Hyppää sisältöön

Kokkolaan nousee entistä uljaampi musiikkikeskus

Kokkolaan nousee entistä uljaampi musiikkikeskus

9.10.2023

Täysremontista syksyllä 2024 valmistuvan Musiikkikeskus Snellmanin suurin, 500- paikkainen, Snellman-sali tulee olemaan helposti muokattavissa eri tapahtumiin.

Kokkolan Vingenkadulla sijaitsevan Snellman-salin remontti on hyvässä vauhdissa. Syksyksi 2024 valmistuva Musiikkikeskus Snellman takaa tapahtumille ja konserteille upeat puitteet.

TEKSTI kokkolan kaupunki | kuva lukkaroinen arkkitehdit

Kokkolan musiikkikeskus Snellman nousee entistä uljaampana jo kauan odotetun täysremontin jälkeen syksyllä 2024. Remontissa uusitaan aulatilat ja osa vanhoista luokkatiloista muutetaan Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin hallinnon tiloiksi. Uuttakin tilaa tulee: noin 105 paikkainen Fordell-
sali, kapellimestarin ja solistin huoneet sekä lämpiö alakertaan. Uuteen yläkertaan taas tulee kamariorkesterin harjoitustiloja, taiteilijahuoneita, soitin- ja nuottivarasto ja toinen lämpiö.

– Remontin jälkeen meillä on erikokoisia tiloja erilaisiin tarpeisiin, kuten helposti muokattava 500-paikkainen Snellman-sali, intiimi, noin 105-paikkainen Fordell-sali ja lisäksi Musiikkikeskuksessa toimii 156-paikkainen kahvila, josta löytyy myös pieni esiintymislava. Aulatiloistamme tulee avarat, valoisat ja viihtyisät, Musiikkikeskus Snellmanin palvelupäällikkö Simo Korkia-Aho valaisee.

– Toteutamme kaupunkimme valitsemaa strategiaa elämyksellisyyden, lapsiystävällisyyden sekä yrittäjäystävällisyyden kautta. Me uskomme, että panostaminen erinomaiseen asiakaskokemukseen, henkilökuntaan ja yrityskulttuuriin luo menestystä ja tekee Musiikkikeskus Snellmanista alueemme arvostetuimman tapahtuma-alan brändin, Korkia-Aho lisää.

Salilla on pitkät perinteet eturivin artistien esiintymispaikkana

Musiikkiopiston myötä Kokkolaan oli vuonna 1972 perustettu Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston kamariorkesteri ja Kokkolan orkesteriyhdistys. Kaikki pitivät suurena puutteena sitä, että Kokkolassa ei ollut konserttisalia. Kun Kokkolan kauppaoppilaitoksen perustamissuunnitelmaan lisättiin liikuntatilat, heräsi ajatus, että salista tehtäisiin samalla konserttisali. Rakennustöihin päästiin 16.11.1979. Akustisesta suunnittelusta vastasi Insinööritoimisto M. Parjo Oy. Sali valmistui maaliskuussa 1981. Musiikki- ja tapahtumakeskus Snellman-salissa konsertoivat säännöllisesti Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, sekä Suomen eturivin artistit.

Tilamme täyttävät tämän päivän vaatimukset kaikilta osin.

Musiikkikeskus Snellmanin palvelupäällikkö Simo Korkia-Aho

– Remontin valmistuttua tilamme täyttävät tämän päivän vaatimukset kaikilta osin. Haluammekin ylpeänä esitellä ja tarjota tilojamme kaikille asiakkaille. Meiltä saa kokonaisvaltaista tapahtumapalvelua kokouksia, konsertteja, yritysjuhlia tai muita tilaisuuksia varten – aina suunnittelusta toteutukseen, sekä myös teknisen tuotannon tapahtumaan tai pelkän salin omaa tilaisuutta varten. Tarjoamme täyden palvelun paketin avaimet käteen -periaatteella, johon voidaan sisällyttää muun muassa ruokailu, tilan sisustaminen sekä huippuluokan artisteja ja esiintyjiä, Korkia-Aho listaa.

Hän myös lisää, että niin pientä eikä suurta tapahtumaa ole, ettei Musiikkikeskus pystyisi tarjoamaan laadukasta kokoustilaa. Snellman-sali voidaan tuolittaa ja pöydittää halutulla tavalla. Fordell-saliin mahtuu 105 henkeä ja kahvilaamme noin 156 henkeä. Asiakkaita halutaan auttaa toteuttamaan heidän unelmatilaisuutensa.

Haku