Hyppää sisältöön

Kätevä kilpailutus kodin hankintoihin

Kätevä kilpailutus kodin hankintoihin

27.01.2022

Houmin toimitusjohtaja Matti Hartikainen ja asiakaspalvelupäällikkö Mikko Meritie haluavat poistaa asuntojen myyntiin ja remontointiin liittyvän stressin kilpailutuspalvelunsa avulla.

Kodin myynnin ja remontoinnin kilpailuttamista ei tarvitse enää tehdä hiki hatussa. Uusi palvelu tarjoaa vertailun, kilpailutuksen ja tilaamisen ilmaiseksi. 

TEKSTI | RITVA-LIISA SANNEMANN KUVA | JOONA RAEVUORI

Houmin toimitusjohtaja Matti Hartikainen havaitsi jo vuosia sitten, että ihmiset uhraavat valtavasti aikaa ja vaivaa kodin investointien kilpailuttamiseen. 

– Moni kilpailuttaa vakuutukset, lainat ja lennot, mutta asunnon myynnin ja remontoinnin palveluja vertaillaan yhä työläästi.

Ei tarvitsisi, sillä keväästä 2018 asti tarjolla on ollut palvelu, joka tekee työn kansalaisten puolesta. Hartikainen uskoo palvelun tulevan tarpeeseen, sillä Suomessa myydään vuosittain noin 55 000 asuntoa ja tehdään lukematon määrä erilaisia kodin remontteja.

– Me teemme asiakkaan puolesta ikävän työn ja ojennamme kuin tarjottimella oman alueen palveluntarjoajat, jotka käännämme kisaamaan asiakkaiden ostopäätöksistä.

Vaikka palvelu toimii digitaalisen alustan kautta, Hartikainen ja asiakaspalvelupäällikkö Mikko Meritie tähdentävät ihmisen kohtaamisen merkitystä. 

– Pyrimme olemaan aitoja ja rehellisiä kaikessa mitä teemme ja meillä on polte palvelemiseen, Hartikainen toteaa.

– Haluamme kohdata jokaisen asiakkaan yksilönä ja sydämellä, riippumatta palvelukanavasta. Sellaiset projektit onnistuvat, joissa on mukana rakkaus lajiin, Meritie säestää.

Verkossa täytettävän kilpailutuslomakkeen ohella yhteyden työntekijöihin saa myös puhelimitse tai chatin kautta.

Helmet poimitaan mukaan

Houmi haluaa poistaa asunnon myyntiin ja kotiremontteihin liittyvän huolen ja stressin. Samalla halutaan maksimoida asunnon arvo ja kustannussäästö. Hyvä välittäjä ja nopea myyntiaika voivat tuoda tuhansien eurojen hyödyn asiakkaalle.

Houmin kumppaneina toimii kymmeniä kiinteistönvälitystoimistoja Uudeltamaalta sekä Turun, Tampereen, Oulun, Lahden ja Hämeenlinnan alueilta. Parhaillaan kumppaneita etsitään myös Itä- ja Keski-Suomesta.

– Me tarkistamme palveluntarjoajien taustat ja laadun. Näin voimme yhdistää luotettavat firmat ja parasta palvelua ansaitsevat asiakkaat, molemmat huomauttavat.

Samalla laajennetaan kumppanuuksia remonttifirmoihin. Sekä kiinteistönvälitys- että remonttipuolella on kumppaneina kaikenkokoisia yrityksiä. Suuresta tarjokkaiden joukosta poimitaan helmet. 

Kuluttajille kilpailutus- ja vertailupalvelu on ilmaista, mutta kumppanit maksavat Houmille provision toteutuvista toimeksiannoista.

Työ poikii suunnitelmia

Oma yritys siinsi Hartikaisen haaveissa nuoresta pitäen. Ennen Houmia hän ehti kokeilla siipiään samantapaisella liikeidealla toimivassa yhtiössä, jonka pohjalle Houmi rakennettiin. 

Meritie puolestaan pyöritti omaa pk-yritystä ja toimi myynti- ja markkinointialalla sekä sosiaalialalla.

Jatkossa Houmi haluaa laajentaa palvelujaan myös taloyhtiöiden remonttitarjousten kanssa kamppaileville isännöitsijöille. Suunnitelmissa on saada rahoitustarjouksetkin mukaan palveluun.

– Haluamme palveluista mahdollisimman läpinäkyviä. Yksi tapa sen lisäämiseen on antaa verkkosivulla tilaa asiakkaiden palautteille, Hartikainen ja Meritie kaavailevat.

Haku