Hyppää sisältöön

Kotimaiset tuotteet koiran ja omistajan riemuksi

Kotimaiset tuotteet koiran ja omistajan riemuksi

30.09.2021

Keulakuono.fi:n yrittäjä Jaana Hongisto ja Tahvo-koira nauttivat liikkumisesta luonnossa. Laadukas talutin tuo lenkkeihin mukavuutta.

Jokainen koira omaa erilaiset tarpeet. Tarvikkeiden valinnalla on siis iso merkitys.

Teksti Maisa Lampinen  Kuva Suvi Laine

Elinpiirin kavennuttua koronapandemian myötä lähiympäristöön, koiranomistajat ovat kokeilleet uusia lenkkimaastoja ja aktiviteetteja reviirin laajentamiseksi. Kun kaupunkikävelyt vaihtuvat metsälenkeiksi, vanhat välineet eivät välttämättä vastaa muuttuneita tarpeita laadultaan ja ominaisuuksiltaan. Keulakuono.fi on verkossa toimiva talutushihnojen erikoisliike, jolla on vastaus lemmikinomistajissa heränneeseen kysymykseen: mistä saan koiratarvikkeita, jotka ovat omaan käyttöön räätälöityjä ja toimivia niin koiran kuin ihmisenkin kannalta? 

Kestävää mukavuutta

– Käytännön koira-arjen kokemus ajoi minut perustamaan keulakuono.fi:n. Nahkaremmit eivät kestäneet Noppa-koirani purukalustoa, mutta lompakon ja kärsivällisyyteni onneksi törmäsin kotimaiseen grip-nauhaan. Se oli rakkautta ensilenkillä, kertoo keulakuono.fi:n yrittäjä Jaana Hongisto

Kevyttä ja kestävää materiaalia testattiin aluksi tuttujen koirien käytössä. Hongiston koirat olivat alusta asti vahvasti mukana tuotteiden suunnittelussa ja toimivat lenkeillään tuotetestaajina. 

Tuotekehittely johti lopulta verkkokaupan ja jälleenmyyjien hyllyjen täyttämiseen talutushihnoilla sekä myöhemmin pannoilla ja lisävarusteilla. Tuotteet valmistetaan myynnin mukaan tilauksesta, eikä hävikkiä pääse syntymään. Uusia tuotteita kehitellään koko ajan: odotettavissa on muun muassa namipussukka ja treenitaskuja.

Keskiössä käytännöllisyys

Syksyn raikas ilma ja maalaukselliset värit kannustavat lähtemään pitkille lenkeille. On koiran lempipuuhaa sitten maastossa kirmaaminen, harrastuslajit tai koulutukset, konepestävät ja helposti puhtaana pidettävät grip-nauhaiset remmit soveltuvat jokaiseen aktiviteettiin. Haastavat kelit eivät menoa haittaa, sillä hihnojen kumiraidat takaavat pidon joka säällä myös hanskat kädessä. Vesipedot huomioiden homesuojatut tarvikkeet kuivuvat nopeasti. Koiran kasvaessa, vuodenaikojen vaihtuessa tai arjen muutosten edessä on huomioitava myös lemmikin ajankohtaiset tarpeet. Tarvikkeiden valinnalla on iso merkitys.

Hongiston omaan perheeseen kuuluu kaksi koiraa. Koiraveljeksistä toinen, Noppa, toimii yrityksen keulakuvana. Keulakuonon valikoimassa suomalainen käsityö yhdistyy käytännöllisyyteen, ja mittatilauksena valmistettuja hihnoja saa yhdeksässä eri värissä ja kahdessa leveydessä. Remmejä löytyy jopa 25 metrin pituisena, ja niiden pariksi sopii puolikiristävät pehmustetut pannat. Hongisto vinkkaa, että jos verkkokaupan vaihtoehdoista tai lisävarusteista ei löydy sopivaa tuotetta, voi hänelle vinkata toiveiden mukaan valmistettavia Asiakastoive!-tuotteita. Tähän mennessä asiakkaiden kanssa on kehitelty muun muassa TuplaTalutin ja Jatkopala.

KEULAKUONO.FI

Haku