusten lisäksi hyvin erikoistuneita logistiikka palveluita, kuten määränhallintaratkaisu, kotiinkutsut sekä asiakkaan pinnanvalvontaan perustuvat tilaukset ja kuljetukset.

– Tärkein tehtäväni on suunnitella laajoja logistiikkakokonaisuuksia. Kuljetusten osalta asiakkaamme saavat kaikki palvelut yhdeltä luukulta on sitten kyse sesonkien hoitamisesta, laivojen purkamisesta tai ison ja yllättävän kuljetuskapasiteetin järjestelystä, Moveren logistiikkapäällikkönä toimiva  ja itseään perusinsinööriksi luonnehtiva Anu Perttilä kertoo.

Hän on aloittanut uudessa tehtävässään vuoden alussa sen jälkeen, kun hänelle on kertynyt 20 vuoden kokemus Moveren eri prosesseista.

Joustoa tarpeen mukaan

Moveren kumppanikentässä on laaja joukko yrittäjävetoisia ja kasvollisia kuljetusliikkeitä, jotka ovat hyvin sitoutuneita Moveren kanssa tehtävään yhteistyöhön. Tarvittaessa verkostoa täydennetään isojen kuljetusliikkeiden palveluilla.

– Tyypilliset ratkaisumme ovat kotimaan täys- ja osakuormapalvelut. Tyypillinen asiakkaamme tarvitsee esimerkiksi kotimaan massakuljetuksiin satoja rekkakuormia vuodessa. Kun tämän lisäksi tarvitaan muutamia ulkomaankuljetuksia, on kätevää, että nekin hoituvat meidän kauttamme, Huovila sanoo.

Moveren pääbisneksessä teollisuuslaitoksesta lähtee täysperävaunun kuorma, josta jaetaan tavaraa esimerkiksi yhden maakunnan alueelle. Vaihtelua on paljon, joten palvelut joustavat aina asiakastarpeen mukaan.

Vaikka kuljetusjärjestelyt ovatkin Moveren toiminnan ytimessä, asiakkaat saavat heiltä myös monipuoliset varastopalvelut. Yksin Lahdessa on 2,5 hehtaarin lämmin varasto, jonka lisäksi varastotilaa on Hyvinkäällä ja Turussa. Asiakastarpeen mukaan uutta varastokapasiteettia saadaan käyttöön erittäin nopeasti eri puolille Suomea.

KYKENEMME JÄRJESTÄMÄÄN kalustoa isoillekin massoille hyvin lyhyessä ajassa.

Erikoiskuljetuksia eri aloille

Onnistuminen rakennusteollisuuden kuljetusjärjestelyissä ja kyky hoitaa kuljetuksia vilkkaina sesonkiaikoina ovat oiva osoitus Moveren toimitusvarmuudesta. Molemmat ovat ominaisuuksia, joita rakennustarviketeollisuus arvostaa.

– Nopeimmillaan toimimme niin, että tilaus tulee meille kello kymmeneen mennessä ja tavara on toimitettu jo iltapäivällä perille. Kyse on silloin rakennusteollisuuden kuljetuksesta erikoiskalustolla. Voimme tarjota asiakkaalle purkuja tunnin tarkkuudella valitulle purkupaikalle. Lasti on silloin sovitusti kraanan alla purettavissa, Perttilä avaa.

Kaivosteollisuudelle Movere järjestää erilaisia erikoiskemikaalikuljetuksia kuten räjähdysaineita ja niiden raaka-aineita. Tässä korostuu Moveren kumppaneiden erikoisosaaminen ja erikoiskalusto.

Maatalouden kuljetuksissa massat ovat suuria. Tiloille kuljetetaan etenkin rehuja ja lannoitteita ja tiloilta tuodaan massoittain viljaa.

– Kykenemme järjestämään kalustoa isoillekin massoille hyvin lyhyellä varoitusajalla, Perttilä kertoo. 

Maatalouden kuljetuksia on 40 prosenttia yrityksen 3,8 miljoonan tonnin vuosittaisista kuljetuksista, mutta rakennus- ja kemianteollisuuden kuljetukset  kasvavat tasaisesti. Yrityksen tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä sen ytimessä on pitkä kokemus ja syvä alan osaaminen.

– Suunnittelijoidemme  tiivis yhteistyö on onnistumisemme ytimessä. Se tarkoittaa kykyä kuormien jatkuvaan vaihtoon kollegan kanssa. Kaikki suunnittelijat puhuvat samaa kieltä, toimivat tarkasti ja systemaattisesti, Perttilä päättää.

Haku