Hyppää sisältöön

Katto kokonaan samasta hallista

Katto kokonaan samasta hallista

23.12.2021

Kunnanjohtaja Mikko Salmela on iloinen, että Lopelle on saatu Järki-Saneerauksen kaltainen työllistäjä. Yrittäjä Eerik Säkkinen on tyytyväinen kunnan panokseen ja apuun. 

Lopella sijaitseva Järki-Saneeraus Oy saa laatukaton matkaan ilman alihankintaketjuja muutamassa tunnissa. Mutkaton konsepti hyötyi muutosta hyvälle yritysalueelle. 

TEKSTI | ANI KELLOMÄKI  KUVA | PETRA KOTRO

Kun ajaa Hollolasta Riihimäen kautta Tammelaan kulkevaa kantatietä 54, on mahdotonta olla huomaamatta Silmänkannon yritysalueella Lopen Kormussa sijaitsevaa Järki-Saneeraus Oy:n liiketilaa. Yrittäjä Eerik Säkkisen mukaan sinisävyinen halli onkin heidän paras käyntikorttinsa. 

– Moni muistaa meidät ohi ajettuaan ja tuumii tarpeen osuessa kohdalle, että tästä läheltähän se katto kannattaa ostaa, vuoden 2018 Hämeen Nuoreksi Yrittäjäksi valittu Säkkinen kertoo. 

Sinisessä rakennuksessa toimii kattoremontteihin erikoistunut perheyritys, joka toimittaa saman katon alta kaiken remontissa tarvittavan pelleistä aluskatteen kautta ruuveihin saakka – asentajat tietysti mukaan lukien. Järki-Saneeraus toimii täysin omavaraisesti. 

– Me teemme kaiken itse. Jos joku tarvitsee katon nopeasti, pystymme normaalioloissa pakkaamaan kaiken matkaan neljässä tunnissa. Se on valtti, jota on kysytty vaikkapa tänä vuonna, kun melkoisia myrskytuhoja on nähty melkein joka viikonloppu, Säkkinen kertoo. 

Kotimaista työtä hyvällä porukalla 

Järki-Saneerauksessa työskentelee noin 70 hengen energinen joukko. Rekrytointeja ei ole tarvittu, vaan töihin on löytynyt motivoitunutta väkeä suositusten kautta. Hyvä porukka takaa työlle myös hyvän laadun ja notkean työtahdin. 

– Joka viikko joku soittaa ja kysyy työn perään. Porukka on hyvin sitoutunutta ja toimii tilanteen vaatimusten mukaan niin, että asiat saadaan luistamaan sujuvasti, Säkkinen kiittelee. 

Vuonna 2013 perustettu yritys muutti Lopelle viime keväänä. Ratkaisuun siirtää tilat Nurmijärveltä Silmänkantoon vaikuttivat monet seikat. Yksi liittyi tonttikauppaan. 

– Saimme täältä ison tontin hyvin kustannustehokkaasti ja rakentamisvalmiina avaimet käteen -periaatteella. Kaikki sujui joustavasti ja meillä oli alusta asti tervetullut fiilis. Ratkaisua helpotti sekin, ettei tontin rakennusvelvoite ollut liian suuri. Meidän tuotteemme säilyy ulkona hyvin, mikä vähentää rakennuksen tilantarvetta. Samalla tilaa kyllä löytyy ympäriltä, jos tulee myöhemmin tarvetta laajentaa. 

Myös tontin sijainti vaikutti päätökseen. Järki-Saneeraus tekee eniten kauppaa noin 120 kilometrin säteellä Lopelta. 

– Sillä alueella on 369 000 yli 20-vuotiasta omakotitaloa ja taloyhtiöt päälle, Säkkinen huomauttaa. 

Koska liiketoiminta on kasvanut vauhdilla, yrittäjä on myös halunnut jakaa hyvää eteenpäin. Joka joulu Järki-Saneeraus toteuttaa kattoremontin sosiaalisen median välityksellä löydetylle, remonttia tarvitsevalle perheelle. Yritys maksaa itse kaikki remontin kustannukset. 

– Ensimmäisen remontin teimme Orimattilassa perheelle, jonka pieni lapsi sairasti vakavasti. Viime jouluna katon sai Riihimäellä nuori perhe, jonka katto oli homeessa. Tempaus on meille yrityksen sisäisestikin aina iso ja tärkeä juttu. 

Kunta on mukana yrittäjän arjessa 

Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela on hyvillään siitä, että Lopelle on saatu hieno työllistäjä. Kunta haluaa olla aktiivisesti mukana alueen yrittäjien elämässä. 

Lopen alueen keskeisinä valtteina toimivat suuret tontit, monipuolinen palvelutarjonta ja mainio sijainti lähellä pääkaupunkiseutua, keskellä Kasvu-Suomea. 

– Silmänkannon yritysalueelta on moottoritielle matkaa vain pari minuuttia ja tie 54 on vilkkaasti liikennöity. Se on myös erikoiskuljetusreitti, jota pitkin erikoisleveät ja -korkeat lastit pääsevät hyvin matkaan. 

Yritystonttien lisäksi Loppi tarjoaa myös omakotitaloasumisesta haaveileville paljon mahdollisuuksia. 

– Meneillään olevassa tonttikampanjassa myydään kaikki omakotitalotontit 1000 eurolla kappale, Salmela vinkkaa. 

Haku