Hyppää sisältöön

Kaikki tieto käden ulottuvilla

Kaikki tieto käden ulottuvilla

26.04.2022

Kupari Solutionsin kehittämät ESTATE- ja AVUX-järjestelmät auttavat kiinteistönomistajia ja alan ammattilaisia päivittäisissä työhön ja laskutukseen liittyvissä tehtävissä.

Ohjelmistoyhtiö Kupari Solutions kehittää innovatiivisia ja laadukkaita järjestelmäratkaisuja sekä -palveluja kiinteistöalan ammattilaisille.

TEKSTI JA KUVA | KUPARI SOLUTIONS

Kupari Solutionsin kehittämät ESTATE ja AVUX ovat uuden sukupolven pilvipalveluna tarjottavia monikielisiä kiinteistötieto- ja toiminnanohjausjärjestelmiä kiinteistö- ja asuntovarallisuuden vuokraukseen ja kiinteistön huoltoon. 

Uudet järjestelmät on kehitetty yli 30 vuoden asiantuntemusta hyödyntäen. Vahva liiketoiminta- ja asiakaskokemus näkyy järjestelmien suunnittelussa: AVUX-järjestelmä on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa, ESTATE on puolestaan kehittynyt pitkän asiakaskokemuksen myötä.

Avainsanana skaalautuvuus

Molempien järjestelmien lähtökohtana on ollut integroitavuus ja skaalautuvuus erikokoisten liiketoimien tarpeisiin. Esimerkiksi ESTATE-järjestelmässä on runsaasti käyttäjän ominaisuuksia, jotka skaalautuvat käyttäjän tarpeen mukaan. Olipa kyseessä pari tai pari tuhatta asuntoa, ovat lainalaisuudet täysin samat. 

– Olemme lähteneet liikkeelle siitä, että järjestelmä kannattaa ottaa käyttöön jo vaikkapa kahden vuokra-asunnon sijoitussalkulla, kertoo Kupari Solutionsin toimitusjohtaja Matias Helekorpi.

ESTATE-järjestelmän ominaisuuksiin kuuluukin, että lukuisat asiat ja tiedot pysyvät selkeässä järjestyksessä, vuokrasopimus on helppo tehdä ja vuokrankorotuslaskenta huolehtii, että korotukset tapahtuvat. Myös laskujen tulostus tai verkkolaskutus on simppeliä. 

– Monella yksityisellä asuntosijoittajalla saattaa nousta ensimmäinen seinä pystyyn vuokrasopimusta laatiessa. Ehtojen viidakkoon ja erilaisiin vuokrankorotusmekanismeihin voi eksyä varsin helposti. Juristi- tai notariaattipalveluiden yhden tunnin konsultointi saattaa maksaa piensijoittajalle koko vuoden ESTATE-palvelun hinnan, Helekorpi huomauttaa. 

Järjestelmä kannattaa ottaa käyttöön jo parin asunnon sijoitussalkulla.

Kupari Solutionsin toimitusjohtaja Matias Helekorpi

Nykyistä versiota edeltävä ESTATE-järjestelmä on ollut yli 25 vuotta käytössä usealla suurella institutionaalisella sijoittajalla, joiden käyttäjäkokemuksesta uusi järjestelmä on syntynyt. Keskeistä on uuden järjestelmäalustan ja teknologian mahdollistama helppo integroitavuus muihin järjestelmiin eri rajapinnoilla. 

Helekorpi tietää, että ennen toivottiin järjestelmiä, joiden haluttiin ratkaisevan yrityksen kaikki ongelmat. Nykytrendi on kuitenkin toisenlainen. Ohjelmistot ja teknologiat ovat kehittyneet niin hurjaa vauhtia, että integrointi on helppoa, jos tahtoa löytyy. 

– Vieläkin tosin törmää ohjelmistotaloihin, jotka ankeuttavat asiakkaitaan siten, että kun integrointeja ei tehdä, tai niille asetetaan kova hinta, niin asiakas ei pääse niitä karkuun. Uuden ESTATEn edeltäjäjärjestelmää pystyi käyttämään vain, jos oli syvällisesti perehtynyt kirjanpitoon, kiinteistönpitoon ja näiden terminologiaan. Muistisääntöjä oli paljon mutta ajan myötä asiakkaidenkin organisaatiot ovat muuttuneet paljon ohuemmiksi. 

Uudessa ESTATE-järjestelmässä on noudatettu joogasta tuttua ajatusta: vähemmän on enemmän. Uuteen järjestelmään on otettu mukaan vain olennaisimmat asiat. 

– Uskomme että ESTATE löytää käyttäjänsä useasta segmentistä. Yksityishenkilöidenkin asuntosijoittaminen on hurjassa kasvussa, ja tässä markkinassa haluamme olla mukana. Konseptia on tarkoitus kehittää palveluntarjonnan suuntaan. 

Helppoutta työnohjaukseen

Kiinteistönhuollon työnohjaukseen kehitetty AVUX- järjestelmä skaalautuu useille toimialoille, jossa tiloja, esineitä, koneita, laitteita tai alueita huolletaan ja hoidetaan säännöllisesti. Keskeisin asiakaskunta on kuitenkin kiinteistönhuolto laveassa merkityksessä. Tähän viitekehykseen kuuluu huollon lisäksi esimerkiksi siivous, LVISA-työt sekä ulkoalueiden hallinta. 

– Työnohjauksessa olennaisinta on, että tehdään työkeikkoja, joista voidaan laskuttaa. AVUX-järjestelmän ajatus onkin siinä, että asiakas kykenee hallinnoimaan liiketoimintansa kaikki työt yhdellä järjestelmällä laskutukseen asti käden käänteessä. 

Järjestelmään mahtuu useita kymmeniä ominaisuuksia. Yhtenä näistä Helekorpi mainitsee vuosia sitten julkaistun ominaisuuden, jota Kuparilla kutsutaan ”Keikkakierrokset-toiminnoksi”. 

– Tätä ominaisuutta hyödynnetään esimerkiksi lumenaurauksessa, kun kuitataan yksi työ tehdyksi ja siirrytään seuraavaan kohteeseen.

Helekorpi painottaa, että kun muut ihmiset nukkuvat ja ulkona pyryttää, niin kiinteistönhuoltofirmoissa kuhisee kuin muurahaispesässä. Kalliit aurauskoneet käyvät lähes yötä päivää ja vain liikkuva kone tienaa. 

– Tätä tapahtuvaa toimintaa tukemaan olemme luoneet edistyksellisen keikkakierros-ominaisuuden, jossa on mukana muun muassa paikannus ja puheohjaus sekä navigointi Google-kartoilla. 

Kupari Solutions on parhaillaan kehittämässä omaa GPS-laitettaan, jolloin myös sen saa valmiiksi integroituna uuteen AVUX-järjestelmään. AVUX:issa on runsaasti ominaisuuksia myös taloyhtiöille, kun huolto ja isännöinti ovat samassa järjestelmässä. 

Haku