Hyppää sisältöön

Kauniiden geelikynsien teko onnistuu kotonakin

Kauniiden geelikynsien teko onnistuu kotonakin

12.03.2021

Anastassia Teppo innostui geelikynsien tekemisesta kotona koronapandemian johdosta. Nykyisin geelilakkauksen teko onnistuu käden käänteessä.

Anastassia Teppo innostui uusista geelilakoista ja loihtii nykyisin itselleen pirteät kevätkynnet kotona. Geelikynsien tekeminen on helppoa aloituspaketin avulla.

Teksti Helen Partti  Kuva Outi Neuvonen

Geelikynsien teko oli helpompaa kuin Anastassia Teppo olisi voinut kuvitellakaan. Koronapandemian vuoksi kynsistudioon meno ei houkutellut, eikä se olisi ollut kenties mahdollistakaan rajoitusten johdosta. 

Anastassia päätti tehdä geelikynnet itse, vaikka se vähän mietityttikin aluksi. Hänellä ei ollut kauneusalan koulutusta, eikä kovin paljon aikaakaan päivätyön, kotitöiden ja pienen tyttären hoidon lomassa. Mitenhän kaikki onnistuisi? 

Lopputuloksen perusteella voi sanoa, että kerrassaan loistavasti. Kauniisti muotoiltuja kynsiä koristavat heleät pastellivärit: pinkki, vaaleansininen, keltainen. Anastassia Teppo ratsastaa selvästi muodin harjalla, sillä erityisesti keltaisen sävyt ovat tämän kevään muotivärejä. Ajankohtaisia hittivärejä tällä hetkellä ovat myös muut pastellisävyt ja vivahteikkaat harmaan sävyt. 

Anastasian kokonaisilme on hyvin keväinen ja pirteä; keltainen kynsilakka sointuu täydellisestii keltaiseen päällyspuseroon. 

Kestävä lakkaus
  • Ennen lakkausta. 
  • Puhdista kädet ja kynnet. Siisti samalla kynsinauhat, jotta geelilakkaus pysyy kynsissä paremmin.
  • Karhenna kynnen pintaa ennen geelilakkausta pehmeällä viilalla ja poista kaikki pölyt. 
  • Desinfioi ja kuivata kynnen pinta Cleanserilla.
  • Geelilakkauksen teko.
  • Geeliä levittäessä pidä muutaman millimetrin etäisyys kynsinauhaan.
  • Mitä ohuempi kerros geeliä on, sitä parempi. Sulje lopuksi kynnen kärki vaakasuoralla vedollakynnen reunaa pitkin. 
  • Muista tarkistaa uunin oikea kovetusaika. Uudet uunit ovat nopempia. 

Kevät näkyy sävyissä  

Omia kynsiä voi hoitaa monin eri tavoin. Niille voi tehdä geelilakkauksia, koristeluja tai kynteen voi rakentaa vaikka halutessaan lisää pituutta. Oppiminen ja kehittyminen on uusimpien tekniikoiden myötä hauskaa ja nopeaa.

Teppo käytti omissa kynsissään kalifornialaisen Cuccio-brändin tuotevalikoimaan kuuluvia Cuccio Veneer -sarjan geelilakkoja. Sarjan geelilakkoihin hän ihastui työnsä kautta kauneudenverkkokauppa.fi:n asiakaspalvelussa. 

Teppo on ollut mukana valitsemassa raikkaita ja pirteitä kevään sävyjä verkkokaupan laajaan tuotevalikoimaan. Tarjolla on monia uusia ja kiehtovia poly- ja acrygeelejä kynsiin.

Geelilakkauksen voi tehdä suoraan luonnonkynnen päälle tai pitkiin geelikynsiin. Cuccion uudella, kalsiumia sisältävällä Brush-on Builder with Calciumin -geelillä voi rakentaa helposti lisää pituutta omiin luonnonkynsiin.

Kolmivaiheinen Noname Cosmetics -sarjan geelilakkaus pysyy hyvännäköisenä kynsissä vähintään pari viikkoa. Viisivaiheinen Cuccion Veneer -sarjan avulla tehty geelilakkaus pysyy kynsissä pidempään,
ainakin neljä viikkoa. 

Geelilakkauksen harjoittelun voi aloittaa helposti kotona ostamalla aloituspaketin, joka sisältää kaikki tarpeelliset tuotteet geelikynsien tekoon. Tuotteiden hinnat vaihtelevat sen mukaan minkälaisen paketin valitsee ostaa. Pakettiin voi ostaa halutessaan myös UV/LED-uunin, joka kovettaa
geelikynnen pinnan. 

Hyviä lisävinkkejä yksityiskohtiin ja itse tekemiseen voi saada Cuccion tekemistä, monipuolisista opetusvideoista, joita on tarjolla YouTube-kanavalla niin aloittelijoille kuin edistyneillekin geelikynsien tekijöille. 

Koristeilla omaperäisyyttä

Kynsien viimeistely on monelle hauskin vaihe, sillä kynsien koristelussa voi käyttää mielikuvitustaan niin paljon kuin haluaa. Vain taivas on rajana koristelussa. 

– Kynsitarrat ovat aloittelijoille helppoja käyttää, ja ne tuovat kivaa vaihtelua geelilakkasävyihin, Teppo vinkkaa.

Omaperäisen tyylin voi saada myös mattapintaisella päällysgeelilakalla tai erilaisten pintojen lisäämisellä. Nimettömään voi lisätä esimerkiksi häikäisevää glitteriä tai Swarovskin timantin, muihin kynsiin nudea tai marmorisia pintoja. Spider-geelin avulla voi tehdä omaperäisiä geometrisiä koristekuvioita geelikynnen pinnalle.

Jos geelilakkaus tuntuu liian hankalalta, eikä nestemäistä geelisävyä saa levitettyä kynnelle siististi siveltimellä, kynnet voi upottaa värilliseen puuteriin. 

Cuccion valikoimasta löytyy tähän sopivat Dip Powder Polish -dippipuuterit. Tällöin kynsiä ei tarvitse kovettaa erikseen enää uunissa.

KAUNEUDENVERKKOKAUPPA.FI

Kauneudenverkkokauppa.fi:n laajasta tuotevalikoimasta löytyy pirteitä sävyjä kevätkynsien geelilakkauksiin. 

Haku