Hyppää sisältöön

Kehon hyvinvointi lähtee jaloista

Kehon hyvinvointi lähtee jaloista

19.03.2021

MyFootBalance 3D -skannauspalvelu auttaa ihmisiä nauttimaan aktiivisesta elämästä. Asiakkaalle luotu profiili tallentuu laitteen rekisteriin ja pohjallisten tilaus onnistuu tämän jälkeen näppärästi. 

Suomalainen FootBalance System Oy kehittää teknologiaa, jonka avulla tuetaan jalkojen ja koko kehon hyvinvointia. 

Teksti Marja Hakola  Kuva FootBalance

Liikunta, hyvinvointi ja terveys ovat korostuneet kaikkien elämässä viimeisen vuoden aikana. Koronarajoitukset ovat lisänneet vapaa-aikaa ja muuttaneet ihmisten käyttäytymistä ja suhtautumista liikuntaan. Kun urheilupaikat- ja salit ovat kiinni sekä jumpat tauolla, ovat monet alkaneet ulkoilla yhä enemmän. 

– Muutos näkyy konkreettisesti myös urheilukauppojen kasvaneessa tuotemyynnissä ja palvelun tarpeessa: urheiluvälineiden lisäksi kaupoista haetaan ratkaisuja rasitus- ja kiputiloihin, kertoo toimitusjohtaja Klaus Rauhansalo FootBalance Oy:stä.

Vuonna 2007 perustettu ja yli 40 maassa toimiva FootBalance valmistaa tuotteita, joiden tavoitteena on tukea jalkojen ja sitä kautta koko kehon sekä mielen hyvinvointia. Yritys on kehittänyt ainutlaatuista 3D-skannausteknologiaa, jonka avulla voidaan valmistaa yksilöllisiä, jalan asentoa korjaavia pohjallisia. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu myös OS1st -kompressiosukka ja -tukituotteet.

– Tuotteemme auttavat niin liikunnan harrastajaa kuin tosissaan urheilevaa nauttimaan täysillä elämästä. Meille on yhtä tärkeää mahdollistaa muutaman kilometrin lenkki koiran kanssa, kuin auttaa aktiivista urheilijaa juoksemaan useampi maratooni vuodessa. 

Tukea aktiiviseen elämään

Korona-aikana osa ihmisistä on tutkitusti vähentänyt liikkumistaan, mutta suurempi osa on kuitenkin vain lisännyt sitä. Aktiviteetit ovat myös monipuolistuneet.

Rauhansalo on itse hyvä esimerkki siitä, miten pandemia on muuttanut yksilöllisiä liikuntatottumuksia aiemmasta. Koska omaa lempilajia, koripalloa, ei ole voinut harrastaa, on hän löytänyt itselleen täysin uusia lajeja kuten squashin ja padelin sekä hiihdon. Kaikkiin näihin lajeihin tarvitaan hyvät välineet, sopivat urheilukengät ja yksilölliset pohjalliset 

– Yksilölliset pohjallisemme auttavat jalkoja toimimaan neutraalissa asennossa, mikä helpottaa ja poistaa jaloista aiheutuvia epämukavuuksia ja kiputiloja. Johtuivat nämä sitten jalan virheasennosta, rasituksesta tai mahdollisesta aikaisemmasta vammasta.

Uudenlainen teknologia

FootBalance on tuomassa markkinoille täysin uudenlaisen 3D-jalkaskanneripalvelun, jota tarjotaan keväällä Intersport-liikkeissä kautta Suomen. Skanneri mittaa ja analysoi asiakkaan jalan ja sen asennon kameroiden avulla. Jalka-analyysin sekä asiakkaan antamien tietojen perusteella ohjelmisto tekee yksilöllisen tuotesuosituksen, joka ottaa huomioon asiakkaan aktiviteetit sekä mahdolliset kiputilat.

– Uusi konsepti vie kokonaisvaltaisen palvelumme täysin uudelle tasolle. Voimme auttaa asiakasta valitsemaan oikeat jalkineet ja yksilöimään ne hänen jaloilleen sopivilla pohjallisilla sekä kompressiosukilla ja -tukituotteilla.

Asiakkaan profiili tallentuu laitteen omaan rekisteriin, ja tietojen avulla voidaan tehdä yksilöllisiä pohjallisia erilaisiin kenkiin aina tavallisista kävelykengistä juoksukenkiin ja hiihtomonoihin. Tilauksen tekeminen onnistuu niin myymälässä kuin verkkokaupassa.

– FootBalancen uusi 3D-jalkaskanneripalvelu on ainutlaatuinen ja uniikki konsepti maailmassa. 

Haku