Hyppää sisältöön

Kokonaisvaltaiset ratkaisut takaavat energiasäästöjä

Kokonaisvaltaiset ratkaisut takaavat energiasäästöjä

4.02.2022

Energia-asiantuntija Jukka Karjalaisen mukaan lämpöpumppujen avulla voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä lämmityskuluissa.

Costella Oy tarjoaa kotitalouksille ja julkiselle sektorille laadukkaita ratkaisuja energiansäästöön sekä lämmitykseen. 

TEKSTI I ANNE KOIVISTO KUVA I JOONA RAEVUORI

Lämpöpumput ja energiansäästöratkaisut ovat suuri osa toimintaamme. Meillä on vahva asiantuntemus ja osaaminen niin sähkö- ja putkityöistä kuin lämmitysjärjestelmien automaatiotekniikasta. Tämä mahdollistaa jokaiseen kohteeseen yksilöidyn ratkaisun, jossa maksimoidaan energiansäästö ja käyttömukavuus, kertoo Costella Oy:n energia-asiantuntija Jukka Karjalainen.

Säästöä lämmityskuluihin

Kymenlaaksolainen Costella Oy toteuttaa erilaisten kohteiden lämmitysjärjestelmiä asiakkaiden toiveiden mukaisesti joko kokonaistoimituksena tai tarvittaessa uusien vain lämmönlähteen. Oma maahantuonti takaa kattavan valikoiman alan tuotteita, asiantuntevan palvelun ja tuotetukea. 

Yksi yrityksen merkittävistä kohderyhmistä on omakotitalot, joissa pääasiallisena lämmitysmuotona on suora sähkölämmitys. 

– Lämpöpumpun avulla voidaan saavuttaa merkittävä säästö lämmityskuluissa. Maalämpö- tai ilmavesilämpöpumppu on tarkoitettu vesikiertoisiin järjestelmiin, mutta myös sähkölämmitys voidaan muuttaa vesikiertoiseksi. 

Monissa suorasähkölämmitystaloissa ilmanvaihto on toteutettu tulo- ja poistoilmakoneella eli LTO-laitteella. Tällöin tilanne on hyvä energiatehokkaan lämmitysremontin kannalta. Ratkaisuna on tällöin LTO-koneen päivittäminen poistoilmalämpöpumpuksi. Nykyinen laite jää käyttöön hoitamaan ilmanvaihdon kuten ennenkin, mutta sen lämpimästä ulospuhallusilmasta otetaankin lämpö talteen Multiheater ECO -lämpöpumpulla. 

– Hyvällä hyötysuhteella talteen saatu lämpöenergia johdetaan takaisin taloon tuloilmakanavaan liitettävällä Hydrocell-kanavapatterilla. Muutostyö on yksinkertainen ja mikä parasta, se on edullinen toteuttaa, sanoo Karjalainen.

Etähallinnan etuja

Etähallinta ja kiinteistöautomaatio mahdollistavat lämmitysjärjestelmien huolettoman ja edullisen käytön. 

Web valvomon avulla voidaan nähdä kiinteistön tila yhdellä silmäyksellä, jolloin mahdolliset hälytykset saadaan heti kiinni koko järjestelmästä ja näin minimoidaan seisokkiajat. Kaikissa kohteissa ei välttämättä ole paikan päällä jatkuvaa valvontaa, joten järjestelmän mahdollinen häiriötila voidaan huomata heti etävalvonnan ansiosta. Tällä varmistetaan, ettei suunniteltuja säästöjä pääse hukkumaan huomaamatta jääneen häiriön takia. Automaatiolla energiasäästöt saadaan myös pidettyä maksimissaan, kun lämmitysjärjestelmä toimii niin kuin on suunniteltu.

Näin myös saavutetaan kustannussäästöjä, kun huoltohenkilökunnan ei tarvitse ajaa aina paikalle. Web-valvomon myötä lämmitysjärjestelmää voidaan myös optimoida, ja sen tarvittavat järjestelmäsäädöt suorittaa etäyhteyden kautta.

Haku