Hyppää sisältöön

Kansallismaiseman syleilyssä kokee karjalaista luksusta

Kansallismaiseman syleilyssä kokee karjalaista luksusta

16.04.2021

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen nauttii pohjoiskarjalaisista maisemista ja iloitsee päästessään etujoukoissa kehittämään maakunnan matkailua.

Nykykarjalainen luksus syntyy Pohjois-Karjalassa luonnon kauneuden sekä ihmisten välittömyyden ja vieraanvaraisuuden kautta.

Teksti Riitta Mikkonen  Kuva Ilkka Koski

Pielisen rannoilla kannattaa kierrellä koko alue kerralla. Kolin kansallismaisemasta ajaa Bomban karjalaiskylään tunnissa. Ylellisen kylpyläloman voi yhdistää luontoaktiviteetteihin.

Matka jatkuu Joensuuhun, kaupungin sykkeeseen. Joensuu on monipuolinen tapahtumakaupunki, jossa Pielisjoen rannalla sijaitsevasta Original Sokos Hotel Kimmelistä luodaan Itä-Suomen houkuttelevinta tapahtumataloa. 

– Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on maakunnan matkailun veturi. Meillä on neljä eri tavoin uniikkia Sokos Hotellia, kaksi näistä kylpylähotelleja. Investoimme vahvasti kaikkien kohteidemme kehittämiseen, kertoo PKO:n matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen.

Matkailualan trendeissä näkyvät suomalaisten muuttuneet arvot. Pinnalla ovat perinteiden arvostus, turvallisuuden kaipuu, kotimaan matkailu sekä kiinnostus ruokaan ja hyvinvointiin. 

Suomalaiset hakevat nyt kansalliskohteita, kotimaista tekemistä, pienten toimijoiden palveluita sekä luonto- ja hyvinvointikohteita. Pohjois-Karjalassa kaikki nämä ovat helposti saavutettavissa: lähellä toisiaan ja lyhyen matkan päässä eteläisestä Suomesta.

Joensuusta Kolin huipulle

Original Sokos Hotellit Vaakuna ja Kimmel Joensuun ydinkeskustassa, Break Sokos Hotel Koli kansallispuistossa ja Break Sokos Hotel Bomba Pielisen rannalla Nurmeksessa tarjoavat kaikki omanlaistaan huippuluokan palvelua.

Joensuun Kimmel on 237 huoneellaan ja kattavilla tapahtumatiloillaan maakunnan merkittävin hotelli ja tapahtumatalo, jota uudistetaan parhaillaan 19 miljoonalla eurolla. Ensimmäiset uudet huoneet avautuvat kesällä, syksyllä on puolestaan jokinäköalallisten Superior-huoneiden, ravintoloiden ja tapahtumatilojen vuoro.

Hotelli Kimmel nostaa uudistuksen myötä talossa järjestettävien tapahtumien tasoa entisestään. Yhteensä 14 monikäyttöistä, erikokoista tilaa mahdollistavat niin pienten kuin jopa 1 000 hengen tapahtumien järjestämisen. Kokoustekniikka uusitaan parhaalle tasolle, ja myös vapaa-aikaan panostetaan uudella hyvinvointiosastolla.  

Vajaan tunnin ajomatka Joensuusta pohjoiseen tuo matkailijan Kolin kansallispuistoon. Kolin huipulla hotellitoiminta pidetään vastuullisesti suhteellisen pienenä. Break Sokos Hotel Kolin huoneista sekä ravintolasta avautuu upea näkymä ikoniseen kansallismaisemaan. Pihasta puolestaan pääsee suoraan ulkoilureiteille kokemaan Kolin huiput: Ukko-Kolin, Akka-Kolin ja Paha-Kolin.

Koli Spa on nautiskelukylpylä, jossa siirtyillään saunasta toiseen ja pulahdetaan välillä uima-altaisiin kuuntelemaan Sibeliuksen musiikkia – tai ulkoporealtaisiin nautiskelemaan säveltäjääkin suuresti innoittaneesta maisemasta.

Kalevalaista elämänmenoa 

Kolilta matkataan edelleen Nurmekseen. Bomban alue on karjalaiskylän ja erämaisen luonnon kiinnostava yhdistelmä. Pielisen rannalla sijaitsee Break Sokos Hotel Bomba elämyskylpylöineen. 

– Kylpylässä voi melkein kuvitella kylpevänsä Pielisessä, kun suuret maisemaikkunat tuovat ulkonäkymän osaksi kokemusta. Lähimmäs järveä pääsee ulkoporealtaissa, Kanninen maalailee.

Break Sokos Hotel Bomba kokee lähivuosina suuria muutoksia. Perhehuoneet uudistetaan kesäksi 2021, ja vuonna 2022 avautuu täysin uusi hotellisiipi maisemahuoneineen. Uuden siiven kaikista huoneista on näkymä Pieliselle, osassa on myös parveke.

Kaikki Pohjois-Karjalan Osuuskaupan hotellit tuottavat erilaisia ohjelmapalveluita yhdessä paikallisten kumppanien kanssa. Verkostoon kuuluu niin hyvinvointiyrittäjiä kuin perinneruokien taitajia. 

– Haluamme tarjota vieraillemme paikallisia erikoisuuksia ja samalla tuntea vastuuta karjalaisen ruokaperinteen opettamisesta. Hotelliaamiaisillakin pääsee nauttimaan aidoista karjalanpiirakoista, Kanninen kertoo.

Viime syksynä Villi Pohjola aloitti yhtenä Bomban partnereista. Yrityksen retkivalikkoon kuuluu kesällä niin verkkojen kokemista järvellä, maastopyöräilyä kuin retkiä pieneläintilalle. Karjalaiskylässä sijaitsevassa Bomban talossa voi tutustua karjalaiseen kulttuuriin.

Haku