Hyppää sisältöön

Joulun perinteiset maut luodaan Juvalla

Joulun perinteiset maut luodaan Juvalla

29.11.2023

Kruunu Herkun ruoat valmistuvat Etelä-Savossa, Juvan keittiössä, josta ne jatkavat matkaansa useiden kauppojen palvelutiskeille ympäri Suomen.

Kruunu Herkun Juvalla sijaitsevassa keittiössä valmistuu ravintolatasoisia jouluruokia, joissa avainasemassa ovat perinteiset maut, ajan hengellä maustettuina.

TEKSTI ja kuvat KRUUNU HERKKU

Vaikka joulu on usein perinteiden juhlaa eikä välttämättä otollisinta aikaa uusille ruokatrendeille, täytyy myös joulupöydän herkkujen kestää ajan henkeä.

– Klassiset laatikot pitävät pintansa vuodesta toiseen, mutta myös muut perinteiset reseptit toimivat aina jouluna, kertoo Kruunu Herkun tuotepäällikkö Satu Avikainen

– Haistelemme ruoka-alan trendejä ja suunnittelemme uusia makuja koko ajan, mutta jouluisin palaamme lapsuusmuistoihin ja perinteisiin. Emme halua muuttaa joulua liikaa. Olemme huomanneet, että Suomessa halutaan jouluisin kokoontua perheen kesken rauhoittumaan, eikä liiallisia muutoksia kaivata, Avikainen kertoo.

Kruunu Herkun joulun ajan tuotteisiin kuuluvat perinteiset laatikot, rosolli ja riisipuuro. Jouluna menee paljon myös waldorfinsalaattia sekä sienisalaattia, jälkiruokia unohtamatta. 

– Kauppojen palvelutiskeiltä saatava piparkakkumoussemme on ollut suuri hitti. Ihmiset ovat keksineet siitä monenlaisia luovia jälkiruoka-annoksia. On ollut hauska nähdä somessa, mitä kaikkea meidän tuotteista jatkojalostetaan. 

Joulun aika alkaa marraskuussa, jolloin Kruunu Herkun Juvan keittiössä tehdään laatikoita aamusta iltaan. Joulukuussa laatikoiden menekki räjähtää ja niitä lähtee ympäri Suomea päivittäin. Sesongit ovat Kruunu Herkulle tärkeitä. Joulun ohella myös pääsiäinen on iso ruokajuhla. Kruunu Herkulla ruokaa kypsennetään isoissa padoissa ja pannuissa. 

– Tuemme suomalaista työtä ja vietämme Osta työtä Suomeen -päivää 1.12. Kun asiakas hankkii Kruunu Herkulla valmistetun ruokatuotteen, hän voi olla varma, että se on kokattu Suomessa Juvan kunnassa. Pyrimme myös hankkimaan raaka-aineiksi mahdollisimman pitkälle kotimaista. 

Tänä jouluna kaikki syövät samaa laatikkoa

Vaikka joulun perinteisiin ei haluta kajota liikaa, täytyy pysyä myös ajan hermolla. 

– Olemme kehittäneet perinteiset laatikot sellaisiksi, että niitä voi syödä lähes jokainen. Kruunu Herkun joululaatikot ovat gluteenittomia ja maidottomia. Ne sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. Emme ole tinkineet kuitenkaan mausta. Kun koko perhe voi syödä samaa laatikkoa ja ostaa sen valmiina, jää muuhun joulutekemiseen enemmän aikaa. 

On ollut hauska nähdä somessa, mitä kaikkea tuotteistamme jatkojalostetaan.

Kruunu Herkku on monille ravintola-alan ammattilaisille jo entuudestaan tuttu ruokatalo, mutta se on tullut viime vuosien aikana tutuksi myös kuluttajille valmisruokahyllyiltä. Yrityksen joulun ajan valmiita annoksia löytyy myös herkullisina yhdistelminä, kuten esimerkiksi riisipuroa sekahedelmäkiisselillä. Palvelutiskien tuotteiden valmistaja ei ole aina näkyvillä, mutta Kruunu Herkun tuotteet löytyvät useiden kauppojen palvelutiskeistä kautta maan.  

– Ruokaa rakkaudella ja maku edellä. Kun maailmantilanne on myllerryksessä, on hyvä palata muistoihin, perheen pariin ja tuttuihin perinteisiin, tiivistää Heino Kruunu Herkun joulun filosofiaa. 

Laatikot ovat pitäneet pintansa joulupöydän kestosuosikkeina.
Piparkakkumousse on noussut tämän joulun hittituotteeksi.
Sekahedelmäkiisseli maistuu joulun klassikon riisipuuron kanssa.

Haku