Hyppää sisältöön

Joustavat työtilat tukevat osaajien jaksamista

Joustavat työtilat tukevat osaajien jaksamista

25.02.2022

Tulevaisuuden työskentely on joustavaa. VillageWorksin palveluiden keskiössä ovat yhteisö ja yhdessä tekeminen.

Työnteon tavat muuttuvat jatkuvasti, ja se edellyttää myös työtiloilta muunneltavuutta.


TEKSTI | VILMA TIMONEN   KUVA | SANNI HIRVONEN

Ergonomiset työpisteet, mahdollisuus sekä hiljaiseen työskentelyyn että yhdessä ideointiin, joogatunteja ja terveellistä aamiaista – työtilat ovat nykyään paljon muutakin kuin seinät ja oma työpöytä. Toimistohotellit tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia erikokoisten yritysten tarpeisiin. 

– Nykyään on yhä yleisempää, että osa työntekijöistä tekee töitä kotona ja osa toimistolla. Työtilojen joustavuuden merkitys on korostunut, sanoo toimistohotelliyritys VillageWorksin markkinointivastaava Milla Mikkola

VillageWorks vuokraa muuttovalmiita toimisto- ja coworking-tiloja sekä hyvin varusteltuja neuvotteluhuoneita keskeisillä sijainneilla Helsingissä ja Vantaalla. Yritys tarjoaa asiakkailleen toimivan toimistoinfran, kuten nopeat nettiyhteydet ja siivouspalvelut, sekä yhteisöllisen ja innostavan työympäristön. Vuokrattavat kohteet mukautuvat käyttäjien tarpeisiin sekä tilojen että vuokra-ajan suhteen.  

– Perinteisessä toimistojen vuokrausmallissa tiloihin sitoudutaan useiksi vuosiksi, mikä ei aina ole yrityksille kannattavaa tai mahdollista. Tarjoamme tiloja esimerkiksi pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka haluavat ulkoistaa toimistoinfran, sekä esimerkiksi yrityksille, jotka kaipaavat hetkellisesti lisätilaa projektiin, Mikkola kertoo. 

– Jaetut eli coworking-työtilat sopivat yksin- tai mikroyrittäjille, jotka kaipaavat verkostoa ja kodin ulkopuolisen työpisteen. Samoin yrityksille, jotka haluavat tarjota työntekijöilleen työpisteen kodin läheltä.

Työtilojen ohella asiakkaiden käytössä ovat valmiit studiot podcastien ja erilaisten kuvausten tekemiseen. Lisäksi tarjontaan kuuluvat virtuaalitoimistot, joihin sisältyy toimisto- ja neuvottelutilojen käyttö muutaman kerran kuukaudessa. 

Ratkaisuja eri tarpeisiin

VillageWorksin kohteet sijaitsevat lähellä palveluita, ja palveluita on tarjolla myös itse tilojen yhteydessä. 

– Toimivien työtilojen perusasia on, että työvälineet ovat kunnossa. Henkilökunta on paikalla kohteissa ja auttaa ongelmatilanteissa. Asiakkaillemme on tärkeää, että oman toimialan tai osaamisen kannalta toissijaiset asiat hoidetaan talon puolesta – sitä arvostetaan.

Hän kertoo, että VillageWorksin palveluiden keskiössä ovat yhteisö ja yhdessä tekeminen. Yhteisten tilojen lisäksi tarjolla on erilaisia tapahtumia ja esimerkiksi joogatunteja.

– Tämä sopii niille, jotka haluavat verkostoonsa uusia ihmisiä ja keskittyä omaan olennaiseen osaamiseensa. Asiakkaamme tekevät myös paljon yhteistyötä keskenään. 

Mikkola muistuttaa, että coworking-tilat ovat erinomainen vaihtoehto myös etätyöläisille.

Tilaratkaisuja löytyy siis monenlaiseen tarpeeseen.

– Yksi toimistohotellien suurimmista valteista on joustavuus. Ja tietenkin myös upea yhteisö, johon toivotamme kaikki tervetulleiksi.

Haku