Hyppää sisältöön

Kokonaisvaltaista rakentamista

Kokonaisvaltaista rakentamista

7.06.2022

Kesäaika on vilkas sesonki maanrakennusalalla. Kallioinen Infran Järvenpään työmaalla vuosikymmenien kokemus ja laatu näkyy konkreettisena kädenjälkenä.

Kesä on maanrakennuksen vilkkainta sesonkia. Myös Kallioinen Infran työmailla painetaan pitkää päivää. Yhtiö on osa hyvinkääläistä Kallioinen Yhtiöt -konsernia, joka tarjoaa lähes 50 vuoden kokemuksella maanrakennusta ja rakentajan vuokrakaluston.

TEKSTI | RITVA-LIISA SANNEMANN   KUVA | TEEMU HEIKKILÄ

Kallioinen Infran työnjohtaja Mikko Haakana on valvomassa maanpohjakairauksia työmaalla Hämeenlinnassa. Hän vastailee kysymyksiin koneiden huristessa taustalla.

– Tyypillisiä projektejamme ovat toimitilarakennusten ja talojen maatyöt. Meiltä onnistuvat yhtä hyvin laajat urakkakokonaisuudet kuin yhden kaivurin ja kuljettajan toteuttamat tuntityöt, Haakana valottaa.

Esimerkiksi viime vuonna Kallioinen Infra toteutti Hämeenlinnassa MP-Maustepalvelut Oy:n logistiikkakeskuksen pohjatyöt. Tänä kesänä samalla työmaalla tehdään toimistorakennuksen kairauksia. Järvenpäässä puolestaan on meneillään koulurakennuksen infraprojekti.

– Suurin osa asiakkaistamme on rakennusliikkeitä, kuntia, taloyhtiöitä ja yrityksiä mutta jonkin verran on myös yksityisiä rakentajia, Haakana lisää. 

Maanrakennuspalveluihin kuuluvat muun muassa salaojaremontit, maapohjan massanvaihdot, perustus- ja pintatyöt, putkitukset, liitostyöt sekä kaapeloinnit. Kallioinen-konsernin kohteet sijaitsevat eteläisessä Suomessa, noin 100 kilometrin säteellä Hyvinkäältä.

Moderni ja kattava kalusto

Kallioinen Infralla on käytössä monipuolinen ja moderni kalusto. Esimerkiksi kaivinkoneita löytyy yksitonnisista 22-tonnisiin asti. Lisäksi paikalle saadaan pyörä- ja yhdistelmäkuormaajia, maansiirtoautoja ja maantiivistyskalustoa.

Kilpailijoista konserni erottuu siten, että sillä on tarjota myös rakentamisessa tarvittava vuokrakalusto ja mobiilinosturit. Näitä toimittavat Kallioinen Rent Oy ja Kallioinen Cranes Oy. Kaluston ja laitteiden määrä on noin 3 000 kappaletta. 

Kunnia-asiana on, että asiakas saa urakalta juuri sitä, mitä on tilannutkin.

Konserni uusii kalustoa säännöllisesti. Esimerkiksi tänä vuonna tulee 15 uutta kaivinkonetta, jotka varustellaan uudella tekniikalla ja digitaalisella ohjausjärjestelmällä. Näin työsuunnitelmat kyetään ohjelmoimaan koneeseen, mikä lisää töiden sujuvuutta, tarkkuutta ja turvallisuutta. 

Palvelut yhdeltä luukulta

Konsernin jokaisella osa-alueella on omat vastuuhenkilönsä, joiden puoleen asiakas voi kääntyä tilaustarpeissa. Haakana sanoo käyvänsä myös henkilökohtaisesti tutustumassa jokaiseen kohteeseen.

– Vastuuhenkilöt tekevät yhteistyötä ja suunnittelevat haluttaessa tilaajan koko projektin tarpeet, jolloin palvelun saa kätevästi yhdeltä luukulta, Haakana vinkkaa.

Myös töiden hinta voidaan laskea yhteistarjouksena tai osa-alueiden erillisinä tarjouksina. Haakanan mukaan tilaajat ovat yhä kiinnostuneempia saamaan maanrakennusurakan kokonaispakettina, jolloin asiointi urakoitsijan suuntaan hoituu yhden vastuuhenkilön kautta.

Kotimaisen perheyrityksen henkilöstöä ohjaavat yhteiset arvot: joustavuus, nopeus, vastuunkanto ja asiakaskeskeisyys. Kunnia-asiana on, että asiakas saa juuri sitä, mitä tilaa.

Kallioinen-konsernin historia ulottuu vuoteen 1973, jolloin hyvinkääläinen Veijo Kallioinen aloitti toiminnan maanrakennuksella ja laajensi sitä pian raskasnostopalveluihin. Perustaja on edelleen mukana konsernissa, joka on laajentunut useiksi yhtiöiksi. Työntekijöitä on nykyään 55, ja toimitusjohtajana toimii Isto Nuorkivi.

Haku