Hyppää sisältöön

Joustava alustaratkaisu tekee pysäköinnistä helppoa

Joustava alustaratkaisu tekee pysäköinnistä helppoa

15.03.2022

Finnparkin operatiivisen johtajan Tami Koivuniemen mukaan yritykset ja organisaatiot voivat tarjota Moovy-alustalla kattavasti eri palveluita.

Pysäköinti on näppärää älykkäällä alustaratkaisulla, jolla voi tehdä myös paljon muuta. Moovylla esimerkiksi auton pesettäminen ja lataaminen käyvät vaivattomasti. 


TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN   KUVA | EINO ANSIO

Monet Suomen suurimmista kaupungeista, kauppakeskuksista ja tapahtumajärjestäjistä ovat ottaneet käyttöönsä kotimaisen Finnpark Oy:n Moovy-alustaratkaisun. Se on käytössä esimerkiksi Helsingin katupysäköinnissä, Pasilan Triplaparkissa sekä Helsinki-Vantaan P1- ja P2-terminaaleissa. Myös monet suuryritykset käyttävät Moovya työpaikkapysäköinnin apuvälineenä.

Moovylla pysäköinti kadun varressa, paikoitusalueella tai parkkihallissa on sujuvaa touhua. Parkkiajan maksaminen onnistuu sukkelasti älypuhelimeen ladattavalla Moovy-sovelluksella. Kun asiakas on rekisteröitynyt Moovyn käyttäjäksi, kolikoita tai maksukortteja ei pysäköinnin yhteydessä tarvita. Toteutuneet parkkimaksut veloitetaan käyttäjän maksukortilta tai laskutetaan yritykseltä. 

– Moovyn keskeisin etu on käytön helppous niin loppukäyttäjälle kuin palveluja tarjoavalle yrityksellekin. Jos pysäköinnissä tulee haasteita vastaan, asiakaspalvelumme auttaa vuorokauden ympäri. Näin mahdolliset pysäköintihaasteet ratkeavat nopeasti. Järjestämme myös koulutus- ja perehdytystilaisuuksia, joissa opastamme Moovyn käyttöä erilaisille käyttäjäryhmille, Finnpark Oy:n operatiivinen johtaja
Tami Koivuniemi
kertoo.

Palveluiden määrä kasvaa

Koivuniemi painottaa, että Moovy ei ole pelkästään pysäköintipalvelu. Joustavalla, digitaalisella alustaratkaisulla voidaan räätälöidä esimerkiksi palvelupaketteja, jotka niputtavat yhteen erilaisia liikkumisen tapoja ja liikkumiseen liittyviä lisäpalveluita. Kuukausittain Moovy laajenee kymmenillä uusilla kohteilla. Niitä kaikkia loppukäyttäjät voivat hyödyntää yhdellä sovelluksella.

– Autamme yrityksiä ja organisaatioita kartoittamaan ja kehittämään uusia palvelumalleja. Kehitämme VR:n kanssa palvelua, jolla voi hankkia matkalipun ja pysäköintioikeuden rautatieaseman liityntäparkkiin. Nokia Arenan peleihin tulevat pysäköivät Moovyn avulla VIP-parkissa, asiakkaalle tarjotaan yksittäisten palveluiden sijaan kokonaisuuksia. 

Moovyn kautta voi hankkia myös erilaisia autoiluun ja pysäköintiin liittyviä lisäpalveluita, kuten pysäköintitiloissa tarjottavat autopesu- ja puhdistuspalvelut. Tämän kevään uutuutena Moovyyn on tullut sähköautojen latauspalvelu. Se auttaa käyttäjää löytämään vapaan latausaseman sekä mahdollistaa latauksen käynnistämisen ja latausmaksun maksamisen. 

–  Tulevaisuudessa Moovyn käyttäjät voivat ostaa ja hallinnoida kaikkia liikkumiseen liittyviä palveluita, Koivuniemi visioi.

Moovyn kehitystyössä on Koivuniemen mukaan satsattu helppokäyttöisyyden ja monipuolisuuden ohella läpinäkyvään hinnoitteluun sekä selkeään raportointiin ja tilastointiin. Käyttäjät saavat kuukausiraportin maksamistaan pysäköinti- ja palvelumaksuista. Moovy-sovellukseen voidaan liittää kaksi maksukorttia, jolloin esimerkiksi työ- ja vapaa-aikaan liittyvien pysäköintien laskutus ja raportointi on helposti toisistaan erotettavissa. 

Haku