Hyppää sisältöön

Ketterä sovellus, joka mullistaa kuljetusmarkkinat

Ketterä sovellus, joka mullistaa kuljetusmarkkinat

22.05.2023

Yrittäjät Taina Kylmänen ja Sanna Holappa kertovat, että Cargo Onlinea käyttää jo moni kuljetuspalvelu. Yksi niistä on Maanrakennus Tikkanen Oy, jonka autot näkyvät taustalla.

Maanteillä liikkuu valtava määrä vajaalla kuormalla tai jopa täysin tyhjänä olevaa kuljetuskalustoa, joka tarkoittaa paitsi merkittävää kuormitusta ilmastolle myös riskiä jokaiselle yrittäjälle.

TEKSTI cargo online | kuva jukka dahl

Kuljetusala on Suomessa tällä hetkellä samassa tilanteessa missä pienet lähikaupat olivat 90-luvun lopulla. Miksi kiertää jokaisessa pienessä lähikaupassa etsimässä tarvittavia tuotteita, jos kaiken pystyy hakemaan kerralla supermarketista? 

Logistiikka-alalla vastaava kysymys kuuluu: kuka ehtisi soittaa jokaiselle kuljettajalle erikseen kysyäkseen missä hän on menossa ja mihin on matkalla? Suurilla logistiikkayhtiöillä on käytössään omat keskitetyt kuljetustilausjärjestelmänsä verkossa, joiden kautta kuljetustilausten tekeminen on helppoa. Cargo Online halusi tuoda saman tavoitettavuuden kaikille kuljetusliikkeille.

Parempaa tavoitettavuutta

Kun Cargo Onlinen perustajat työskentelivät logistiikan parissa ennen yrittäjiksi ryhtymistään, he huomasivat, kuinka suuri haaste oli löytää oikeaan paikkaan matkalla oleva auto ja kuinka vaikeaa kuljettajilla oli hyödyntää koko kuljetuskapasiteettinsa. Tästä syntyi ajatus rahdin ja kuljettajan kohtaamispaikasta. 

– Halusimme luoda kaikille kuljetusyrityksille sopivan ratkaisun, jossa tavoitettavuus olisi helppoa ja käyttöasteen parantaminen mahdollista. Tilaajillemme haluamme tarjota mahdollisuuden ekologisempiin ja taloudellisempiin kuljetuksiin, yrittäjät Taina Kylmänen ja Sanna Holappa toteavat.

Cargo Onlinen palvelusta tavoittaa yhdellä tilauksella satoja kuljettajia valtakunnallisesti. Jokaisella palvelussa olevalla kuljettajalla on käytössään mukana kulkeva mobiilisovellus. Sovelluksestaan kuljettajat voivat hyväksyä ja tarjota avoimia kuljetuksia tai ilmoittaa oman reittinsä ja vapaana olevan kuljetuskapasiteettinsa. 

– Alustamme antaa tilaajalle ja kuljettajalle mahdollisuuden sopia yhdessä kuljetuksen hinnasta. Tilaaja määrittää kuljetukselle hinnan ja kuljettaja voi joko hyväksyä sen tai tehdä vastatarjouksen. Tällä tavoin voimme varmistaa, että kuljettaja voi tarjota palveluitaan omien kulujensa puitteissa ja jokainen tilaaja voi löytää itselleen edullisen, suoran ja luotettavan kuljetuksen, Kylmänen ja Holappa kertovat.

Kuljettajien tarjoukset ovat luottamuksellisia ja vain tilaajan nähtävissä. Jokaisella lähettäjällä on oikeus saada rahtinsa suorinta reittiä perille ja tietää, kuka sen toimittaa.

Cargo Online tuo saman järjestelmän alle kaikki kuljetusliikkeet ja kuljetusten tilaajat. Molemmat osapuolet ovat yhtä helposti tavoitettavissa. Kuljetusten tilaaminen ja kuljetusliikkeiden tavoittaminen samasta järjestelmästä säästää kaikilta aikaa ja rahaa. 

Pikkupaketeista rahteihin asti

  • Cargo Online yhdistää reaaliaikaisesti rahdin ja kuljetusyritykset, mahdollistaen nopeat sekä kustannustehokkaat toimitukset.
  • Sovellus vähentää päästöjä kohdentamalla kuljetuksia suoraan niihin kalustoihin, jotka ovat jo valmiiksi matkalla kohteeseen.
  • Alustan avulla voidaan kuljettaa kaikkea pienistä paketeista suuriin rahteihin asti edullisesti ja ajallaan.

Haku