Hyppää sisältöön

Kaikki irti etäilystä oikeilla ratkaisuilla

Kaikki irti etäilystä oikeilla ratkaisuilla

26.08.2021

Mediasolutionin toimitusjohtaja Juhani Helinin mukaan tiivis yhteistyö valmistajien kanssa mahdollistaa tuotteiden muokkaamisen vastaamaan parhaiten käyttäjän tarpeita.

Digitaalisen esitys- ja opetusteknologian uusiminen käy kuumana. Korona vei opetuksen ja kokoukset verkkoon ja toi striimauksen arkeen. 

Teksti Maiju Korhonen  Kuva Joona Raevuori

Matka liitutauluista ja piirtoheittimistä nykyaikaiseen etäopiskeluun on ollut pitkä.

– Nykyään verkossa oppiminen ja neuvottelut ovat arkipäivää. Se on valtava askel opiskelun kokonaisdigitalisoinnissa, sanoo Mediasolutionin toimitusjohtaja Juhani Helin.

Koulujen uudet opiskelumallit ovat etäopiskeluluokista livenä koteihin ja hybridimalli, jossa osa opiskelijoista toimii etäyhteyksien varassa ja osa lähiopetuksessa. Etäyhteyksissä tietosuoja-asiat aiheuttavat keskustelua. Vaikka näköyhteys oppilaiden välillä luokasta kotioloihin ja toisin päin toisi eristyksissä tapahtuvaan opiskeluun sosiaalisen näkökulman, se kuitenkin vaatii kaikkien osallistujien hyväksynnän. Jos yksikin oppilas kieltää kuvan, sitä ei silloin näytetä.

Opetus laadukkaasti verkkoon

Live-opetuksen rinnalla luennot voidaan striimata ja tallentaa verkkoon, mitä erityisesti korkeakoulut suosivat.Näissä ratkaisuissa opetusta ei ole sidottu aikaan tai paikkaan, ja toteutus on teknisesti helppoa. Tallentimien ja kameroiden hallinta tapahtuu etänä tai kätevästi suoraan tallentimen näytöltä. Laadukas tallennin tuottaa broadcast-tasoista esitystä. 

Koulutukseen osallistutaan tablettien ja kannettavien tietokoneiden välityksellä, joita oppilailla voi olla sadoittain. Jotta kaikki toimisi jouhevasti, laitteiden ylläpitoon ja käytettävyyteen on kiinnitettävä huomiota. Helppo ratkaisu niiden lataukselle, säilytykselle ja ylläpidolle on älykäs latausvaunu. Vaunu suojaa laitteita varkauksilta sekä päivittää ja lataa ne normaalista 10 A:n pistorasiasta. Mediasolutionin latausvaunuihin mahtuu jopa 40 kannettavaa tietokonetta.

– Pienryhmissä esityksen laatuun kannattaa panostaa, ja sitä on myös helppo parantaa. Valikoimista löytyy laadukkaita kameroita, kuvamiksereitä, erilaisia vaihtimia ja muuntimia sekä jopa 50 metrin USB3-kaapeleita, joilla saadaan useampi ohjelmalähde liitettyä esitykseen.

Laatua sekä pitkää ikää

  • Pitkä elinkaari toimii tuotteiden ekologisuuden lähtökohtana.
  • Vastuullinen maahantuoja kuuluu elektroniikan kierrätysjärjestelmään.
  • Mediasolution tarjoaa asiakkailleen laitteiden huolto- ja ylläpitopalvelut.
  • Takuuaika on vakuutus korkeasta laatutasosta.

Kierrättämällä pidempi elinkaari

Perinteinen tuotteiden jakelureitti kulkee tehtaalta monien välikäsien kautta Suomeen ja loppukäyttäjille. Mediasolutionille sen sijaan toimitukset tulevat suoraan valmistajalta varastoon ja jatkavat sieltä matkaansa käyttäjille. Hyvä yhteistyö valmistajien kanssa mahdollistaa tuotteiden muokkaamisen ja kehittämisen asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

– Laitteiden pitkä elinkaari on iso osa ekologisuutta. Elinikää lisää myös laitteiden yhteensopivuus eri käyttöjärjestelmien kanssa. Laatu näkyy myös tuotteiden takuuajassa: kameroiden takuuaika voi olla 60 kuukautta ja latausvaunujen 10 vuotta. Kestävät arvot näkyvät Helinin mukaan myös siinä, ettei yritys ole seitsemään vuoteen ostanut ainuttakaan pahvilaatikkoa.

Haku