Hyppää sisältöön

Ketterä ja kehittyvä venttiilitoimittaja

Ketterä ja kehittyvä venttiilitoimittaja

12.05.2023

Starline Valves Oy:n tuoteohjelma koostuu tunnettujen eurooppalaisten valmistajien tuotteista, jotka on suunniteltu ja valmistettu teollisuuden nykystandardien mukaisesti.

Vuonna 1994 perustettu suomalainen teknisen kaupan palveluyritys, Starline Valves Oy tuo ja varastoi eurooppalaisten päämiesten teollisuuteen valmistamia venttiileitä ja pneumaattisia käyttölaitteita.

TEKSTI ja kuvaT I starline valves oy

Starline Valves Oy:n tuoteohjelma koostuu tunnettujen eurooppalaisten valmistajien tuotteista, jotka on suunniteltu ja valmistettu teollisuuden nykystandardien mukaisesti. Yrityksen valikoimasta löytyy tuotteita niin nestemäisille, kaasumaisille kuin jauhemaisille väliaineille. Pitkäaikaiset suhteet lukuisiin eurooppalaisiin päämiehiin takaavat tehokkaan, tiiviin ja joustavan yhteistyön eri yritysten kanssa.

– Meillä on kiinteät yhteydet sekä laitetoimittajiin että teollisuusasiakkaisiimme Suomessa. Kumppanuutemme tarkoittaa asiakkaillemme loppuun saakka varmistettua laatua ja kustannustehokkuutta sekä toimitusvarmuutta. Meidän vahvuutenamme maahantuojana on tekninen osaaminen sekä tuotteidemme täydellinen tuntemus sekä yhteistyö tehtaiden kanssa. Erikoisosaaminen ja palvelukyky perustuvat pitkään kokemukseen ja nykyaikaiseen toimintatapaan, kertoo Starline Valves Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Päiviö Vuolle.

Yhtiön pääkonttori ja varasto sijaitsevat Vantaan Koivuhaassa hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Lisäksi yritykseltä löytyy myyntikonttoreita Porista, Lappeenrannan Skinnarilasta, Oulusta ja Sastamalasta. Lappeenrannan Skinnarilan myyntikonttori palvelee kattavasti myös Pohjois- ja Ylä-Savon talousalueiden asiakkaita.

Starline Valves Oy:n kattava varasto takaa nopeat toimitukset.

– Varastoimme laajan ohjelman päämiestemme tuotteita. Varastoltamme lähtee vuosittain noin 3 000 toimitusta ja varastossa on noin 20 000 venttiiliä ja 3000 pneumaattista käyttölaitetta tarvikkeineen.

Monipuolisuus merkittävä valtti

Vuolle kertoo, että Starline Valves Oy valmistaa huomattavan määrän räätälöityjä venttiilikokonaisuuksia asiakkaille.

– Oikein valittu tuote oikeaan kohteeseen tuo asiakkaalle turvallisuutta ja säästöä. Edustamamme tuotteet ovat pitkäikäisiä, varmatoimisia ja ne on suunniteltu sekä valmistettu kestämään Pohjolan vaativia olosuhteita. Tuote-edustuksissa panostamme laatuun, kestävyyteen sekä toimivaan varaosapalveluun.

Starline Valves Oy:n edustamista tuotteista on saatavilla useita materiaalivaihtoehtoja ja tiivistemateriaaleja käyttökohteen mukaan. Suurelle osalle tuotteista on saatavana myös 3D kuvat. Tuotteissa on automaattisesti mukana 3.1.-materiaalitodistukset laadun varmistamiseksi. Lisäksi tuotteissa on räjähdysvaarallisten tilojen Atex -ja turvavaatimustason SIL-todistukset.

– Edustamme kahta palloventtiilin valmistajaa. Yrityksen yhtenä osakkaana oleva italialainen Starline Spa valmistaa korkealaatuisia palloventtiileitä taotuista eurooppalaisista materiaaleista teollisuuden haastaviin kohteisiin. Lisäksi maahantuomme espanjalaisen Pekos S.A:n palloventtiileitä, joita saa kokoluokassa maksimissaan DN 600 ja joissa maksimipaine voi olla 420 baria.

Tämän päivän uudet polttoaineet, kuten vety, ammoniakki, metanoli asettavat korkeat vaatimukset venttiileille sekä oheislaitteille. Kuvassa Albrecht Automatik Gmbh:n venttiiliyksikkö.

Kaikki Pekos-ja Starline palloventtiilit ovat automatisoitavissa. Yrityksen varastolta pystytään toimittamaan nopeallakin toimitusajalla venttiilejä, jotka ovat pneumaattisella Air Torque -käyttölaitteella tai tarvittaessa sähkötoimilaitteella varustetut.

Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu myös saksalaisen Richter Chemie-Technik GmbH:n valmistamia vaativille, vaarallisille väliaineille suunniteltuja PFA-vuorattuja venttiileitä niin sulku- kuin säätökohteisiin. Richter-venttiileitä saa kokoluokassa maksimissaan DN 900 asti.

Starline Valves oy on toimittanut edustamiaan venttiileitä vaativiin kaasusovelluksiin miltei jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Yrityksen uusin partneri, saksalainen Albrecht Automatik GmbH valmistaa muun muassa pikasulkuventtiileitä, säätöventtiileitä, on/off-venttiileitä, sekä erilaisten polttokaasujen, kuten vedyn, ammoniakin ja maakaasun syöttöyksiköitä energiateollisuuden tarpeisiin.

Osaavat työntekijät ovat tärkeä voimavara

Yrityksen ammattitaitoinen henkilökunta osaa valita ja neuvoa asiakkaille parhaat mahdolliset ratkaisut ja tuotteet heidän tarpeisiinsa. Starline Valves on erinomainen esimerkki menestymisestä keskittymällä venttiileiden ja pneumaattisten käyttölaitteiden tuotesektoriin ja hallitsemalla ne tuotekehityksen kärjessä kulkien. Yritys edustaa nykyaikaista laadukasta osaamista sekä asiakaslähtöistä palveluliiketoimintaa.

Vuolle kertoo, että Starlinen Valves Oy:n vuosi on alkanut myönteisissä merkeissä.

– Suomessa, sekä kemianteollisuudessa, että energia- ja prosessiteollisuudessa näyttää menevän hyvin, poikkeuksellista olosuhteista huolimatta. Uusia tehdas ja laiteinvestointeja on tulossa ja ne luovat uskoa tulevaisuuteen, Vuolle päättää hymyillen.

Starline Valves Oy on mukana marraskuussa Helsingissä järjestettävillä Teknologiamessuilla.

Lisätietoa Starline Valves Oy:n toiminnasta löytyy yrityksen nettisivuilta: starline.fi

Haku