Hyppää sisältöön

Kilpailu toi kaivattua piristystä väestönsuojamarkkinoille

Kilpailu toi kaivattua piristystä väestönsuojamarkkinoille

12.10.2021

Asiakaslähtöisyys ja ratkaisukeskeisyys ohjaavat Suomen Turvakauppa Oy:n toimitusjohtaja Jani Rämäsen, liiketoimintajohtaja Lauri Pasolan ja tuotannon esimies Kalle Arellin toimintaa. 

Suomalaiset väestönsuojat ovat maailman mittapuussa harvinaisuuksia. Muualla suojia rakennetaan lähinnä valtion ylimmälle johdolle ja miljonääreille.

Teksti Mari Korhonen  Kuva Suvi Elo

Lakisääteinen väestönsuoja on muutakin kuin pakollinen paha, ainakin jos kansalta kysytään. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEKin vuonna 2020 teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat erittäin myönteisesti väestönsuojeluun ja kriittisesti väestönsuojien rakentamista koskevan lainsäädännön uudistamiseen. Tutkimukseen vastanneista jopa 89 prosenttia piti tärkeänä sitä, että väestönsuojat pidetään kunnossa. Niiden koettiin lisäävän oman henkilökohtaisen turvallisuuden tunteen lisäksi myös yleistä kansallista turvallisuutta. 

Nykyaikainen väestönsuoja on muutakin kuin varautumiskeino aseellisiin selkkauksiin, kertoo FinnFort-väestönsuojaratkaisuja toimittavan Suomen Turvakauppa Oy:n toimitusjohtaja Jani Rämänen.

– Väestönsuojan avulla voidaan turvata kansalaisille esimerkiksi vedenjakelu- tai viemäriverkostokriisin sattuessa kuivakäymälä ja puhdas juomavesi hyvin nopealla aikataululla. Väestönsuoja on osa yhteiskunnallisiin kriiseihin varautumista ja ihmisten inhimillisten perustarpeiden turvaamista yllättävien riskien toteutuessa.

Nykyaikaisissa taloyhtiöissä on löydetty väestönsuojille asukastarpeita palvelevia käyttömahdollisuuksia myös hätätilojen ulkopuolella.

– Olemme pyrkineet pöllyttämään perinteistä väestönsuoja-ajattelua, ja monin paikoin onnistuneetkin siinä. Häkkikomeroiden rinnalla väestönsuojista on luotu kiinteistön asukkaille muun muassa harrastetiloja. Väestönsuoja voisi olla esimerkiksi loistava kotiteatteri sen erinomaisen äänieristyksen vuoksi, Rämänen vinkkaa. 

Mikä FinnFort?

  • FinnFort on Suomen Turvakauppa Oy:n hallinnoima brändi, joka tarjoaa rakennusyhtiöille väestönsuojiin liittyviä ratkaisuja.
  • Finnfort tuli väestönsuojamarkkinoille vuonna 2019 murtamaan alalla vallinneen monopolin.
  • Terve kilpailu on ollut tervetullutta: uuden tulokkaan kasvukäyrä on ollut kova ja asiakaspalaute rakentavan hyvää.

Kaikki kerralla oikein

Suomen väestönsuojamarkkinat olivat usean vuoden ajan yhden toimijan varassa, mutta viime vuosina markkinoille on saatu tervettä kilpailua. Alalla vallinneen monopoliaseman päättyminen heijastuu rakennuttajille oikeudenmukaisena hinnoitteluna ja lisääntyneenä asiakaslähtöisyytenä. FinnFort-väestönsuojaratkaisujen taustalla olevalla Suomen Turvakauppa Oy:llä on syvät juuret turvallisuusalalla, mutta väestönsuojamarkkinoille yhtiö tuli vuonna 2019.

– Suomen Turvakauppa Oy on perheyritys, jonka juuret ylettyvät vuoteen 1994. Olemme siitä asti kasvaneet orgaanisesti, mutta kasvusta huolimatta pitäneet toimintamme lähtökohtana perheyrityksen alkuperäisiä arvoja. Asiakaslähtöisyys, ratkaisukeskeisyys, toimitusvarmuus ja vastuullisuus ohjaavat kaikkea toimintaamme, Rämänen painottaa. 

Suomen Turvakauppa onkin tunnettu konsultoivasta palveluotteestaan ja kilpailukykyisestä hinnoittelustaan.

– Käymme aktiivista vuorovaikutusta pääurakoitsijan ja suunnittelijoiden kanssa parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Panostamme toimittamiemme tuotteiden käytettävyyden ja asennettavuuden lisäksi myös työmaaturvallisuuteen. Varmistamme, että väestönsuojan rakennuttamisessa kaikki menee kerralla oikein käymällä itse asentamassa tekniikan paikan päällä ja tarkastamassa valamisvaiheessa, että kaikki osat ovat oikeissa paikoissa, Rämänen antaa esimerkkejä yhtiön toimintaperiaatteista.

FinnFortin väestönsuojeluliiketoiminnan vetäjillä on yli 40 vuoden kokemus väestönsuojelualan vaativista tehtävistä, joten rakennuttaja voi luottaa yhtiön ammattitaitoon ja ratkaisukeskeiseen otteeseen haastavissakin tilanteissa.

– Etsimme yhdessä asiakkaan kanssa kustannustehokkaita ratkaisuja ja annamme myös teknistä apua asiakkaan haasteisiin, Rämänen toteaa ja rohkaisee rakennuttajia kilpailuttamaan väestönsuojaratkaisuja aktiivisesti.

Haku