Hyppää sisältöön

Keskitetty hiiri säästää kroppaa ja lisää tehokkuutta

Keskitetty hiiri säästää kroppaa ja lisää tehokkuutta

15.06.2022

Contour Designin avainasiakaspäällikkö Joonas Ruuskanen muistuttaa, että yksikin heikosta työergonomiasta johtuva sairauspoissaolo maksaa enemmän kuin RollerMouse-laite.

Contour Designin kehittämä RollerMouse-tuote-perhe tarjoaa välineitä ergonomiseen päätetyöskentelyyn. Tuotteet on optimoitu ehkäisemään yleisimpiä työstä johtuvia rasitusvammoja ja kipuja.

TEKSTI | ANI KELLOMÄKI   KUVA | PETRA KOTRO

Työpäivä näytön ja näppäimistön äärellä kuormittaa käsiä ja tukirankaa. Contour Designin RollerMouse on näitä päätetyöskentelyn haittavaikutuksia vähentämään kehitetty keskitetty hiiri, jolla näytön toimintoja ohjataan erillisen hiiren sijasta suoraan kropan edestä näppäimistön eteen asetettavalla ohjaustangolla ja näppäimillä. 

– Hiirtä ei tarvitse enää kauhoa toisella kädellä kauempaa, vaan kaikki tarvittava on helposti sormien ulottuvilla. Se tekee tietokoneen käsittelystä mukavampaa, parantaa työtehoa ja ennaltaehkäisee monenlaisia työperäisiä vaivoja, Contour Designin avainasiakaspäällikkö Joonas Ruuskanen toteaa. 

RollerMouse sopii jokaiselle tietokoneen käyttäjälle. Se sallii mukavan ja ergonomisen työasennon molemmille käsille ilman siirtelyä ja on yhteensopiva nykylaitteiden kanssa. Sillä onnistuu vaivatta myös työskentely useamman eri näyttöruudun välillä. 

Ehkäisee sairauspoissaoloja 

Ruuskanen toteaa, että työpaikoilla aletaan vähitellen ymmärtää ergonomisen työskentely-ympäristön merkitys työterveydelle ja töissä viihtymiselle. Se näkyy myös Contour Designin tuotteiden kysynnässä. 

– Aikaisemmin ehkä ajateltiin, että työergonomiaa lisäävät apuvälineet on suunnattu ihmisille, jotka jo kärsivät erilaisista kivuista ja ongelmista. Nyt Euroopassa ja erityisesti Pohjoismaissa on alettu kunnolla havahtua vaivojen ennaltaehkäisemiseen. On viimein huomattu millaista vahinkoa tavallisella hiirellä saadaan aikaan työpaikoilla. Moni työnantaja haluaakin nyt panostaa alaistensa työskentelyolosuhteisiin ja välttää rikkinäisten paikkojen aiheuttamat lääkärireissut. 

Mukava ja turvallinen työasento ennaltaehkäisee erilaisten tukielinten ja käsien kiputilojen syntymistä tehokkaasti. Ruuskanen mainitsee, että usein jo pelkkä parannus hiiressä petraa työergonomiaa merkittävästi. 

– Kun Harvardin yliopiston tutkijat vertasivat perinteistä hiirtä ja RollerMousea, kävi ilmi, että RollerMouse parantaa sekä ranteen että hartian asentoa huomattavasti perinteiseen hiireen verrattuna sekä tarjoaa myös parhaan helpotuksen kyynärvarren lihaksille. RollerMousea on myös helpompi ja mukavampi käyttää. 

RollerMouse-tuotteilla on mahdollista optimoida työpisteen ergonomia huippuunsa, sillä valikoimasta löytyy myös kyynärvarsi- ja rannetuella varustetut mallit, jotka auttavat pitämään niskan, selän, käsivarret ja ranteet työskentelyn aikana rennosti oikeassa asennossa. Saatavilla on myös laitteiden kanssa erityisen hyvin yhteensopiva näppäimistö. 

– Tällä setillä työskentelyasento pysyy hyvänä ja kaikki koneen käyttö tapahtuu hyvin pienillä liikkeillä, Ruuskanen jatkaa. 

Ruuskanen muistuttaa, että vaikka RollerMouse-laitteet eivät ole aivan edullisia, satsaus kannattaa. 

– Ostos on aina edullisempi kuin yksikään sairauslomapäivä. Elinkeinoelämän Keskusliitto on määritellyt sairauspoissaolojen hinnaksi keskimäärin 350 euroa päivässä. Hintalappu saattaa nousta siitä vielä merkittävästi työntekijän roolista riippuen.

Asento pysyy hyvänä ja kaikki koneen käyttö tapahtuu hyvin pienillä liikkeillä.

Contour Designin avainasiakaspäällikkö Joonas Ruuskanen

Kahden viikon kokeilu 

Jotta mahdollisimman moni uskaltautuisi panostamaan parempaan työympäristöön, Contour Design on sopinut jälleenmyyjiensä kanssa pitkästä, 14 päivän mittaisesta koeajasta, jonka puitteissa asiakas voi kokeilla RollerMouse-tuotteita ja palauttaa ne veloituksetta, mikäli tarvetta ilmenisi. Palautuksia tulee kuitenkin vain harvoin. 

– Yli 80 prosenttia laitteista jää kokeilijalle käyttöön, ja puolet sen hankkineista päätyy hankkimaan työpaikalleen enemmän kuin yhden, Ruuskanen luettelee, ja kannustaa hankkimaan työpaikalle alkuun vaikkapa vain yhden laitteen. 

– Sen voi vaikka antaa käyttöön työntekijälle, joka kertoo käsien kipeytymisestä työpäivän aikana. Voi olla, että jo pelkästään tällä vaihdoksella vältytään sairauspoissaoloilta kustannuksineen.

www.contourdesign.fi

Haku