Hyppää sisältöön

Kevät kutsuu golfaamaan

Kevät kutsuu golfaamaan

19.03.2021

Keimola Golf Clubin kävijämäärä on kasvanut tasaisesti vuosien saatossa, mutta koronavuonna klubi sai roimasti lisää uusia kävijöitä. 

Kaksi täyspitkää golfkenttää innostavat niin vanhat tutut kuin lajista kiinnostuneet aloittelijatkin pelaa- maan viheriölle.

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Keimola Golf Club

Keimola Golf Clubin kaksi 18-reikäistä golfkenttää, Kirka ja Saras, tarjoavat mahdollisuuden nauttia golfista upean luonnon keskellä, vaikka pääkaupunkiseudun keskukset ovat ihan lähellä. E12-tien vierelle sijoittuvilta kentiltä on Kehä III:lle vain kivenheiton matka.

– Meillä voi pelata perinteiseen tapaan pidemmällä kaavalla, mutta myös pikaisemmat visiitit onnistuvat. Kentillämme on mahdollista pelata täysi kierros, mutta Kirkalla onnistuvat myös yhdeksän reiän pelit. Arkiviikolla yhdeksän reiän pelaamiseen ei tarvitse varata vuoroa etukäteen, sillä pelaamaan pääsee jonotusperiaatteella. Paikan päälle voi tulla suunnittelematta, kun sää ja aikataulu sen sallivat,
Keimola Golf Clubin toimitusjohtaja Pekka Palmunen sanoo.

Keimolasta on reilun 30-vuotisen historiansa aikana muodostunut hyvin yhteisöllinen golfklubi. Monet asiakkaista viettävät pelaamisen ohella aikaa arkkitehdin suunnittelemassa klubirakennuksessa kentän läheisyydessä. 

– Jos pelikierrokselta jää aikaa, pelikaverien kanssa voi jäädä klubirakennukselle syömään, kahvittelemaan tai vaikka oluelle. Ravintolassamme tarjoillaan ruokaa iltamyöhälle, Palmunen vinkkaa. 

Kahden täysmittaisen golfkentän lisäksi Keimolassa on lyöntikatoksella varustettu, 46-paikkainen range, monipuolinen lähipelialue sekä klubitalon lähistölle sijoitettu harjoitusviheriö. Klubitalolta on saatavissa caddiemasterin palvelut, ja rakennuksessa toimii tämän lisäksi myös Golf Skyn operoima, golfvarusteita myyvä Pro Shop. 

Pelikenttiä huolletaan jatkuvasti, ja viimeisten kolmen vuoden aikana huollon lisäksi on käynnistetty myös kenttien peruskorjaukset.

– Syksyisin kauden päätyttyä peruskorjaamme muutaman väylän, jotta ne ovat taas seuraavana keväänä pelikunnossa. Ensi keväänä otetaan jälleen myös kaksi uudistettua peliväylää käyttöön.

Talviaikaan lyöntejä voi harjoitella klubitalon harjoitustilassa tai Vantaankosken sisäharjoitteluhallissa, jonka Keimola Golf on perustanut Suur-Helsinki Golfin ja Nurmijärven Golfklubin kanssa. Lyöntiseinien lisäksi harjoittelussa voi hyödyntää kehittyneitä golfsimulaattoreita.

Golfausta Keimolassa

  • Keimola Golf Clubilla on käytössään kaksi 18-reikäistä golfkenttää. Toisella kentällä onnistuvat myös yhdeksän reiän pelit.
  • Harjoittelu onnistuu 46-paikkaisella rangella.
  • Keimolalla on hallussaan vahva osakaskentän leima. Osakkaita on jo yli 1 000. 
  • Golffaaminen kentillä onnistuu kuitenkin myös pelioikeuden, pelilipun tai green feen hankkimalla.

Peliosakkeet kysyttyjä

Keimola Golf Club on profiloitunut vahvasti osakaskentäksi. Keimolan osakkeilla onkin ollut paljon kysyntää. Mitään riskiä ei osakkaalla omistamisensa suhteen ole, sillä kenttäyhtiön on yhtiöjärjestyksen mukaan velvollisuus lunastaa luopuvien osakkaiden osakkeet itselleen nimellisarvolla. Näin osakkeestaan pääsee kaikissa tilanteissa helposti ja nopeasti eroon, vaikka osakemarkkinat tyrehtyisivätkin.

– Osakekauppa käy hyvin, koska osakkeisiin liittyvää riskiä ei ole ja tarjoamme hyvät osakasedut. Meillä on lähes 1 000 osakasta ja vuosittain osakekauppoja tehdään noin viitisen kymmentä kappaletta. 

Keimolassa pelaamaan pääsevät tietysti myös muut kuin osakkaat. Esimerkiksi vieraspelaajia klubilla käy vuosittain reilusti. Yksinomaan pelilipuilla pelataan jopa 11 000 kierrosta vuosittain. Pelaaminen onnistuu pelioikeuden, pelilipun tai green feen hankkimalla.

Aloittelijoille järjestetään golfin ajokortiksikin kutsuttuja green card -kursseja, joilla lajin saloihin voi tutustua lainavälineiden avulla. Kun kortti on taskussa, on mahdollista päästä viheriölle. Lajia aloitteleville Palmunen lupaa edullisen aloituspaketin.

– Green cardin suorittaneille pelaajille tarjoamme pelipaketin, jolla pääsee pelaamaan 10 kertaa yhdeksän reiän kierroksen Kirkka-kentälle. Pakettiin kuuluu myös seuran jäsenyys ja palloja harjoittelua varten. Jos alkuvaiheessa ei halua vielä investoida omiin välineisiin, voi meiltä vuokrata mailat käyttöön. Lisäoppia kaipaava voi osallistua myös klubimme järjestämille jatkokursseille tai valmennusryhmiin.

Statuslajin leimasta eroon

Palmusen mielestä golf on muuntunut statuslajista rennommaksi koko kansan harrastelajiksi pienen ajan sisään. Tarkka pukeutumiskoodisto on poistunut ja harrastajakaarti kentillä monipuolistunut. Pelikentille ovat löytäneet myös nuoret aikuiset ja yhä useammin myös juniorit. Osa harrastaa lajia edelleen vahvasti kilpailumielessä, mutta toisille rento liikkuminen luonnossa ja lajin harrastaminen ovat tärkeämmässä roolissa.

– Golf on herrasmieslaji, jossa kaikki pelaajat hyväksytään mukaan pelitaitoihin katsomatta. Kokeneemmat pelaajat auttavat mielellään aloittelijoita golfin saloihin ja antavat hyviä vinkkejä lajissa kehittymiseen. Tässä piilee mielestäni juuri lajin hienous, sanoo Palmunen. 

Arkiviikolla yhdeksän reiän pelaamiseen ei tarvitse varata vuoroa etukäteen vaan pelaamaan pääsee jonotusperiaatteella. 

Haku