Hyppää sisältöön

Koneyrittäjän ja maanrakentajan luottokumppani

Koneyrittäjän ja maanrakentajan luottokumppani

3.10.2023

ITR Finlandin Pasi Eskola, Tuomo Holm ja Markus Jansson haluavat panostaa kattavaan valikoimaan ja nopeaan palveluun, jotta asiakas voi keskittyä koneista huolehtimisen sijaan omaan ydinosaamiseensa.

Maanrakentamisen ketjut saadaan pyörimään tehokkaasti, kun koneiden komponentteja, varaosia ja huoltoa on nopeasti saatavilla. Kokkolassa toimiva ITR Finland toimii niin pienten, keskisuurten kuin isojenkin koneyrittäjien sekä huolto- ja koneliikkeiden kumppanina koko Suomessa.

TEKSTI ritva-liisa sannemann | kuva TEEMU HEIKKILÄ

ITR Finland on osa italialaisomisteista, kansainvälistä USCO SpA -konsernia, joka on maailman suurin maansiirtokoneiden varaosien alalla toimiva konserni. Kokkolalaisen ITR Finlandin juuret ulottuvat 70 vuoden taakse.

– Olemme ensimmäinen suomalainen yritys, joka toimittaa asiakkaille komponentteja suoraan oman konsernin tehtailta. Meillä on Kokkolassa Pohjoismaiden suurin varasto, minkä ansiosta tuotteiden saatavuus ja riittävyys ovat todella vahvalla pohjalla, kertoo ITR Finlandin toimitusjohtaja Markus Jansson.

Kokkolan varastossa on noin 7 500 varastopaikkaa. Jos jotain komponenttia tai varaosaa ei sieltä löydy, tuotteita saadaan nopeastiItalian päävarastosta. Perusvarastovalikoimaa pidetään yllä konsernin omista tehtaista. Suora kontakti valmistajaan tuo merkittävää kilpailuetua Suomeen asti.

– Italian ”mamma” on kattanut meille pöydän valmiiksi, minkä ansiosta pystymme palvelemaan asiakkaitamme poikkeuksellisen sujuvasti. Logistiikka toimii erittäin hyvin, ja uusia kuormia saadaan meille säännöllisesti joka viikko, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Tuomo Holm.

ITR Finland pitää tärkeänä, että koneet pääsevät nopeasti liikkeelle. Ennen kello 14:00 tehdyt asiakastilaukset saadaan lähetettyä Kokkolasta eteenpäin vielä saman päivän aikana. 

Motivoitunut henkilökunta auttaa asiakasta nopeasti

ITR Finland hyötyy siitä, että sen emokonsernilla on hallussa koko prosessi suunnittelusta tuotantoon, varastointiin ja jakeluun.

– Toiminnan tavoitteena on paras mahdollinen laatu, hinta ja palvelu asiakkaalle. Tuotekehitys ja tarkat laatuvaatimukset takaavat osiemme kestävyyden myös vaativissa olosuhteissa, huomauttaa kaupallinen johtaja Pasi Eskola.

Ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta on ITR Finlandille merkittävä voimavara. Siitä osoituksena ovat pitkät työurat yrityksen palveluksessa. 

– Suunnittelemme ja valmistamme omana tuotantona myös telakäyttöisiä alavaunuja yritysten tarpeisiin, kuten materiaalinkäsittelylaitteisiin, paalutuskoneisiin ja monille muille aloille. Henkilökuntamme palvelualttius, tietotaito ja tekninen osaaminen takaavat nopean avun haastaviinkin tilanteisiin, Eskola jatkaa. 

Valikoimassa laaja kattaus telaston komponentteja 

ITR Finland on Suomen markkinajohtaja telaston osissa. Niiden lisäksi kattavasta valikoimasta löytyy myös kulutus- sekä moottorin varaosia kaikkiin merkkeihin ja malleihin. Italiassa sijaitsevalta tuotantolaitokselta valmistuu yli 50 000 artikkelia pelkästään moottorin varaosia.

Telakäyttöisiin koneisiin löytyy kaikkia komponentteja kääntökehä mukaan lukien. Kaikki telaston komponentit valmistetaan USCO SpA:n omilla tehtailla. 

Kauhojen kulutusosien valikoima sisältää osia puskukoneiden terien ja kauhojen valmistukseen, kunnostukseen ja huoltoon. Kulutusosia saa tilattua vaivattomasti ITR Finlandin verkkokaupasta.

Huolto kattaa koko maan

ITR Finlandilla on omaa huoltotoimintaa Kokkolassa ja kumppanuusverkoston ansiosta huoltopalvelu kattaa myös koko maan. Koneiden huollot voidaan näin ollen tehdä asiakkaan luona missä päin Suomea tahansa. 

ITR:n konseptiin kuuluu tuotevalikoimien laajentaminen. Saatavilla on perinteisten tuotteiden lisäksi myös minikoneiden kumiteloja, lastausramppeja ja kuljetussäiliöitä polttoainekuljetuksiin. Yrityksen uusin tuoteryhmä ovat purkutyökalut, joista ensimmäisenä valikoimaan on otettu iskuvasarat ja purkukourat.

Iskuvasarassa käytetään uudenlaista MonoBlock-tekniikkaa, jota on helppo huoltaa, sillä on alhainen rikkoutumisprosentti ja joka on myös ääneltään hiljainen. Tuotetta on saatavilla 0,7–65 tonnin konekokoluokkiin. 

Osaavaa ja nopeaa apua työmaalle

  • ITR Finland on koneyrittäjien ja -urakoitsijoiden kumppani, joka auttaa pitämään rakentamisen rattaat pyörimässä.
  • ITR Finland aloitti vuonna 2022 ostamalla kokkolalaisen Ab A. Häggblom Oy:n vara- ja kulutusosiin sekä telaketjusovelluksiin keskittyvät liiketoiminnat.
  • Pohjoismaiden suurimpana maansiirtokoneiden, telaston komponenttien sekä kauhan kulutusosien toimittajana ja valmistajana ITR Finland voi auttaa asiakkaitaan kattavasti.
  • Yrityksen kiitelty palvelualttius, tietotaito sekä tekninen osaaminen takaavat asiakkaille täsmällisiä ja nopeita ratkaisuja haastavissakin tilanteissa. 
  • Yrityksen pääkonttori, tuotantotilat ja varasto sijaitsevat Kokkolassa, mutta myös Espoossa pidetään toimipistettä.

Haku