Hyppää sisältöön

Kasvavassa kaupungissa puhalletaan yhteen hiileen 

Kasvavassa kaupungissa puhalletaan yhteen hiileen 

2.11.2023

Keski-Uudenmaan ytimessä sijaitseva Järvenpää tarjoaa elinvoimaiseen kaupunkiin sijoittuville yrityksille monipuolisia tontti- ja tilaratkaisuja keskeisiltä sijainneilta.

Järvenpään vetovoima on kovassa kasvussa. Asuntotuotanto jatkuu vahvana, mikä puolestaan virkistää entisestään alueen jo ennalta vireää yritystoimintaa ja kutsuu uusia yrittäjiä alueelle.

TEKSTI JAANA KOSUNEN | kuva PETRI KAUPPI JA SANNA RASKU

Yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo ymmärtää hyvin Järvenpään vetovoiman. Aramo kertoo, että toimiva kokonaisuus syntyy, kun kattavan palvelutarjonnan lisäksi myös asumisen sekä vapaa-ajan viettomahdollisuudet ovat kunnossa. 

– Täällä on luontoa, paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kulttuuria ja monipuolisesti erilaisia palveluita – kuin Suomi pienoiskoossa. Pelkkä hyvä työpaikka ei riitä vakuuttamaan uusia asukkaita alueelle muutosta, tarvitaan myös mielekästä vapaa-ajan elämää sekä laadukkaita asuinalueita. Haluamme, että Järvenpäässä on fiilistä, Aramo summaa. 

Uusia yritystontteja 

Asukasluvultaan jatkuvasti kasvava kaupunki on luonnollisesti kiinnostava kohde myös toimitiloja etsiville yrityksille. Kaupunki ylläpitää Onnistumisenpaikka.fi-nimistä verkkosivustoa, josta löytyvät kaupungin kaikki myynnissä olevat yritystontit, jotka ovat jo kaavoitettu. 

Uudet yritysalueet kiinnostavat kovasti yrittäjiä. Kysyntää on välillä enemmän kuin tarjontaa, mikä on Aramon mukaan positiivista. 

–Tavoitteenamme on löytää tonttiratkaisu, joka sopii yrittäjälle ja istuu kaupunkikuvaan. 

Kaupungissa toimii tällä hetkellä noin 2500 yrittäjää. Alueen suurimmat yritykset työllistävät jopa useamman sadan työntekijän, mutta eniten on yrityksiä, joissa työntekijöitä on alle kymmenestä henkilöstä muutamaan kymmeneen. 

Järvenpään yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo.

Keskeinen sijainti erinomaisten liikenneyhteyksien varrella on Aramon mukaan Järvenpään suurin vahvuus. Kulkuyhteydet toimivat niin pääkaupunkiseudulle kuin muuallekin Suomeen varmistaen paitsi työvoiman saatavuuden myös tuotteiden liikkuvuuden. 

Vahvuudeksi voi laskea myös Järvenpään hyvän maineen yritysmaailmassa. Ketterässä kaupungissa panostetaan aktiivisesti vahvaan yrittäjäyhteistyöhön sekä sujuvaan ja nopeaan reagointiin. 

– Lisäksi alueemme yrittäjät ovat aktiivista ja yhteen hiileen puhaltavaa porukkaa, joten myös vertaistukea sekä kaikille yhteistä tekemistä on tarjolla, Aramo kertoo. 

Apua rekrytointiin 

Osaavan työvoiman rekrytoiminen on monen yrityksen suurin haaste. Järvenpäässä työn ja sen tekijän yhdistämiseen on panostettu paljon; Keski-Uudenmaan lähikuntien kanssa yhteiskäytössä olevalla Duuniportaali-sivustolla työ ja sen tekijä kohtaavat toisensa. 

– Duuniportaaliin työnhakija voi ilmoittaa millaista työtä hakee ja työnantaja puolestaan kertoa millaista työtä tarjoaa ja mitä ominaisuuksia toivoo hakijalta. Duuniportaalin kautta voi löytyä todellinen osaaja – se oikea helmi. 

Kaupunki käy tiivistä keskustelua alueen oppilaitosten kanssa siitä, miten koulutuslinjojen avulla löydettäisiin osaavia ja alaansa erikoistuneita työntekijöitä alueella toimiviin yrityksiin. 

– Tähtäämme siihen, että yrityksille löytyisi mahdollisimman läheltä osaavaa ja sitoutunutta työvoimaa, Aramo kertoo. 

TILAA YRITTÄÄ

  • Kaupungin ylläpitämältä Onnistumisenpaikka.fi-sivustolta löytyvät kaupungin omistamat, myynnissä olevat yritystontit. 
  • Keski-Uudenmaan kuntien yhteisen Duuniportaali -sivuston kautta työntekijä ja työnantaja kohtaavat. 
  • Uuden Svengin yritysalueen myynti alkaa tulevana syksynä 2018. 

Haku