Hyppää sisältöön

Kansainvälinen urapolku odottaa

Kansainvälinen urapolku odottaa

14.04.2022

Syksyn 2022 kandidaatin opintoihin on haettava viimeistään 31.7.2022. Hakeminen tai opintojen aloittaminen eivät vie opiskelijan paikkaa yhteishaun ensikertalaiskiintiössä.

Englantilaisen kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon avulla voi välttyä turhilta välivuosilta ja päästä nopeammin näyttämään kykynsä niin kotimaisilla kuin globaaleilla työmarkkinoilla.

TEKSTI | CONTENT HOUSE  KUVA | HELBUS


Suomi on yksi harvoja maita, jossa moni turvautuu maksullisen koulutuksen sijaan yhteen tai jopa useampaan välivuoteen – ja sitä kautta tutkinnon hankkimisen viivästymiseen. Monissa Euroopan maissa on käytössä opiskelijavalintamenetelmä, jossa kaikki halukkaat saavat automaattisesti aloittaa opinnot. Vaikka sisäänpääsy on joustavampaa, itse tutkintotodistusta ei saa käteensä yhtään sen helpommalla – pikemminkin päinvastoin. Esimerkiksi Suomessa toimivassa HELBUSissa kolmivuotinen University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin tutkinto suoritetaan kesälukukausien ansiosta kahdessa kalenterivuodessa.

Maksullinen koulutus ei ole Suomessa vielä tavallisin reitti hankkia tutkinto, mutta maailmalla se on jo valtavirtaa. Kansainvälisellä tasolla kymmenestä parhaasta yliopistosta yhdeksän on yksityisiä, minkä lisäksi jokaisessa näistä kymmenestä on lukukausimaksut.

Tärkeintä on motivaatio  

Helsinki School of Businessin, HELBUSin, filosofia on kansainvälinen: antaa opiskelijoiden näyttää kykynsä itse opinnoissa, ei pääsykokeissa. Opiskelijavalinnoissa ei käytetä pääsykoetta, vaan punnitaan opiskelijan motivaatiota ja kiinnostusta kaupallista alaa kohtaan.

Korkeatasoinen, kansainvälinen tutkinto suoritetaan kahdessa vuodessa kokonaan englanniksi. Englanninkielinen tutkinto on kilpailukykyinen myös kansainvälisillä markkinoilla, jos uraa haluaa lähteä rakentamaan myös Suomen ulkopuolelle. University of Northamptonin tutkinnoissa arvosanat annetaan tiukkojen kansainvälisten standardien mukaan ja opettajan arvostelun tarkastaa hänen lisäkseen 1-2 muuta henkilöä. Opiskelija voi hakea opintojen ajalle opintotukea ja opintolainaa.

HELBUSissa vallitsee kansainvälinen ilmapiiri, ja sen 15 eri maasta tulevat opettajat ovat kotimaidensa yliopistoissa tyypillisesti professoreina tai lehtoreina. Vaikka jo kandidaatin tutkinnolla työllistymismahdollisuudet ovat laajat, voi opiskelija halutessaan jatkaa tuhansiin ulkomaisiin maisteriohjelmiin syventämään opintojaan. 

Korkeakoulutus on Suomessa kannattava investointi. Tutkimusten mukaan korkeakoulututkinnon suorittava tienaa uransa aikana noin 500 000 euroa enemmän nettopalkkaa verrattuna siihen, että ei opiskelisi tutkintoa lainkaan. Kauppatieteiden maisterin keskimääräinen alkupalkka Helsingissä on 31 000 nettona, eli uran aikaistuminen jo yhdellä vuodella tuottaa tuon verran lukukausimaksuja takaisin.

MITÄ KANDIDAATIN TUTKINNON JÄLKEEN?

  • Kandidaatin tutkinnolla työllistyy hyvin ja useimmat HELBUSista valmistuvat aloittavatkin työuransa heti valmistuttuaan.
  • Opiskelija voi syventää tutkintoaan University of Northamptonin MBA-ohjelmassa Suomessa tai paikan päällä Englannissa.
  • Suoritetun kandidaatin tutkinnon jälkeen voi hakea myös kaikkien suomalaisten kauppakorkeakoulujen maisteriohjelmiin. 
  • Ulkomailla on tarjolla tuhansia erilaisia, englanniksi suoritettavia maisteriohjelmia.

helbus.fi

Haku