Hyppää sisältöön

Kotimainen design muodin huipulla

Kotimainen design muodin huipulla

28.01.2022

R/H Studion toimitusjohtaja Glooria Huiskonen Punavuoren Shop & Showroomilla. 

Suomalainen vaatesuunnittelu pitää pintansa muotimaailman murroksessa, jossa laatu ja kestävyys ovat valttikortteja.


TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVA | SANNI HIRVONEN

Muodin ja muotoilun moniosaajat Hanna Riiheläinen ja Emilia Hernesniemi yhdistivät voimansa vuonna 2010, ja Helsinkiin syntyi paikallista tuotantoa, läpinäkyvyyttä ja kestävää laatua vaaliva vaatebrändi nimeltä R/H. Perustajien kokemus kansainvälisiltä markkinoilta oli tehnyt näkyväksi kotimaisen designin arvon ja terävöittänyt yrityksen vision selkeäksi. Vahva näkemys ja vankkumattomat arvot ovat kantaneet menestyksekkäästi tähän päivään asti, vaikka maailma, muoti ja kulutustottumukset ovat vuosien varrella muuttuneet. 

– Uskomme, että kestävyys on hyvinvoinnin edellytys. R/H-brändi luo ajattomia vaatteita ja asusteita paikallisena suunnittelutyönä eurooppalaisista materiaaleista. Sen lisäksi, että valmistamme pitkäikäisiä vaatteita vastuullisin menetelmin, vaalimme kestävyyttä ihmissuhteissa. Olemme työskennelleet samojen ihmisten ja yritysten kanssa jo vuosia, joidenkin kanssa jo perustamispäivästä lähtien. Iloksemme tämä kaikki näkyy myös korkeana asiakasuskollisuutena, toimitusjohtaja Glooria Huiskonen R/H Studiolta kertoo.

Arvojen näköistä toimintaa

Kestävän brändin ja pitkäaikaisten kumppanuuksien taustalla ovat R/H Studion toiminnan tärkeimmät ajurit: uskollisuus, laatu ja vapaus.  

– Seisomme uskollisesti jokaisen sanamme takana ja otamme vastuun toiminnastamme, emmekä koskaan tee mitään vain tuottamisen vuoksi. Yhteistyöllä luomme laadukkaita ja tunnistettavia malleja. Juuri sellaisia kuin itse haluamme ja asiakkaamme toivovat, Huiskonen sanoo.

R/H onkin tunnettu leikkisästä designistaan, joka ei pistä käyttäjäänsä muottiin iän, sosiaalisen aseman tai vartalotyypin perusteella. 

– Pukeutumisen ei tarvitse olla vakavaa ollakseen tyylikästä. Työskentelemme pilke silmäkulmassa ja  luomme tietoisesti sellaisia malleja, jotka istuvat monenlaisille ihmisille ja vartalotyypeille.

Aktiivista vuoropuhelua

Viime vuosien poikkeuksellisissa olosuhteissa R/H on menestynyt kehittämällä vuoropuhelua kuluttajien kanssa palvellakseen tulevaisuuden tarpeita sekä ympäristön että yksittäisen asiakkaan näkökulmasta.

– Muotiteollisuudessa tarvitaan radikaaleja toimenpiteitä, ja ostokäyttäytymisen muutos tulee kiihtymään entisestään. Kierrätettävyys painaa puntarilla, ja laadun nimissä yksittäiseen tuotteeseen ollaan valmiita investoimaan enemmän.

R/H vastaa tulevaisuudessa kysyntään second hand -shopilla ja vaatteiden lainauspalvelulla. 

– Käymme aktiivista vuoropuhelua digitaalisissa foorumeissa vastataksemme yhteisön ja maailman tarpeisiin kestävästi. Näyttää siltä, että olemme tehneet kotiläksymme hyvin ja sinnikäs työ adaptoitua muutokseen kantaa hedelmää.

R/H Studion leikkisä ja laadukas design on saatavilla yrityksen verkkokaupan ja Helsingin kivijalkamyymälän lisäksi myös Booztilta sekä Stockmannin verkkokaupasta.

Haku