Hyppää sisältöön

Kokonaisvaltaisempaa turvallisuutta kehittämässä

Kokonaisvaltaisempaa turvallisuutta kehittämässä

10.05.2021

STANLEY Securityn Pohjoismaiden aluejohtaja Kettil Stenbergin mielestä käyttökohteita turvallisuustekniikan hyödyntämiseen on rajattomasti. 

Kyberhyökkäykset ja koronapandemia haastavat miettimään turvallisuutta. Alan johtava yritys vastaa tähän kehittämällä innovatiivisia turvallisuusratkaisuja.

TEKSTI | MIKA NIINIRATA  KUVA | SUSA JUNNOLLA

STANLEY Security on Pohjoismaiden suurin turvatekniikan toimittaja. Yrityksessä on huomattu, että turvallisuuden rooli on laajentunut fyysisen ja digitaalisen omaisuuden turvaamisesta myös entistä turvallisempien työ- ja elinympäristöjen toteuttamiseen. Esimerkiksi tekniset ratkaisut, joissa vältetään mahdollisesti tartuntaa aiheuttavien pintojen fyysistä koskettamista yleistyvät. 

Turvallisuuden ekosysteemi

STANLEY Securityn Pohjoismaiden aluejohtaja Kettil Stenberg kertoo, että ennen oli kysymys kulunvalvonnasta ja omaisuuden suojaamisesta, mutta nykyään puhumme turvallisuuden ekosysteemistä.

Kaikki kulunvalvonnasta paloturvallisuuteen voidaan integroida samaan XaaS-pohjaiseen palveluun. Esimerkiksi kulkuoikeudet voidaan myöntää tilapäisinä mobiililaitteen kautta, ihmisten määrää rakennuksen sisällä voidaan valvoa reaaliaikaisesti ja erilaisista vaaratilanteita aiheuttavista häiriöistä talotekniikassa saadaan nopeasti tarkkaa tietoa niin huollon kuin pelastuslaitoksenkin käyttöön.

STANLEY Securityn tiloissa Vallilassa sijaitsee yksi yrityksen tietoturvallisista palvelin- ja valvontakeskuksista. Asiakkaiden kriittisiin toimintoihin kohdistuviin uhkiin voidaan täältä reagoida nopeasti, usein tekoälyn avustamana. AI on apuna muun muassa virheellisten hälytysten karsimisessa. 

– Muutumme koko ajan enemmän ja enemmän teknologiayritykseksi. Kehitämme jatkuvasti omaa teknologiaa samalla, kun teemme yhteistyötä kolmansien osapuolten kanssa, Stenberg avaa.

Tekniikalla voi ennakoida

Stenbergin mukaan turvallisuustekniikkasta on hyötyä monessa yllättävässäkin paikassa. 

– Meillä on esimerkiksi testikäytössä laite, joka varoittaa rekan kuljettajaa, jos hän yrittää ajaa maantiesillan alitse liian korkealla ajoneuvolla. Tai pystymme varoittamaan tuulivoimalan lapojen väsymisestä kuuntelemalla sen äänitaajuutta. 

Käyttökohteita tekniikalle on rajattomasti, kysymys on useimmiten yritysten halusta investoida turvallisuuteen.  

– Jos vaikkapa rakennuttaja haluaa päästä vähällä, hän usein säästää talotekniikassa, vaikka sillä pystyttäisiin merkittävästi vähentämään ikäviä ja kalliita yllätyksiä.

Monessa yrityksessä turvallisuus rakentuu erillisistä palasista, jotka eivät juuri keskustele keskenään. Kun yrityspäättäjä miettii, miten monimutkaistuvassa ja uusien turvallisuusuhkien täyttämässä maailmassa kannattaa lähteä kehittämään oman yrityksen turvallisuutta, mikä on kaikkein tärkeintä? 

– Oikean kumppanin valinta, ehdottomasti. Riittävä asiantuntemus sekä tekniseltä että juridiselta puolelta on paras tapa varmistaa kokonaisuus. Toisekseen, turvallisuus palveluna tuottaa parempaa laatua ja kustannusten ennakoitavuutta. Samalla asiakkaalla on käytössään kokonaisuuden hallitsevien asiantuntijoiden palvelut ja varmuus ratkaisujen ajantasaisuudesta.

Haku