Hyppää sisältöön

Kotimaisen elokuvan juhlaa

Kotimaisen elokuvan juhlaa

20.05.2022

Festivaaleilla voi aidosti kokea, kuinka elokuvat koskettavat, näkee Red Carpetin taiteellinen johtaja ja näyttelijä Antti Luusuaniemi. 

Elokuussa juhlitaan kotimaisen elokuvan tähtiloistoa. Red Carpet -festivaali kokoaa yhteen leffojen tekijät ja yleisön. 

TEKSTI JA KUVA I RED CARPET EVENT

Kahden tapahtuma-alan synkän vuoden jälkeen Hyvinkäällä päästään juhlimaan suomalaista elokuvaa kaikessa loistossaan. Nelipäiväinen Red Carpet -festivaali on täynnä tähtien tuiketta. Kymmenet elokuvat, kaksi huippuesiintyjien tähdittämää konserttia ja lukuisat oheistapahtumat valtaavat kaupungin elokuussa.

– Red Carpet -festivaalia vietetään nyt kuudetta kertaa. Festivaali järjestettiin myös koronakurimuksen aikaan, mutta jouduimme pitämään kynttilää vakan alla. Nyt on jälleennäkemisen juhla, iloitsee Red Carpetin perustaja ja taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi.

Festivaali nostaa esiin kotimaista elokuvaa, sen tekijöitä ja yleisöä, ja tukee nuoria alalle pyrkiviä. Yhteistyökumppaneiden tuella nuorten käsikirjoituskilpailun töistä valitaan yksi elokuva toteutettavaksi ja järjestetään erilaisia työpajoja.

Walk of Famella uusia nimiä

Hyvinkään tähtiraitin kahdeksan tähteä kasvaa tänäkin vuonna kahdella tähdellä. Vaikka festivaaleilla jaetaan palkintoja ja tunnustuksia, Red Carpet ei ole kilpailu.

– Viime vuonna kävelykadulle käden- ja jalanjälkitunnuksen Hollywood-tyyliin saivat pitkän uran tehneet näyttelijät Seela Sella ja Elina Salo. Elokuussa Walk of Famelle valetaan taas juryn valitsemat kaksi tunnustuksen saajaa. 

Suomalaisella elokuvalla menee hyvin. Ihmiset katsovat moneen muuhun maahan verrattuna paljon kotimaista elokuvaa. 

– Mitä paremmin kotimainen elokuva voi, sitä paremmin pärjätään myös ulkomailla. Kansainvälistä menestystä onkin viime vuosina tullut. Esimerkiksi Teemu Nikin ohjaama Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia ja Alli Haapasalon ohjaama Tytöt tytöt tytöt ovat menestyneet hienosti.

Tämänvuotisen Red Carpet -festivaalin slogan on Sinun festari. Suomen hyväntuulisimman festivaalin näytöksissä ja tapahtumissa voi bongata niin näyttelijöitä, ohjaajia, käsikirjoittajia kuin kuvaajiakin. 

– Kiitos kuuluu yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat mahdollistaneet tämän kaiken. Kaikki vuodet kanssamme ovat kulkeneet muun muassa Hyvinkään kaupunki, Rentto, Hyria ja Uudenmaan liitto. 

Red Carpet -festivaali

Tänä kesänä festivaali järjestetään Hyvinkäällä 25.–28.8.2022. 

Ohjelmistoon kuuluu juhlaennakkoja, lyhytelokuvia, dokumentteja ja koko illan elokuvia. 

Villatehtaan lavalla

26.8. esiintyvät Erika Vikman, Elastinen, Maija Vilkkumaa sekä Samuli Edelmann. 

27.8. esiintyvät ABREU, Anssi Kela, Arttu Wiskari sekä Teflon Brothers.

REDCARPETFESTARI.FI

Haku