Hyppää sisältöön

Kohtaamispaikka keskellä Järvi-Suomen kauneutta

Kohtaamispaikka keskellä Järvi-Suomen kauneutta

24.02.2022

Kuopiosta löytyy verrattomia mahdollisuuksia yritystilaisuuksia ja -tapahtumia varten, oli kyse puhtaasti työstä tai rennomman kaavan virkistäytymisestä.

Kuopio on mainio paikka tilaisuuksille, kokouksille ja koulutuspäiville. Rikas kulttuuri- ja ravintolatarjonta, aktiviteetit ja Kallaveden maisemat tarjoavat upeat puitteet persoonallisten tapahtumien järjestämiseen.


TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN   KUVA | KUOPIO CONVENTION BUREAU

Markkinointipäällikkö Kirsi Vartiainen Kuopio Convention Bureausta on iloinen Kuopion vetovoimasta tapahtumakaupunkina. Järvi-Suomen pääkaupunki on ollut pitkään tuttu isäntä valtakunnallisille tapahtumille. Viime vuosina kaupungissa on nähty yhä enemmän kansainvälisiäkin tilaisuuksia.

– Kansainvälisiä kongresseja järjestettiin vuosina 2000–2016 kymmenkunta vuodessa, mutta viime vuonna jo 33. Kasvuun ovat varmasti vaikuttaneet osaltaan kaupungin matkailu-, ravintola- ja kokouspalveluja tarjoavien yritysten suuret investoinnit. Kokonaan uusina toimijoina Kuopioon ovat sijoittuneet esimerkiksi Lapland Hotels sekä kokous-, kylpylä- ja ravintolapalveluja tarjoava matkailukeskus Kuopion Saana, Vartiainen kertoo. 

Kuopion asemaa konferenssi- ja kokouskaupunkina vahvistavat luonnollisesti myös kaupunkiin sijoittuneet kansainväliset yritykset, nopeasti kasvavat startupit sekä Itä-Suomen yliopisto.

Pohjoismaiden paras palvelu

Yritystapahtumien järjestäjät arvostavat Kuopio-Tahko -alueen tasokasta palvelu- ja tapahtumatarjontaa sekä kaupungin sijaintia. Esimerkiksi lento Helsingistä Kuopioon kestää vain 50 minuuttia.

Kuopio on myös palkittu Pohjoismaiden parhaasta kokousasiakkaiden palvelusta. Kaupungissa on paljon erilaisia kokous- sekä konferenssitiloja ja myös oheisohjelman järjestämiseen riittää vaihtoehtoja. 

– Kulttuuritarjontammekin on huipputasoa ja ravintoloiden laadukkuudessa olemme vähintään Helsingin tasolla. Suosittelen tutustumaan esimerkiksi Ravintola Mustaan Lampaaseen ja vuoden 2015 Top Chef -voittaja Anssi Kantelisen Urbaniin. Suomen merkittävimpiin hiihto- ja laskettelukeskuksiin lukeutuva Tahko tarjoaa aktiviteetteja vuoden ympäri. 

Kuopiossa voidaan järjestää jopa 1000 hengen kokouksia ja konferensseja. Suurimmat tilaisuudet pidetään kaupungin keskustan Musiikkikeskuksessa. Pienempiä tilaisuuksia voi järjestää niin kaupunki- kuin luontoympäristössäkin. Esimerkiksi Koivumäen kartanon piilopirttimäinen miljöössä, Tahkon Golden Resortissa, tai Kallavettä kyntävällä sisävesiristeilijällä järjestetty kokous jää varmasti mieleen. 

Tilaa valitessa on hyvä huomioida osallistujien oheisohjelmatoiveet, koska monet kokoustiloista muuntuvat myös viihdekäyttöön. Hyvänä esimerkkinä Vartiainen mainitsee Puikkari Conferencen. Jos osallistujat arvostavat aktiviteetteja, nousee Tahko vahvaksi vaihtoehdoksi. Luonnon helmassa onnistuu muun muassa golfaaminen, laskettelu sekä eBikeilla ja vesijeteillä ajo. 

– Tapahtuman sijoittumista Kuopion keskustaan puoltavat monipuoliset taidenäyttelyt sekä Musiikkikeskuksen esitykset, joissa nähdään myös Pietarin balettiryhmän kaltaisia vierailevia esiintyjiä. Suomen ortodoksisessa kirkkomuseo RIISAssa voi tutustua karjalais-ortodoksiseen kulttuuriperintöön muun muassa 3D-teknologian avulla. Oheistapahtumiksi voivat soveltua suositut yleisötapahtumamme, kuten Kuopion viinijuhlat, Komediafestivaali, Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuma tai Kuopio RockCock.

Majoitustiloissakin löytyy valinnanvaraa. Hotellimajoitusta kaupungin keskustassa tarjoavat Sokos Hotel Puijonsarvi ja uudistunut Scandic Kuopio. Keskustan lähellä sijaitsevassa Rauhalahdessa majoittuminen tapahtuu kylpylätunnelmissa.

Ilmaista apua järjestelyihin 

Kuopio Convention Bureau tarjoaa apua kotimaisten ja kansainvälisten 10–1000 hengen tilaisuuksien järjestämiseen. Palvelu on järjestäjälle maksutonta, sillä toiminnan rahoittavat Kuopion kaupunki ja kaupunkiin sijoittuneet matkailualan yritykset sekä tiede- että tutkimusorganisaatiot.

– Autamme muun muassa tapahtumapaikan, ravintolapalvelujen ja oheisohjelman valinnassa sekä tarjouspyyntöjen laadinnassa. Käytännössä vain tapahtuman sisällön suunnittelu jää yrityksen omalle vastuulle, Vartiainen toteaa.

Käytännössä vain sisällön suunnittelu jää yrityksen omalle vastuulle.

Kuopio Convention Bureaun Markkinointipäällikkö Kirsi Vartiainen

Haku