Hyppää sisältöön

Kestävä ajo saa sisältää luksusta

Kestävä ajo saa sisältää luksusta

28.03.2022

Bentleyn lataushybridimallit Flying Spur sekä Bentayga Hybrid ovat upouusia esimerkkejä tulevaisuuden kestävämmistä luksusautoista. 

Perinteikäs luksusautovalmistaja tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Pian myös Suomessa esiteltävät uudet hybridimallit viitoittavat tietä kohti täyssähköistä tulevaisuutta. 


TEKSTI JA KUVA | BENTLEY SUOMI

Bentley on saavuttanut luksusluokassa johtavan hybridimerkin aseman lippulaivanaan menestyksekäs Bentayga Hybrid -malli. Malliston sähköistyminen jatkuu tänä vuonna lanseerattavien Flying Spur -lataushybridin sekä viiden Bentayga-lataushybridin mallivariaation myötä. Uudet hybridimallit ovat odotettu lisä valikoimaan myös Suomessa.

– Meillä kotimaan markkinoilla hybridimallien kysyntä muodostaa enemmistön Bentleyn mallistossa. Odotamme siis erittäin suurella mielenkiinnolla Bentleyn sähköistyvää tulevaisuutta, kertoo Bentley Suomen johtaja Jyri Brunou.

Täyssähkömalleja odotetaan markkinoille vuodesta 2025 alkaen. Tavoitteena on viiden vuoden aikana julkaista joka vuosi yksi uusi, täysin sähköinen Bentley-malli. Miljardi-investoinnit uudistavat koko Bentleyn tuotevalikoiman ja siivittävät englantilaisen luksusautovalmistajan alan johtajaksi kestävässä kehityksessä.

Ympäristötekijät osaksi ylellisyyttä

Bentleyn ajoneuvot rakennetaan käsityönä Englannin Crewessa. Asiakkaat ovat tottuneet ylellisyyteen pienimmissäkin yksityiskohdissa: jokainen ajoneuvo on tinkimättömän käsityön, laadukkaiden materiaalien ja viimeisimmän teknologian sinfoniaa aina korirakenteista verhoilun saumoihin saakka. Pian Bentley tarjoaa ympäristötietoisille asiakkailleen uuden ylellisyyden ulottuvuuden.

Kunnianhimoinen kehitysohjelma rakentaa perinteikkäästä tuotantolaitoksesta maailman johtavan digitaalisen ja korkealaatuisen teknologian unelmatehtaan. Tuotanto on vuodesta 2019 lähtien ollut hiilineutraalia, mutta nyt tähtäimessä on täysin alusta loppuun saakka ympäristöneutraali toiminta vuoteen 2030 mennessä. Tuotantolaitoksella panostetaan paikalliseen uusiutuvaan energiaan, kestävien biopolttoaineiden käyttöön, veden kulutuksen minimointiin sekä jätteen uusiokäyttöön.

– Koko ketju alihankkijoista meihin jälleenmyyjiin on huomioitu kehityssuunnitelmissa. Maailma muuttuu ja Bentley haluaa toimia etujoukoissa ympäristövaikutusten minimoinnissa. Me vahvistamme rooliamme myös paikallisesti kestävän luksustason liikkumisen kärkiyrityksenä, Brunou jatkaa. 

Tärkeänä osana tavoitteiden saavuttamista on Bentleyn uusi uraauurtava testauslaitos Crewessa. Se mahdollistaa viimeisimpien WLTP-testimenetelmien mukaiset päästöjen, polttoainetalouden ja sähköisen toimintamatkan mittaukset nopeasti tuotantolaitoksen yhteydessä. Oma testauslaitos antaa parhaat edellytykset kehittää alan johtavaa Crewen tuotantolaitosta asiakkaiden kasvavassa kysynnässä ja sähköistyvän tulevaisuuden tarpeissa. 

Automerkki, joka henkii eleganssia ja ylellisyyttä

  • Ylellisistä ja huippuvarustelluista autoistaan tunnetulla merkillä on kokemusta tyylikkäästä liikkumisesta jo yli 100 vuoden ajalta.
  • Komea historia saa kestävää jatkoa, sillä Bentleyn tavoitteena on olla eettinen roolimalli luksusmerkkien saralla.
  • Isoja askelia on jo otettu: Crewen tehdas on päästöneutraali ja käyttää ainoastaan vihreää energiaa.

Haku