Hyppää sisältöön

Kaupunki, joka hengittää ja elää tapahtumille

Kaupunki, joka hengittää ja elää tapahtumille

17.01.2023

Seinäjoki Congress Oy:n myyntipäällikkö Benjami Hautala auttaa tapahtumajärjestäjiä löytämään heidän tapahtumiinsa parhaiten sopivat paikalliset kumppanit. 

Seinäjoen kaupunki elää tapahtumille. Asenteena on, että kaikki onnistuu ”pohojalaaseen tapaan” helposti eikä mikään ole mahdotonta. Se antaa huikeat eväät tapahtumille. 

TEKSTI | MIA HEISKANEN   KUVA | JUHA HIRSIMÄKI

Seinäjoki Congress Oy:n myyntipäällikkö Benjami Hautala on tapahtumajärjestäjille avainhenkilö. 

– Tehtäväni on auttaa tapahtumajärjestäjiä löytämään Seinäjoki tapahtumakaupunkina ja heidän tapahtumaansa sopivat paikalliset kumppanit. 

Käytännössä kuvio menee niin, että jos järjestäjällä on suunnitelmissa järjestää tapahtuma Seinäjoella, tarvitsee hänen vain nostaa luuri tai lähettää sähköposti Hautalalle ja kertoa tapahtumalle asetetut toiveet ja tarpeet. Sen jälkeen Hautala kartoittaa tapahtumalle sopivat tahot ja koostaa näistä tarjouksen asiakkaalle. 

– Se säästää huimasti tapahtumajärjestäjän aikaa ja mikä parasta, palvelu on täysin maksuton, Hautala kertoo. 

Laadukkaita palvelukonaisuuksia kaikenkokoisiin tapahtumiin 

Seinäjoki Congressin avaimet käteen -palvelu on Hautalan mukaan käytettävissä kaikenkokoisiin ja -tyyppisiin tapahtumiin. 

– Olipa tapahtuma millainen tahansa, kehotan ottamaan minuun yhteyttä matalalla kynnyksellä. Kartoitan asiakkaalle maksuttomasti ja puolueettomasti, miten Seinäjoella tapahtuman järjestäminen onnistuu niin tilojen, majoituksen, ruokailun, oheispalvelujen ja kuljetusten puolesta. Meillä on hyvä paikallistuntemus, joten tiedämme mitkä paikat ja toimijat soveltuvat parhaiten juuri kyseisen asiakkaan tarpeeseen. 

Palveluvalikoimaan kuuluvat: räätälöidyt tarjoukset ja kilpailutus, kokoustila-, majoitus- ja ravintolavaraukset, tapahtuman hakuprosessissa avustaminen, tutustumisvierailujen ja kohde-esittelyjen järjestäminen sekä oheis- ja ohjelmapalveluiden esittelyt. 

Kun asiakas löytää tarjouksen perusteella sopivan kokonaisuuden tai palveluntarjoajan, Hautala yhyttää heidät yhteen. Sen jälkeen pallo siirtyy heille. 

– Seinäjoki Congress tekee tarvittavan esityön ja auttaa näin asiakkaan eteenpäin. Kartoitus on aikaa vievää työtä, joten meidän yhden luukun periaate on hyvä lisäarvo kenelle tahansa arjen kiireen keskellä. Seisomme myös kaikkien suosittelemiemme toimijoiden takana, joten asiakas voi luottaa valitsemansa palvelun laatuun. 

Helppo tulla ja sujuva liikkua 

Seinäjoki on profiloitunut vahvaksi tapahtumakaupungiksi, sillä suurtapahtumat kuten Provinssi, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot sekä Solar Sound houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen kymmenet tuhannet ihmiset viihtymään kaupungissa. Jotain kaupungin mentaliteetista kertoo myös entisen kaupunginjohtajan Jorma Rasinmäen legendaarinen lausahdus: ei sellaista tapahtumaa, etteikö katuja suljettaisi. Hautalan mukaan asenne on kaupungissa positiivinen ja ”pohojalaasen hullu”. Se takaa, että kaikki onnistuu, eikä mikään ole mahdotonta. 

Hautala muistuttaa, että Seinäjoella on esimerkiksi Suomen modernein ja komein jalkapallostadion, joka rakennettiin lähtökohtaisesti niin, että se taipuu monenlaisiin tapahtumiin. 

– Se kertoo paljon Seinäjoen tavoitteesta olla tapahtumajärjestäjien ykköskaupunki. 

Pienen suuren kaupungin vahvuuksiin lukeutuvat myös alueen keskeinen sijainti ja lyhyet välimatkat. 

– Seinäjoelle on helppo tulla ja täällä on sujuva liikkua paikasta toiseen. Muutaman tunnin junamatkan päässä ovat niin pääkaupunkiseutu, Oulu, Tampere ja Jyväskylä, eikä kaupungin sisällä kulu aikaa liikenneruuhkissa. Tiloja ja ravintolatarjontaa löytyy kattavasti kaikenkokoisiin tapahtumiin. 

Haku