Hyppää sisältöön

Kotimaista ruokaa lemmikille

Kotimaista ruokaa lemmikille

15.01.2021

Lemmikki Oy:n toimitusjohtaja Janne Räsänen esittelee yrityksen eläinruokatarjontaa.

Laadukas ravinto on lemmikin hyvinvoinnin perusta. Hyvä ravinto tarkoittaa lajinomaista ja puhdasta ruokaa. Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:n toimitusjohtaja kertoo, miten oikeaoppinen lautasmalli kootaan.

TEKSTI | PAULIINA RAHUNEN   KUVA | MARKO PAAKKANEN

Lemmikin ruokavalio lähtee yksilöllisistä tarpeista. Hyvä sääntö on ottaa huomioon lemmikin ikä, koko, aktiivisuus sekä mahdolliset allergiat ja sairaudet. Kun ravitsemus on kunnossa, lemmikki voi ja jaksaa hyvin, tiivistää Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:n toimitusjohtaja Janne Räsänen.

Tähän ajatukseen tiivistyy myös eläinruokatehtaan toimintafilosofia, jonka mukaan yritys valmistaa lemmikeille mahdollisimman luonnollista, lihapitoista ruokaa.

Tuotteet tunnetaan Oscar-tuotemerkistään. Laajassa valikoimassa on pakasteita, herkkuja ja tuoretuotteita. Kissoille saatavana on myös kuivaruokaa, joka on ainoa suomalainen laatuaan. 

– Valmistamme kuivaruoan tuoreesta lihasta lempeässä lämmössä hitaasti kuivattamalla. Valmiin tuotteen lihapitoisuus on 90 prosenttia, loppu on vitamiineja, kivennäisaineita ja kasvikuitua.

Kissan kuivaruoka on ollut markkinoilla parin vuoden ajan. Tuotepäällikkö Karoliina Nuutinen kertoo, että tuote on löytänyt paikkansa kissojen ruokakupeista.

– Tuotteesta tulee paljon palautetta, esimerkiksi isompia pakkauksia on toivottu. Toiveeseen olemme jo vastanneet: verkkokaupastamme voi ostaa isompia säkkejä.

Kursailematonta tekemistä

Lemmikki Oy käyttää tuotteidensa raaka-aineena kotimaista lihaa. Lisäksi tuotteet ovat viljattomia, eikä niihin lisätä vettä tai väri- ja makuaineita. Maku ja maittavuus tulevat lihan proteiinista ja rasvasta.

Tuotteet valmistetaan Kuopiossa, jossa työskentelee kolmisenkymmentä henkilöä. Käytössä on modernia tuotantoteknologiaa, mutta tekeminen on kursailematonta. 

– Tuore liha jauhetaan, siihen lisätään kuidut ja vitamiinit. Sen jälkeen massasta muotoillaan koneella pullia, jotka kuivatetaan uunissa. Kun kosteus saadaan pois tuotteesta, se säilyy hyvin ilman lisäaineita.

Yritys sai hiljattain FSSC 22 000 -laatusertifikaatin ensimmäisenä suomalaisena eläinruokavalmistajana. FSSC 22 000 on tuoteturvallisuusjärjestelmä, jota käytetään yleisesti elintarvikealalla. 

Räsäsen mukaan laatujärjestelmän rakentaminen oli luonnollinen askel, koska tekemisen laatu on ollut korkealla tasolla koko toiminnan ajan, vuodesta 1986 lähtien. 

Laatu on kilpailuvaltti myös vientimarkkinoilla. Lemmikki on panostanut vientiin erityisesti muutamien viime vuosien ajan. Tällä hetkellä vientiä on noin kymmeneen maahan, päämarkkina-aluetta ovat kotimaan lisäksi Ruotsi, Iso-Britannia ja Saksa.

RUOKAA MYÖS ULKOLINNUILLE

  • Talviaikaan linnut tarvitsevat energiapitoista ruokaa säännöllisesti. Helppo tapa turvata lintujen ravinnonsaanti on laittaa tarjolle rasvatanko. 
  • Lemmikin Tintin- ja Talvilinturasvasiemenseokset sisältävät reilusti rasvaa, vähintään 60 prosenttia. Lemmikki on ainoa kotimainen rasvapitoisten linnunruokien valmistaja.

Haku