Hyppää sisältöön

Joustava työtila yhdistää etä- ja toimistotyön hyödyt

Joustava työtila yhdistää etä- ja toimistotyön hyödyt

16.02.2021

Joustavia toimitiloja yrityksille tarjoavan VillageWorksin yhteisökoordinaattori Maiju Liimatta sekä brändi- ja markkinointipäällikkö Nelli Steer Rico-koira sylissään.

Koronakriisi mullisti työtapoja: yhä suurempi osuus työstä tehdään kotoa käsin. Yritykset pohtivat nyt, miten yhdistellä etä- ja lähityötä luontevasti. Muutos lisää joustavien tilojen tarvetta.

Teksti Timo Hämäläinen  Kuva Joona Raevuori

Toimitiloja vuokraavassa VillageWorksissa työtapojen muutos on näkynyt myynnin kasvuna.

– Tammikuun myyntimme oli yksi parhaista. Eniten kysyntää on pienille toimistoille ja kokoustiloille, kertoo Village Worksin brändi- ja markkinointipäällikkö Nelli Steer.

VillageWorks on suurin joustavia työtiloja tarjoava itsenäinen yritys Suomessa. Yhtiöllä on yhdeksän toimistohotellia pääkaupunkiseudulla.  

Steer on vakuuttunut, että pandemia muuttaa työskentelytapoja pysyvästi. Johtajat ja työntekijät eivät enää koronakriisin jälkeen halua palata vanhoihin toimintatapoihin.

Etätyöllä on hyvät puolensa, mutta se ei poista tarvetta työskennellä kasvokkain. Ideointi ja innovatiivisuus kukoistavat parhaiten, kun ihmiset tekevät töitä ryhmänä. Etätyön vastapainoksi kaivataan yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia.

– Meille on tullut asiakkaita, jotka hakevat vaihtoehtoja perinteisten isojen toimistojen ja varsinkin avokonttoreiden tilalle. Työntekoon halutaan joustavuutta hybridimallisella työnteolla, jossa yhdistellään etätyötä ja toimistotyötä.

Vuokralle osa-aikaisesti

VillageWorks tarjoaa asiakkailleen  erikokoisia toimistoja, kokoustiloja, podcast-studioita ja workshop- sekä coworking-tiloja. Coworking tarkoittaa työskentelyä muiden kanssa yhteisessä työympäristössä.

Toimistohotelleissa asiakkailla on käytössään yhteiset aulapalvelut. Pakettiin kuuluvat tee ja kahvi, tulostus- ja kopiointi, internet sekä ergonomiset kalusteet sähköpöytineen. Toimistohotelli pitää huolen myös tilojen siivouksesta.

Maaliskuussa VillageWorks lanseeraa uuden Timeshare-konseptin. Sen mukaisesti yritys tai työntekijä voi vuokrata jatkuvalla sopimuksella pienen toimistotilan yhdestä neljään päivään viikossa. Työntekijöillä on käytössään lukittavat lokerikot, johon he voivat jättää tavaroita turvallisesti säilöön.

– Yritys voi siten kutsua työntekijänsä koolle esimerkiksi kahdeksi päiväksi viikossa ja pitää loput etätyöpäivinä. Siten toimistotila ei koskaan seiso tyhjän panttina. Tehokkaalla tilankäytöllä sekä VillageWorks että asiakkaat voivat pienentää toimitilakustannuksia ja edistää kestävää kehitystä.

VillageWorks tarjoaa Timeshare-toimistoja neljässä toimipisteessään Helsingissä: Etelä-Esplanadilla, Erottajalla, Kampin Sähkötalossa ja Lauttasaaressa. 

– Timeshare tarjoaa mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen toimistokokemukseen, mutta osa-aikaisesti. Toimintaa voidaan laajentaa myös uusiin toimipisteisiin.

Toimistojen lisäksi Steer nostaa esiin vuokrattavat kokoustilat.

– Kokoustiloja on pääkaupunkiseudulla tarjolla vain vähän, ja niiden vuokraus on yleensä kallista. Meillä kokoustilojen tuntivuokra keskustan toimipisteissä alkaa 20 eurosta plus arvonlisävero. Vuokraan sisältyvät samat palvelut kuin toimistohotellin asiakkaille. 

IDEAT KUKOISTAVAT parhaiten, kun ihmiset tekevät töitä ryhmänä.

Vastuullisuus isossa roolissa

VillageWorksin joustavat toimistohotellipalvelut on Steerin mukaan suunnattu kaiken kokoisille yrityksille ja organisaatioille yksinyrittäjät mukaan lukien. Tiloja voi vuokrata koko-tai osapäiväisesti.

– Ensisijaisesti tiloja vuokraavat pienet ja keskisuuret yritykset, joista osa on luopumassa omista toimitiloistaan. Myös suuret yritykset, joilla on iso toimitila kaupungin ulkopuolella, voivat avullamme tarjota hybridi-mallisen ratkaisun työntekijöilleen.

Steerin mukaan VillageWorksille on tilojen tarjonnan lisäksi tärkeää kehittää toiminnan vastuullisuutta. Sitä silmällä pitäen yhtiö on hakemassa Ekokompassi-sertifikaattia.

Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama ympäristöjärjestelmä ja sertifikaatti, joka auditoidaan ulkoisesti. Ympäristöjärjestelmää käyttävä toimija sitoutuu järjestelmän kriteereihin ja toiminnan jatkuvaan parantamiseen. 

– Ympäristöohjelma päivitetään vuosittain ja se auditoidaan kolmen vuoden välein, joten työ ympäristövaikutusten pienentämiseksi on jatkuvaa.

VillageWorks on mukana myös Visit Finlandin kehittämässä Sustainable Travel Finland -ohjelmassa.

Haku