Hyppää sisältöön

Kotimainen ruoka lemmikin terveyden tukena

Kotimainen ruoka lemmikin terveyden tukena

30.09.2021

Rovio Pet Foodsin tuotekehityspäällikkö Susanna Särkijärvi kertoo omien koiriensa ruokinnan ja ravinnon suunnittelun auttaneen Werraton-tuoteperheen kehitystyössä.

Ravinnolla on suuri vaikutus lemmikin terveyteen ja hyvinvointiin vuoden jokaisena päivänä.

Teksti Jaana Tapio  Kuva Suvi Kärkäinen

Koirat ja kissat ovat yhä tärkeämpiä perheenjäseniä, joten myös lemmikin ravitsemus kiinnostaa omistajia entistä enemmän, kertoo kotimaisen lemmikinruokavalmistajan Rovio Pet Foodsin tuotekehityspäällikkö Susanna Särkijärvi

Heikkolaatuinen ravinto voi näkyä vaikkapa lemmikin ruuansulatusvaivoina tai kiillottomana turkkina, mutta aina vaikutukset eivät näy heti ulospäin eikä harjaantumaton silmä eroa välttämättä edes huomaa. Silti ravinto vaikuttaa suoraan lemmikin terveyteen. 

– Erityisesti pentuiän aikana annettu vääränlainen ravinto voi aiheuttaa pysyvää vahinkoa eläimen loppuiäksi, Särkijärvi varoittaa.

Ammattilaisten reseptit

Rovio Pet Foodsin Werraton-lemmikinruoat on suunniteltu viimeisintä tutkimustietoa hyväksikäyttäen. 

– Tuotteet sisältävät tuoretta kananmunaa, joka on aminohappokoostumuksensa puolesta ihanteellinen proteiininlähde. Moni tuijottaa ruuassa vain lihan määrää, vaikka proteiinin laatu eli aminohappokoostumus on merkityksellisempää.

Toisena eläinperäisenä proteiinina Werraton-tuoteperheessä käytetään ekologista siipikarjaproteiinia.

Laadukas kuivaruoka on Särkijärven mukaan turvallinen valinta, koska lemmikin täysravinto sisältää kaikki eläimen tarvitsemat ravintoaineet ja sopivasti energiaa.

– Joskus ajatellaan, että itse tehty ruoka olisi lemmikille parempaa kuin valmisruoka, koska prosessointia pidetään pahana asiana. Prosessointi on kuitenkin samaa pilkkomista ja keittämistä kuin kotikeittiössäkin, vain isommassa mittakaavassa. Itse tehty ravinto jää helposti puutteelliseksi, jos asiaan ei ole riittävästi perehtynyt. 

Kotimaista ja ekologista

Lemmikin ruualta toivotaan yhä enemmän myös kotimaisuutta ja ekologisuutta. Rovio Pet Foodsin Werraton-lemmikinruokasarjan tuotteet valmistetaan Suomessa Loimaalla, ja raaka-aineetkin tulevat suurimmaksi osaksi Loimaalta tai sen lähiseuduilta. 

– Kun raaka-aineita ei tarvitse kuljetella paikasta toiseen, tuotteen hiilijalanjälki jää pienemmäksi, Särkijärvi kertoo. 

Yliherkkyyksien vuoksi moni kuluttaja arvostaa tuotepakkauksessa tarkkoja tietoja tuotteen sisällöstä. 

– Haluamme palvella kuluttajia kertomalla tuotteesta mahdollisimman tarkkaan ja luettelemalla kaikki raaka-aineet. Läpinäkyvyys on meille todella tärkeää. 

Hyvä hinta-laatusuhde

Werraton-tuotteita on saatavilla tavallisista kaupoista. Suomessa valmistettu lemmikinruoka ei kilpaile kilohinnalla, mutta hinta-laatusuhteen huomioiden Werraton-tuotteet ovat hyvinkin edullisia. Hyvälaatuista ruokaa ei tarvitse syöttää lemmikille yhtä paljon kuin halvinta, sillä ravintoaineet imeytyvät paremmin. 

– Kalleinta ruokaa on sellainen, jota eläin ei edes suostu syömään. Usein ajatellaan, että laadukasta lemmikinruokaa saa vain erikoisliikkeistä, joten halusimme omalla tuotteellamme tuoda kaupan hyllyille laadukkaampaa valikoimaa. 

Haku