Hyppää sisältöön

Kokonaiskuva kiinteistöstä

Kokonaiskuva kiinteistöstä

15.03.2022

AddSecuren toimitusjohtaja Ari Lamminaho ja Business Development Manager Jari Kenttä kertovat, että yritys tarjoaa kiinteistöille tietoturvallisen kokonaisratkaisun, jonka piirissä ovat liittymät markkinoiden kaikkiin yleisimpiiin järjestelmiin sekä palveluntuottajiin.

Etävalvonta parantaa kiinteistön turvallisuutta, mahdollistaa huoltojen ennakoinnin ja tuottaa omistajalle säästöjä. 


TEKSTI | JUKKA NORTIO   KUVA | JOONA RAEVUORI

Kiinteistönomistajilla on kasvava ongelma: kuinka hallita ja valvoa tehokkaasti alati lisääntyvää turva- ja kiinteistötekniikkaa reaaliaikaisesti ja keskitetysti. 

Kiinteistön turvalaitteet halutaan tuoda yhä useammin talotekniikan rinnalle etävalvonnan piiriin. Näin kiinteistöstä saadaan jatkuvasti kokonaiskuva, joka palvelee sekä kiinteistön omistajia että siellä asuvia, työskenteleviä ja asioivia ihmisiä. Sen lisäksi, että keskitetty järjestelmä tarjoaa parempaa turvallisuutta ja ehkäisee ennakolta vikatilanteita, mahdollistaa se monipuoliset Smart City -palveluiden tuottamisen kiinteistöjen eri käyttäjäryhmille.

Turvallinen kokonaisratkaisu

Järjestelmien liittäminen yhteen näkymään vaatii laitteiden moninaisten teknisten rajapintojen tuntemusta ja kykyä sovittaa ne tietoturvallisesti yhteen.

– Automaatio- ja turvajärjestelmien yhteyksiä ratkotaan usein yksittäin. Silloin kiinteistön jokaisesta järjestelmästä on erillinen liityntä tekniseen valvontaan. Me puolestaan tarjoamme yhden tietoturvallisen kokonaisratkaisun, jonka piirissä ovat liittymät markkinoiden yleisimpiin järjestelmiin sekä myös palvelutuottajiin, kertoo toimitusjohtaja Ari Lamminaho AddSecurelta.

AddSecuren Alerta –järjestelmän avulla luodaan kiinteistön ja valvomon välille kaksisuuntainen tiedonvälitys. Hälytysten vastaanoton ja tiedonkeruun lisäksi kiinteistövalvomosta voidaan olla yhteydessä kiinteistöautomaatio- ja turvatekniikkalaitteisiin ja tarkastaa niiden toiminta.

Kiinteistötekniikka, joka pystyy välittämään reaaliaikaisesti dataa verkon välityksellä valvomoon, lisääntyy voimakkaasti. Samalla paranevat mahdollisuudet hyödyntää kerättyä dataa. Etävalvonnalla voidaan vaikuttaa ennakoivasti muun muassa kiinteistön energiankulutukseen säätämällä ilmastointia, lämmitystä ja vedenkulutusta.

– Ekosysteemissämme olevilla palvelutuottajilla on liittymä järjestelmäämme. Toisaalta järjestelmä kattaa myös sovitukset kaikkiin markkinoiden tärkeimpiin laitteisiin niin, että tietoa voidaan kerätä valvomoihin laiteiden anturitasolta saakka, AddSecuren Business Development Manager Jari Kenttä sanoo.

Jatkokehitys vastaa nopeasti asiakkaiden tarpeiisiin

AddSecuren Alertan tuotekehitys on Suomessa, jolloin ratkaisun jatkokehitys vastaa nopeasti asiakkaiden tarpeisiin. Alerta-ratkaisun takana on alun perin teleoperaattori Telian kehittämä teknologia, jonka AddSecure osti vuosi sitten.

Kun kyse on rakennusten kriittisestä turvallisuudesta, pitää tietoturvan olla sataprosenttinen, jottei kyberhyökkääjä pääse esimerkiksi avaamaan kiinteistön sähköisiä lukkoja, pimentämään turvakameroita ja vaientamaan hälytysjärjestelmiä.

– Järjestelmämme monitoroi jatkuvasti yhteyksien mahdollista poikkeavaa liikennettä. Vahva käyttäjätunnistus on toinen tärkeä tietoturvan osa, Kenttä avaa.

Asiakkaan tiloihin toimitettu päätelaite muodostaa kiinteistöstä yhden salatun ja suojatun yhteyden suoraan AddSecuren järjestelmään, josta tieto jaetaan edelleen palvelukumppaneille. 

– Keskitetty järjestelmä mahdollistaa myös keskitetyn lokituksen, jolloin näemme yhdestä paikasta kaiken yhteen kiinteistöön tapahtuvan liikenteen, Kenttä jatkaa.

Etäyhteys tuo kustannussäästöjä ja nopeuttaa toimintaa ongelmatilanteissa. Huoltomiehellä on heti mukanaan oikeanlaiset varaosat, kun hän menee paikalle. Hälytystapausten sattuessa tieto kulkee nopeasti ja luotettavasti, jolloin myös apu saadaan nopeammin paikalle. 

ETÄHALLINTA SÄÄSTÄÄ AIKAA

  • AddSecuren päätuote on Kiinteistöjen etävalvontaan kehitetty Alerta. 
  • Alerta-ratkaisut mahdollistavat toimitilojen teknisen valvonnan ja etähallinnan luotettavasti.
  • Palvelun avulla eri valvontajärjestelmien hallinta voidaan siirtää yhteen käyttöliittymään.
  • Etähallinta säästää sekä aikaa että kustannuksia ja mahdollistaa toimenpiteiden nopean aloituksen.
  • Palvelu mahdollistaa myös kameravalvontajärjestelmän keskitetyn käyttäjähallinnan ja etäkäytön.
  • Alertan lisäksi AddSecure tarjoaa älykkäitä IoT-ratkaisuja logistiikka-, hoito- ja pelastusalalle.

Haku